Nro 2-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Satakunta, Huittinen, tehtaanmyymälät, luonto, ratsastus

Satakunta hyvää kohdetta


Kuvat: Huittisten kaupunki

Huittinen on ostosparatiisi keskellä kauneinta luontoa

Vilkasliikenteisten Kakkostien ja valtatie 12:n risteyskohdassa kohoava Huittinen houkuttelee pysähtymään vaikka pidemmäksikin aikaa. Mittava valikoima erikoisliikkeitä, lähiruokaa tarjoilevat lounasravintolat, tuotteitaan myyvät maatilat sekä elämysmatkailumahdollisuudet tekevät Huittisista kukoistavan keskuksen keskellä maaseutua.


  – Huittinen on ennen kaikkea kauppakaupunki, ja ostosmatkailu on Huittisissa erittäin tärkeässä roolissa, kertoo kaupungin elinkeinojohtaja Eila Törmä.

  Tämän mahdollistavat hyvä sijainti, erinomaiset kulkuyhteydet sekä monipuolinen erikoistavarakauppatarjonta.

  – Huittisissa on suuri määrä kivijalkakauppoja ja marketteja, joissa saa ensiluokkaista palvelua, Törmä kehuu.

  Autokauppojen rinnalle on noussut runsaasti korjaamo- ja merkkihuoltopalveluja. Päivittäistavaramyymälät ovat monipuolistaneet valikoimiansa suurella kädellä, ja eläväinen keskusta tulvii erikoismyymälöitä aina ratsastustarvikeliikkeestä tekstiili-, keramiikka- ja sisustuskauppoihin.  Huittisissa myös elintarviketeollisuus on voimissaan. Kivikylän ja Korpelan tehtaanmyymälöihin lähdetään ruokaostoksille kauempaakin. Lukuisat lounasravintolat tarjoavat lepotauon shoppailupäivän lomaan. Huittisten imagoa ruokakaupunkina nostavat myös tuotteitaan myyvät kotitilat, kuten Mattilan Marjatila, jossa tuotetaan omaa viiniäkin. 

Virkisty luonnossa

  Elämyksellisyys on yksi Huittisten valttikorteista. Kokemäenjoen vesistö, Virttaan ja Vampulan harjut retkeilyreitteineen sekä Puurijärven ja Isonsuon kansallispuisto houkuttelevat pakenemaan arjen kiireitä luonnon rauhaan. Puurijärvi on yksi Etelä-Suomen rikkaimmista lintujärvistä, ja sen rannalla sijaitseva Kärjenkallion lintutorni on yksi Pohjoismaiden suurimmista. Soisessa maastossa elää myös harvinainen euroopanmajava.

  Luonnonläheisyyden myötä Huittisiin on noussut useita elämyspalveluita tarjoavia yrityksiä. Takarahkan suoalueen reunalla sijaitseva Huilis järjestää monipuolisia aktiviteetteja aina erätaitokilpailuista suojalkapalloon. Kolmen saunan Saunamaailmassa voi rentoutua isommallakin porukalla, ja modernit mökit mahdollistavat yöpymisen.

Huittisissa toimii lisäksi kolme ratsutilaa, joissa hevostallien rinnalle on kehittynyt monipuolisia palveluja, kuten majoitusta, seikkailupuisto, kotieläintarha, frisbeegolfrata sekä muita koko perheelle sopivia aktiviteetteja. Tuorin ratsutilan erikoisuutena on ratsastusterapia, jota on tehty vuodesta 1990 alkaen.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »