Nro 1-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Kevät ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Salo, Salon Teatteri, Yksiöön en äitee ota, Katastrofiklubi, Vuohensaaren kesäteatteri

Kuninkaantie


Salon Teatterissa nähdään keväällä 2015 Sirkku Peltolan kirjoittama näytelmä Yksiöön en äitee ota. Kuva: Salon Teatteri

Koko perheen klassikoita ja ratkiriemukkaita improiltamia 
Salon Teatterissa

Salon Teatterissa vuosi käynnistyy vauhdikkaasti. Tammikuun lopulla ensi-iltansa saa Sirkku Peltolan kirjoittama komedia Yksiöön en äitee ota, ja maaliskuusta alkaen näyttämöllä nähdään koko perheen kestosuosikki Pieni merenneito upeilla tanssikoreografioilla höystettynä. Salon Teatterin lauantai-iltoihin naurunpurskahduksia tuo paikallisten teatteriharrastajien tähdittämä improvisaatioshow Katastrofiklubi.


  Salossa teatteritoiminnan juuret juontavat vuoteen 1905, jolloin Saloon perustettiin näyttämöseura. Nyt 110 vuotta myöhemmin harrastajateatteri kukoistaa Salossa useamman toimijan voimin, joista Salon Teatteri palkittiin vuonna 2013 avostetulla Vuoden harrastajateatteri -palkinnolla. Tärkeä osa teatterin toimintaa on hedelmällinen yhteistyö Salon kansalaisopiston kanssa, mikä mahdollistaa teatteritaiteen perusopetuksen peruskouluikäisille lapsille ja nuorille.

  – Teatteri on erinomainen harrastus lapsille, sillä se antaa eväitä elämään ja opettaa tärkeitä perustaitoja, kuten sosiaalisuutta ja ryhmätyöskentelyä, kertoo Salon Teatterin teatterisihteeri Tanja Kuusela.

  Teatteritaiteen opiskelijat tuovat Salon Teatteriin koko perheelle sopivaa viihdettä. Maaliskuussa ensi-iltaan tulevassa Pieni merenneito -esityksessä on yhdistetty teatteri sekä tanssi, joten luvassa on visuaalinen ja nuoruuden intoa huokuva elämys.

Katastrofiklubilta vauhtia lauantai-iltoihin

  Salon Teatterin improvisaatioiltama Katastrofiklubi viihdyttää varttuneempaa yleisöä sekä kevät- että syyskaudella kahdesti kuussa. Lauantai-iltoja ilostuttava show koostuu mukaansatempaavista, vaihtuvien esiintyjien improvisoimista sketseistä ja leikeistä sekä stand up- ja musiikkiesityksistä.

  – Esityksiin ei ole ikärajaa, mutta pienimmät lapset on syytä jättää kotiin, sillä huumori saattaa toisinaan heittäytyä härskiksi, Tanja Kuusela ohjeistaa.

  Katastrofiklubi-iltoina teatterin ovet avautuvat klo 19. Ohjelmaa on tarjolla puolen tunnin mittaisissa seteissä klo 20–22, ja nauruhermoja kutkuttavien esitysten lisäksi yleisöllä on mahdollisuus nauttia baarin antimista.

Kesäteatteria luonnonkauniissa Vuohensaaressa

  Kesäkaudella Salon Teatterin esitykset siirtyvät Vuohensaaren upeisiin järvimaisemiin. 350-paikkaisen, osittain katetun kesäteatterin lisäksi leirintäalueenakin toimiva Vuohensaari tarjoaa kävijöille monenlaista ajanvietettä. Vierassataman ansiosta teatteriesitystä voi lähteä katsomaan vaikkapa omalla veneellä, ja kuumana kesäpäivänä on mukava pulahtaa virkistävälle uinnille. Uimarannan lisäksi Vuohensaaressa lapsia viihdyttää leikkipaikka. Perheen kesken päivää voi viettää myös piknikin tai minigolfin parissa tai luontopolkuun tutustumalla. Aikuisten suosikkeja Vuohensaaressa ovat kesäteatterin lisäksi aurinkoterassilla varustettu ravintola sekä tanssilava.

  Salon Teatteri ja Vuohensaari muistetaan erityisen hyvin vuodelta 1967, jolloin Vuohensaaren kesäteatterin lavalla nähtiin Mauno Blomqvistin ohjaamana itsensä Väinö Linnan sovittama Täällä pohjantähden alla.

www.salonteatteri.com





Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »