Nro 1-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ;  Kevät ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Turku, messukeskus, Meri Kutsuu + Outdoor, Turun Taide- ja Antiikkimessut, Piha & Puutarha

Kuninkaantie


Kuvat: Turun Messu- ja Kongressikeskus

Ideoita ja aarteita messuilta

Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa järjestetään kevään mittaan mielenkiintoisia tapahtumia. Veneilijät saapuvat katsastamaan tulevan kesän uutuuksia Meri Kutsuu + Outdoor -messuille 13.–15.3.2015. Seuraavana viikonloppuna messuhallissa voi tehdä taide- ja antiikkilöytöjä tai ihailla kädentaitajien töitä samaan aikaan järjestettävillä Kädentaitomessuilla. Huhtikuun alussa viherpeukalot saapuvat Messukeskukseen saamaan vinkkejä omaa puutarhaa tai parveketta varten.


Meri Kutsuu + Outdoor
13.–15.3.2015 


  Meri kutsuu -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1963. Pitkät perinteet omaava keväinen venealan huipputapahtuma on säilyttänyt suosionsa veneilijöiden ykköstapahtumana. Meri Kutsuu -messuilla on esillä perinteiseen tapaan uusia veneitä ja veneilytarvikkeita.

  Tänä vuonna tapahtumaa täydentää uusi OUTDOOR-kokonaisuus, joka on suunnattu aktiivisille ulkoilmaihmisille. Outdoor-osiossa kerrotaan aiempaa laajemmin saariston liittyvistä harrastusmahdollisuuksista ja aktiviteeteista. Siellä voi tutustua muun muassa saaristomatkailuun, retkeilyyn ja muihin ulkoilmaharrasteisiin. Tarjolla on tuotteita ja palveluita ulkoiluun ja liikuntaan, kuten kalastukseen, vesiurheiluun ja geokätköilyyn.

Turun Taide- ja Antiikkimessut
ja Kädentaitomessut
21.–22.3.2015  Turun Taide- ja Antiikkimessuille sekä Mediapro Messujen järjestämille Kädentaitomessuille on tulossa palveluitaan ja tuotteitaan esittelemään noin 350 yritystä. Messukokonaisuudessa on mukana myös Turun Rahan Päivä, Old Toy Swap -leikkikalumarkkinat sekä Nukkekoti- ja Nukkemessut. Keväinen messutapahtuma kokoaa yhteen taiteen, antiikin, kädentaitojen, vintagen ja designin ystävät. Myynnissä olevien tuotteiden lisäksi messut tarjoavat arviointipalvelua ja aiheeseen liittyvää ohjelmaa.

Piha & Puutarha
10.-12.4.2015  Piha & Puutarha -messuilla nähdään keväistä loistoa ja tunnelmaa. Toimivia piha- ja puutarhavinkkejä huokuva tapahtuma hakee tällä kertaa vaikutteita muun muassa Englannista sekä Suomen ainutlaatuisesta keväisestä vuodenajasta.

  Messuilla esiintyvät mm. arboristi-puutarhuri Minna Toivanen ja puutarha-alan ohjelmajuontajana tuttu Sonja Lumme. Messujen juontaja Hanna Sumari kertoo messuilla myös puutarhatrendeistä.

  Puutarhamessujen yleiskoristelun pääsuunnittelijana toimii hortonomi Marianne Blom-Salola. Runsaasti värejä sisältävän koristelun teemoitus tulee tällä kertaa keväästä. Piha & Puutarha -messuilla näkyvät teemat ovat Unelmapuutarha, Piha & Terassi, Keittiöpuutarha, Puutarhanhoito ja Kesämökki.

  Messut järjestetään yhteistyössä Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen, Kauppapuutarhaliiton Varsinais-Suomen piirin, Suomen Kukkakauppiasliiton V-S piirin sekä Ammattiopisto Livian kanssa.

www.turunmessukeskus.fi

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »