Nro 5-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Suuri Postitie, Uusikaupunki, Kenkäkauppa Alina, Outi Nurmi, liikavarvas, vaivasenluu, palvelu, ryhmävierailut, matkailuyhteistyö, verkkokauppa

Taas jaksaa!


Muutama pari Alinan 15 000 kenkäparin valikoimasta. Kuva: Studio FotoMika

Alina hellii jalkoja ja mieltä

Ketara, klabbi, kinttu, koipi, kavio, käpälä, räpylä, sorkka, tassu… Ihmisen alaraajalle riittää synonyymeja, ja Uudenkaupungin Alinassa kenkä joka jalalle!


  Kenkäkauppa Alinan motto on Sinulla on jalat. Meillä on kengät. Yrittäjä Outi Nurmella on – 11 vuoden kokemuksen ja 15 000 kenkäparin valikoimallaan – kanttia seisoa sloganinsa takana.

  – Jalat ovat yksilöllisiä eikä niin sanottuja normijalkoja ole. Toista vaivaa liikavarvas tai kiusaa vaivaisenluu. Vasaravarpaat ja turvonneet jalat ovat meille arkipäivää. Siksi onkin palkitsevaa löytää ongelmaan ratkaisu ja tehdä näin tyytyväisiä asiakkaita. Ihminen on valtaosan vuorokaudesta jalkojensa päällä, joten kenkävalinnalla on huima merkitys, Outi valottaa.

  Positiiviset kokemukset kulkevat puskaradiossa pitkälle. Ei siis ihme, että Alinasta on vuosien saatossa tullut Uudenkaupungin suosittu matkakohde, jonne saapuu linja-autoryhmiä pitkienkin matkojen päästä. Yrittäjä on joustava, ja ryhmämatkalaiset voivat neuvotella oman käyntiaikansa myös virallisten aukioloaikojen ulkopuolelle. Hyvin ansaitusti Alina sai Uudenkaupungin vuoden 2014 Yrittäjäpalkinnon.

Kokoa ja näköä


  Outi Nurmi valitsee itse oman mallistonsa jokaisen kenkäparin. Mallisto vaihtuu kaksi kertaa vuodessa, ja varastokierto on nopeaa.  Tavarantoimittajia on kaikkiaan 72. Pääasiallinen valintafoorumi on Imatran Ostopäivät, jossa kenkäkauppias perehtyy tulevaan kauteen kolmen päivän ajan. Lisäksi edustajia käy myymälässä säännöllisesti.

   Nurmi on tiukka ostaja. Kaikkia kauppoja yhdistää laatu. Myymälässä on mallistot naisille, miehille ja lapsille, ja valikoimiin kuuluvat myös työkengät ja kumisaappaat. Kokoskaala on laaja: naisille 35–35 ja miehille aina 53:een asti. Kauppias muistuttaa, että tarjolla on myös juhla-ja merkkikenkiä joka lähtöön.

Sovittele rauhassa

  Outi panostaa palveluun. Hän varautuu ryhmävierailuihin huolella ja varaa tarpeeksi työntekijöitä. Yhden vinkin hän kuitenkin ryhmämatkalaisille antaa.

  – Varatkaa reilusti aikaa, sillä omalle jalalle luontevimman jalkineen etsimiseen ja sovitteluun kannattaa satsata.

  Suurille ryhmille hän suosittelee jakoa kahteen: toinen puoli voi vaikka piipahtaa Alinan piikkiin kahvittelemassa lähiravintolassa sillä aikaa, kun toinen puolisko tutustuu kenkäkaupan valikoimaan ja sovittelee rauhassa.

   – Kenkäostos on tärkeä. Koska takaan jokaisen kenkäparimme laadun, ne eivät ole markkinoiden halvimmasta päästä. Kenkäostoksilla ei siis kannata hätiköidä, vaan testata ja tutustua malleihin kaikessa rauhassa.

  Ystävällinen palvelu, lämminhenkinen tunnelma ja laajat valikoimat saavat vierailijan hyvälle tuulelle – vaikkei kauppoja sillä kerralla syntyisikään!

Istu ja nauti palvelusta

  Alinassa käy monenlaisia ryhmiä, Lions Ladyjä, eläkeläisryhmiä, harrastuspiirejä, kotiseutumatkailijoita, naiskaverusten keräämiä porukoita…

   – Osa ryhmistä on päiväretkellä ja yhdistää Uudenkaupunginmatkaansa muutakin ohjelmaa.

  Henkilökohtainen palvelu on tärkeää. Moni kokee sen rentouttavana, jopa ylellisenä. Etenkin seniorikansalaisten palvelu on Alinassa sydämenasia.


Outi Nurmi – kenkiin hurahtanut. Kuva: Studio FotoMika
  – Meillä voi istua ja antaa ammattilaisen palvella. Toki valintaa ja sovittelua saa tehdä itsenäisestikin, muistuttaa Outi Nurmi.

Matkailuyhteistyötä  ja nettikauppaa

  Niin sanottuja markettituotteita Alinan valikoimista on turha etsiä.

  – Vastaan jokaisen myymäni parin laadusta, joten niiden ei sovi olla kuukaudessa puhki. Erikoisurheilujalkineet puuttuvat myös valikoimista. Niiden kyselijät ohjataan ystävällisesti oman kaupungin korkeatasoisten urheiluliikkeiden asiakkaiksi.

  Alinasta on vuosien saatossa muodostunut vetovoimainen matkailukohde. Outi haluaa jakaa ilostaan myös muille ja tekee mielellään yhteistyötä. Hän neuvoo matkailijoita paikallisiin vaateliikkeisiin ja vinkkaa muistakin kiinnostavista käyntikohteista.

  Alinalla on myös verkkokauppa.

  – Se tuo ihanan tuulahduksen hiljaisempiin aikoihin. Ehkä eniten menee työsandaaleita, juhlakenkiä ja jänniä nahkasaappaita, Outi ynnää. Hän on tyylilleen uskollinen myös postimyyntiasioissa. Asiakkaalta kysellään tarkkaan pohjatiedot, jotta oikea pari löytyisi kerralla. Siksi palautusten määrä onkin todella pieni.

www.alina.fiTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »