Nro 2-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Siuntio, Rantasipi Siuntion Kylpylä, Miina Sillanpää, Lepopirtti, Arkek, juhlat, kurssit, kesäteatteri


Rantasipi Siuntion Kylpylä tarjoaa rauhallisen rentoutumispaikan. Kuvat: Restel


Hemmottelua ja virkistystä
keholle ja mielelle

Rantasipi Siuntion Kylpylä tarjoaa majoituksen lisäksi virkistystä sekä liikunta- ja hyvinvointipalveluja kaikenlaisille matkailijoille, sekä loistavat puitteet kokouksille ja tyhy- ja virkistyspäiville.


  Alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva kylpylä ottaa asiakkaat vastaan ympäröivillä peltomaisemillaan. Siuntion maalaisidylliin voi tulla rentoutumaan, liikkumaan ja nauttimaan runsaasta ruokapöydästä tai hemmottelevista Day Span hoidoista.  – Vierestä löytyy luontoliikuntapuisto laavuineen ja järvellä taas viihtyvät lintubongarit. Melonta-mahdollisuudet ovat hyvät, ja läheltä lähtee asfaltoitu rullaluistelurata, hotellipäällikkö Kati Tantarimäki luettelee. 

  Kylpylän oiva sijainti mahdollistaa retken Lohjalle ja lähellä sijaitseviin ruukkialueisiin; Fiskarsiin, Billnäsiin ja Fagervikiin. Myös Porkkalan Parenteesin alueisiin ja kävelyetäisyydellä oleville kulttuurikohteille, kuten keskiaikaiselle kirkolle ja muinaishaudoille on helppo hotellilta käsin tutustua. Lähellä sijaitsevat lisäksi Sjundbyn ja Suitian linnat sekä Gårdskullan maatalousmuseo. Toisaalta merenrantakaan ei ole kaukana.

Rantasipi Siuntion Kylpylän juuret

  Kuntoutustaustaisen kylpylän juuret ulottuvat 1920-luvulle saakka. Tuolloin nykyisen rakennuksen vieressä sijaitseva Lepopirtti aloitti toimintansa palvelijatarten lepolomapaikkana Miina Sillanpään johdolla. Monenlaiset vaivat ja mieli hoidettiin aurinkokylvyillä ja yrttihoidoilla.   Vuonna 1976 valmistui nykyään Rantasipi Siuntion Kylpylänä tunnettu rakennus, jonka kiinteistön omistaa Miina Sillanpään Säätiö. Samoissa tiloissa toimivat Avire Oy, joka harjoittaa kuntoutustoimintaa, ja nykyään Rantasipi-ketjuun kuuluvana Rantasipi Siuntion Kylpylä harjoittaen kolmatta vuotta majoitus-, ravintola- ja kokoustoimintaa. Vaikka ulkokuori on 70-luvun arkkitehtuuria, sisältä hotelli on moderni ja viihtyisä.

Lepoa ja hemmottelua

  – Rantasipi Siuntion Kylpylä mielletään ennemmin rauhalliseksi rentoutumispaikaksi kuin hupikylpyläksi. Meillä viihtyvät pariskunnat ja ystäväporukat. Myös kokousasiakkaita ja liikematkustajia pääkaupunkiseudulta ja lähikunnista käy paljon. Kesäisin meillä taas käy jonkin verran Kuninkaantien reittiä kiertäviä pyöräilijöitä, Tantarimäki kertoo.

  Myös uintiseurat ovat tuttuja kävijöitä, allasosastolta kun löytyy mahdollisuudet kunnon kuntouintiin. Nautiskelijoille löytyy ulkoallas, jonne sytytetään illan hämärtyessä kynttilät. Tähtitaivaan alla, kumpuilevien peltomaisemien syleilyssä, lämpimässä altaassa köllöttely saa arjen huolet unohtumaan.

  Rauhaa ja harmoniaa huokuvassa Day Span hoitolassa voi ottaa kylvyn, hieronnan tai vaikka jalkahoidon. 

– Meillä ei ole pakko majoittua, vaan paljon käy lähialueen asukkaita ja muitakin viettämässä meillä päivän, liikkumalla ja rentoutumalla. Myös ravintolaamme toivotamme lämpimästi tervetulleeksi muutkin kuin hotellin asiakkaat, Tantarimäki vinkkaa.

Artekia ja taidetta

  Hotellin alkuajoilta saakka Artek on kuulunut huonesisutukseen, ja nämä suomalaiset klassikkoesineet on haluttu säilyttää. 191 nykyaikaistettua huonetta ovat viihtyisiä ja raikkaita. Ne sopivat allergikoille ja noin puolessa hotellin huoneista on parveke.   Käytävillä kiertelemällä saa ilmaisen taidekierroksen, sillä seinillä on esillä tunnettujen taiteilijoiden luomuksia.

  Siuntion Kylpylän valttina on siellä pitkään työskennelleen henkilökunnan ystävällisyys ja paikkakunnan tuntemus. Eläinystävällinen henkilökunta toivottaa myös lemmikit lämpimästi tervetulleeksi, sillä hotellissa on tarjolla erillisiä lemmikkihuoneita. Loistavat ulkoilumaastot ovatkin koiranomistajien suosiossa.

Häähumua, viihdykettä ja kokoustamista luonnon keskellä

  Siuntion kivikirkko ja hotellin tilat majoitusmahdollisuuksineen tarjoavat tunnelmalliset puitteet hääjuhlista muistotilaisuuksiin. Miina Sillanpään aikoinaan perustama Lepopirtti toimiikin nykyään juhlatilana.

  Hotellin talvipuutarha sopii sekin monenlaisiin juhliin. Samassa yhteydessä on kokoushuone valtavine ikkunoineen. Myös muiden kokoustilojen huoneet ovat hengittäviä, ja ikkunoiden avulla ympäröivä luonto pääsee osaksi päivää.

  Viihdykettä on tarjolla karaokeiltojen ja elävän musiikin merkeissä. Elokuussa luontoliikuntapuistossa järjestetään kesäteatteriesityksiä jo neljännen kerran.

  Kuten Tantarimäki toteaa, miksi lähteä pääkaupunkiseudulta kauas, kun maaseutu, lepo, rauha ja liikuntamahdollisuudet löytyvät aivan läheltä.

Tekstin kirjoittiMoona Laakso


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »