Nro 2-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Pori, Yyteri, Kirjurinluoto, Pelle Hermannin leikkipuisto, Liikennepuisto Vinkkari, Viksu Mustavaris

Satakunta hyvää kohdetta


Kuvat: Porin Seudun Matkailu Oy Maisa

Onnellinen Pori – joen ja meren kaupunki

Länsirannikolla sijaitseva kaupunki tarjoaa kulttuurinautintoja, kaupungin vilskettä ja luonnonrauhaa. Luontokohde Yyteri, lapsiperheiden suosikki Kirjurinluoto sekä ympäri vuoden ilahduttavat suuret ja pienet tapahtumat ovat ne mistä Pori tunnetaan.


Syksyllä 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan Pori on Suomen onnellisin kaupunki. 
85 000 asukkaan kaupunki on sopivan kokoinen paikka, jossa kävellen saavuttaa nopeasti niin keskustan palvelut kuin vaikkapa Kirjurinluodon frisbeegolfradan tai luontoreitit.Pori ja sen seutukunnat ovat meren ja jokien läheisyydessä. Täällä voit tuntea merituulen tuoksun, maistaa herkulliset kalaruuat ja kuunnella laineiden rauhoittavaa liplatusta. Hivele kaikkia aistejasi Porin alueella.

Yyteri – avoinna ympäri vuoden

Yyteri on satakuntalaista luontoa parhaimmillaan. Alueelle on keskittynyt kauniita ja ainutlaatuisia luontokohteita.  Yyteri tarjoaa ajankohdasta ja säästä riippumatta sekä elämyksiä että luonnonrauhaa.

Yyterin luontoreitit
Yyterissä sijaitseva luontoreitti sijoittuu kuuluisan hiekkarannan ja Selkämeren kansallispuiston väliselle alueelle. Selkämeren rannalla sijaitsevan reitin varrella pääset ihastelemaan muun muassa dyynejä, lintujen suosimia niitty- ja lietealueita, ruovikoita ja rantametsiä.
Luontoreitillä kulkija voi rauhoittua omiin ajatuksiinsa tai kokea hienoja hetkiä yhdessä retkiporukan kanssa. Reitin varrella kannattaa poiketa luontolavoille tarkkailemaan lintuja.

6 kilometriä hiekkarantaa
Yyterin loputtomalta tuntuva hiekkaranta on Suomen oloissa ainutlaatuinen auringon ja uimisen ystävän paratiisi. Yyterissä onkin tilaa, johon asettaa ranta-alustansa: peräti kuusi kilometriä, suloisen pehmeää, auringon lämmittämää hiekkaa ja leppoisia laineita. Mitä muuta voisi täydelliseltä rantalomalta vaatia?

Aktiviteetteja ja majoitusta auringon alla 
Uimisen ja auringonpalvonnan ohella Yyterin rannat soveltuvat erinomaisesti erilaisiin aktiviteetteihin. Mm. pyöräilytiet, vesiliukumäki, beach volley -kenttä, ja frisbeegolf-rata takaavat sen, että tekeminen ei lopu kesken! Näiden ohella Yyterin surfkeskus tarjoaa pohjoismaiden parhaat puitteet purjelautailusta kiinnostuneille. Aivan rantojen kupeessa sijaitsevalla Yyteri Golfin upealla kentällä useat vesiesteet ja rantadyynit luovat maisemiltaan vaihtelevan kentän, jossa pelimielenkiinto säilyy. Aktiivisen päivän jälkeen voit jäädä meren äärelle yöpymään. Yyterin matkailualue tarjoaa erilaisia majoitusvaihtoehtoja; hotelleja, leirintäalueita, lomakyliä, mökkejä, matkustajakoteja ja huoneistoja.

Kirmaa Kirjurinluotoon!

Kirjurinluodossa riittää monipuolista tekemistä ja seikkailua koko perheelle. Pelle Hermannin puistossa on valikoimaa; mm. Lilliputin maa perheen aivan pienimmille, Angry Birds -leikkialue, suuri merirosvolaiva kiipeilytelineineen ja Kolmen karhun puisto. Vehreä ja laaja puistoalue on verraton paikka viettää piknikiä ja hiekkapohjainen uimaranta houkuttaa uimaan ja kahlaamaan.

Suomen paras leikkipuisto
Pelle Hermannin leikkipuisto valittiin vuonna 2014 Yle Uutisten nettiäänestyksessä Suomen parhaimmaksi leikkipuistoksi. Pääsymaksuttoman Pelle Hermannin puiston leikkialueen koko on n. 3 hehtaaria, joka vastaa melkein viittä jalkapallokenttää!Liikennepuisto Vinkkarissa riittää vauhtia
Pääsymaksuttomassa liikennepuistossa liikennemerkit, liikennevalot ja muu ympäristö on mitoitettu lapsen näkökulman mukaan. Tavoite on antaa lapsille havainnollistavia ja turvallisia kokemuksia liikenteestä, sekä luoda mahdollisimman realistinen kuva oikealla kadulla ajamisesta. Vinkkarissa pääsee ajelemaan polkuautoilla ja polkupyörillä.

Eläinystäviä rapsutusetäisyydellä 
Kirjurinluodossa löydät heti Pelle Hermannin puiston lähistöltä mm. lampaita, vuohia ja kanoja omilla aidatuilla alueillaan.  Pienen kävelymatkan päässä löytyvät Kirjurinluodon suurimmat eläimet, nimittäin eksoottiset alpakat.  Kesyt alpakat tutustuvat uteliaasti vieraisiinsa.

Moikkaa Viksu Mustavarista kesällä
Kirjurinluodon oma maskotti Viksu Mustavaris tykkää tavata lapsia. Toukokuun puolivälistä lähtien Viksua pääsee tapaamaan päivittäin klo 11 ja 14. Kesäkuun alusta lähtien Viksu on tavattavissa joka päivä klo 11, 14 ja 17 aina elokuun puoliväliin saakka.

Tekstin kirjoittiPorin Seudun Matkailu Oy Maisa


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »