Nro 5-2014
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kylpylähotelli Summassaari, Saarijärvi, Finnbeing, hyvinvointimatkailu, luonnonkosmetiikkasarja, Saarijärven Eräpalvelut, Kotakylä, Kivikauden kylä, Haikankärki, Paavonrinteet, keilahalli, Mobo, Frisbeegolfrata


Luonnossa liikkuminen parantaa hyvinvointia. Retkeilijöiden suosiossa on Summassaaren Haikankärki, joka on luonnonsuojelualuetta. Kuva: Kylpylähotelli Summassaari

Kylpylähotelli Summassaari – luonnollista hyvinvointia edistämässä

Saarijärvellä sijaitsevan Kylpylähotelli Summassaaren hyvinvointipalvelujen perustana on Finnbeing®, jonka tarkoituksena on tuottaa hyvinvointia suomalaisesta luonnosta. Konseptin mukaan hyvinvointia lisäävät paitsi hoitoelämykset, myös kulttuurielämykset, luonnossa liikkuminen ja aidot maut.


  – Summassaaren kuntoutuksen ammattilaiset, saarta ympäröivä upea luonto, Saarijärven perinteikäs ja vireä kulttuurielämä sekä ainutlaatuiset luontokohteet luovat monipuolisia mahdollisuuksia hyvinvointimatkailun näkökulmasta, toteaa Kylpylähotelli Summassaaren johtaja Maarit Paunonen.

Hemmottelua ja itsehoitoa

  Vesi-, yrtti- ja turvehoitoja Summassaaressa on tehty jo pitkään. Näiden rinnalle on tietoisesti etsitty luonnonläheistä tuotesarjaa.

  – Vuoden 2015 alussa valikoimamme täydentyy uuden luonnonkosmetiikkasarjan tuotteilla, joissa hoitavina ainesosina ovat kotimaiset luomumarjat, kuten tyrni ja mustaherukka, Paunonen esittelee.


Summassaaren allasosasto. Kuva: Kylpylähotelli Summassaari
  Saunominen on suomalaisen kansanparannuksen perusta. Kylpylässä asiakkaiden käytössä on perinteinen sauna ja höyrysauna. Erikoisempia saunaelämyksiä tarjoaa kylpylästä vain 500 metrin päässä sijaitseva Saarijärven Eräpalvelujen Kotakylä, jossa on niin kota-, teltta- kuin savusauna ja hyvänä talvena jopa jääsauna. Hotellin asiakkaita rohkaistaankin kokeilemaan myös tämän läheisen yhteistyökumppanin tarjoamia mahdollisuuksia.

Elämyksiä kulttuurista

  Summassaari on ikivanhaa asuinseutua. Alueen historiaan voi tutustua Summasjärven rannalla sijaitsevassa Saarijärven Kivikauden kylässä, jota ylläpitää Saarijärven museo. Myöhäiskivikautisen kylän ennallistus perustuu alueella tehtyihin arkeologisiin tutkimuksiin ja löytöihin, ja kylässä on lähes 40 eri kohdetta, kuten Muinaispolku, jonka varrella on aitoja muinaisjäännöksiä.


Kivikauden kylän rantaa. Kuva: Olavi Lahtela
  Saarijärvi on tunnettu monipuolisesta kulttuurista, ja siellä on monia kulttuuri- ja museokohteita. Kunta on tunnettu myös monista kulttuurivaikuttajistaan.

  – Kansallisrunoilija J.L. Runeberg on esimerkiksi sanoittanut Maamme-laulun Saarijärvellä asuessaan, Paunonen toteaa ylpeänä.

Liikuntaa ja seikkailuja luonnon keskellä


  Summassaaren ja Saarijärven luonto tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ulkoiluun vuodenajasta riippumatta. Ulkoaktiviteetit antavat voimaa ja piristävät mieltä. Ulkona huolet unohtuvat ja stressi kaikkoaa. Retkeilijöiden suosiossa on Summassaaren Haikankärki, joka on luonnonsuojelualuetta. Hotellilta voi vuokrata muun muassa polkupyöriä, veneitä, kanootteja ja kalastusvälineitä, ja patikointi- ja hiihtoreitit alkavat hotellilta. Läheiset Paavonrinteet tarjoavat mahdollisuuden lasketteluun ja lumilautailuun. Lähistöltä löytyy myös uusi, upea keilahalli.

  – Summassaaren uutuuksia ovat mobiilisuunnistus eli Mobo sekä yhdeksän korin frisbeegolfrata, hotellinjohtaja kertoo, ja vinkkaa, että täysimittaiselle frisbeegolfradalle pääsee hiihtokeskuksessa.

  Ryhmille on Summassaaressa saatavana myös erähenkistä ohjelmaa, joka toteutetaan yhdessä Saarijärven Eräpalvelujen kanssa. Mieleenpainuvia elämyksiä tarjoavat esimerkiksi Summassaari Amazing Race, Summassaaren Suuri seikkailu sekä Kivikauden kisat.

www.summassaari.fiTekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »