Nro 2-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Kesä ;  Syksy ;  Kevät ; 
Avainsanat: Satakunta, Merikarvia, Koivuniemen Herra, MuuMaa, Sirkka-Liisa Koivuniemi, elämys, kotieläintarha, leirikoulu, mökki, caravanalue, telttaleiri

Satakunta hyvää kohdetta


MuuMaassa saa kokea aitoa vanhanajan maatilaelämää. Kuvat: Koivuniemen Herran MuuMaa.

Koivuniemen Herran MuuMaassa ollaan ihan maalla

Kun perheen pienimmiltä kysytään unelmien lomakohdetta, voisi vastaus olla tällainen: siellä on paljon söpöjä eläimiä, joita halia ja silittää. Siellä voi uida ja soudella, retkeillä ja telttailla. Siellä on paljon kivaa tekemistä, jänniä paikkoja missä seikkailla ja siellä opitaan uusia taitoja. 


  Koivuniemen Herran MuuMaassa Merikarvialla on nämä kaikki ja vaikka mitä muuta.

  – MuuMaa on ihan lapsellinen paikka ja sellaisena pysyy, kuvailee maatilanemäntä Sirkka-Liisa Koivuniemi.

  Lasten omalla maatilalla viihtyvät aikuisetkin, mutta löhölomaa, rauhaa ja hiljaisuutta etsiville se ei sovi.

  – MuuMaassa puuhastellaan ja tehdään itse sivustakatsomisen sijaan. Täällä voi kokea aitoa vanhanajan maatilaelämää luonnon ympäröimänä, Koivuniemi tarkentaa.

MuuMaassa joka päivä on hauskantai

  MuuMaahan voi lähteä viettämään kesäpäivää tai vaikka useampaakin. Kolmen päivän Ihan maalla -kesälomaseen sisältyy majoitus mukavassa mökissä, retkiä, savu- tai tynnyrisaunan ja kylpypaljun käyttö perheen kesken, herkkutarjoiluja sekä huippuhauskaa tekemistä. Mökkien lisäksi MuuMaassa on karavanalue ja telttaleiri, joissa voi majoittua vaikka viikonlopun ajan.

  MuuMaan kotieläintarhassa asustelevat kanat, hevoset, possut, vuohet, lehmät ja lampaat. Tilalta löytyy myös tarhaeläimiä, kuten chinchillat ja kalkkunat, sekä vähän eksoottisempiakin eläimiä, kuten kilpikonna, hämähäkki ja elävä sukkanauha. 

  Munat on kerättävä, lehmät on lypsettävä ja possut ruokittava. Lehmänkello soi tasatunnein, jolloin on mahdollisuus osallistua maatilan arkisiin askareisiin. Iltapäivällä ratsastetaan, ajetaan traktorilla tai paistetaan nuotioperunaa. Aikaa voi viettää myös uiden, soudellen ja kalastaen. Entäpä miltä kuulostaisi kaurakylpy, heinähyppely, sukkela sokkelo tai hurja merirosvolato? 

  Retkelle saatetaan lähteä vaikkapa tyrniapajille tai perinteiseen leivintupaan, jossa opitaan leipomaan ruisleipää. Maistiaisia riittää kotiinviemisiksi asti. 

Leirikoulu landella

  MuuMaa on oiva paikka yhdestä yöstä viikkoon kestävälle leirikoululle. Koivuniemen Herran asiantuntevassa ohjauksessa opitaan tekemisen kautta tärkeitä asioita suomalaisesta luonnosta, sen eläimistöstä ja siitä, miten luonnon keskellä eletään ja selviydytään.   Leirikouluun voi sisällyttää myös yön yli kestävän ohjelmallisen elämysretken saaristoon, joka on osa Selkämeren kansallispuistoa


Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »