Nro 2-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Pori, risteily, jokiristeily, juhlatila, Timo Wallin, M/S Charlotta, M/S Hilpee

Satakunta hyvää kohdetta


Kuvat: Porin Vesibussiristeilyt

Risteily Kokemäenjoella on kuin matka toiseen maailmaan

Porin Etelärannassa, aivan keskustan tuntumassa, 90-paikkainen sisävesialus M/S Charlotta valmistautuu alkavaan risteilykauteen. Yleisöristeilyjä järjestetään kesä- ja heinäkuussa Reposaareen ja Ulvilaan. Charlotan voi vuokrata myös oman työ- tai ystäväporukan käyttöön. Charlotta ei lepää laiturissakaan, vaan toimii ravintolalaivana tarjoten raikkaiden juomien lisäksi Porin kauneimmat terassimaisemat.


  Porin Vesibussiristeilyjen laivuri Timo Wallin on 15 pohjoismaisessa kaupungissa asunut, maailmaa nähnyt yrittäjä.

– Upean sisävesiristeilijä Charlotan lisäksi ehdoton vahvuutemme on Kokemäenjoen uskomattomat maisemat, Wallin kehuu.  Risteilyreitti Reposaareen kulkee Pohjoismaiden suurimman jokisuistoalueen läpi. 

  – Kokemäenjoki on Suomen neljänneksi suurin jokivesistö, jota risteillessä tulee ihan tonavamainen fiilis, kuvailee kokenut laivuri jokiristeilyn tunnelmia.

  – Suistoalue on muuttolintujen laskeutumispaikka, joten se on myös ihanteellista seutua lintubongareille, Wallin vinkkaa.

Nauti kesästä laineilla tai laiturilla

  Yleisöristeily Ulvilaan kestää noin 2,5 tuntia. Reposaaren risteilyllä viihdytään kuusi tuntia, joista 1,5 tuntia vietetään maissa. Ajan voi hyödyntää esimerkiksi aterioiden tai Reposaaren luontoon ja puutaloidylliin tutustuen. Lisäksi Charlotta tekee satunnaisesti lyhyempiä, noin tunnin mittaisia jokiristeilyjä erilaisten kesätapahtumien yhteydessä. Uuden verkkokaupan ansiosta liput yleisöristeilyille voi ostaa kätevästi netistä. 

  Charlotta on täyden palvelun alus, joten tilausristeilyjen ohjelma voidaan räätälöidä toiveiden mukaan kullekin ryhmälle sopivaksi. Pakettiin voi sisällyttää niin ruokailut kuin live-esiintyjänkin. Kokemäenjoen laineilla kuluu leppoisasti aurinkoinen kesäpäivä, eikä maihin tarvitse välttämättä nousta ollenkaan. Jokiristeily sopii loistavasti niin työporukan virkistyspäiviin kuin perhejuhliinkin. Onpa Charlotan kannella häitäkin tanssittu.  Charlotan voi varata yksityiskäyttöön myös ilman risteilyä. Lisäksi juhliin ja muihin tilaisuuksiin voi vuokrata Etelärannassa sijaitsevan 200 neliömetrin terassialueen. 

  Pienempien ryhmien risteilykäyttöön sopii alle 20 hengen retkeilyalus M/S Hilpee, jonka kyytiin kannattaa tarjoilun puuttumisen johdosta pakata omat eväät.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »