Nro 5-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Suuri Postitie, Uusikaupunki, Gasthaus Pooki, Henriikka Lohtaja, Antti Kauppinen, ravintola, lähiruoka, JuhlaPooki, Pookino, Liiteri, terassi, Apartamentos Pooki


Gasthaus Pooki sijaitsee upealla paikalla, kirkon vieressä, Uudenkaupungin torin kulmalla. Kuva: Gasthaus Pooki

Laadukasta lähiruokaa pikkukaupungin sydämessä

Gasthaus Pookissa vaalitaan pitkiä perinteitä ja merihenkisyyttä sekä valmistetaan rakkaudella laadukasta ruokaa lähialueiden tuoreista raaka-aineista.


  Gasthaus Pookin helmikuisen omistajanvaihdoksen myötä yrittäjiksi ryhtyneet Henriikka Lohtaja ja Antti Kauppinen muuttivat perheineen pikkukaupunkiin toteuttaakseen pitkäaikaisen haaveensa matkailun ja hyvän ruuan parissa.

  – Pookissa on mahdollista yhdistää useampi unelma, sillä potentiaalia riittää. Mukana taisi olla myös hyppysellinen hetkellistä hulluutta, Henriikka Lohtaja naurahtaa.

  Keittiömestari Kauppisella on takanaan vuosien kokemus pääkaupunkiseudun keittiöistä, viime vuosina etenkin kalaravintoloista.

  – Listalla on aina paistettuja silakoita. Pyyntikaudella silakkalasti saapuu Uudenkaupungin satamaan aikaisin aamulla, joten tuoreempia silakoita saa hakea, Kauppinen kehuu.

  Meren antimien lisäksi Pookissa arvostetaan lihan oikeaa käsittelyä, ja klassisen pippuripihvin raaka-aineena on suomalainen rotukarja.

  Monipuolista lounasta Pookissa tarjoillaan arkisin klo 11–14.

Vaihtuvat teemat tuovat piristystä arkeen

  À la carte -listan lisäksi Pookissa on tarjolla erillinen lähiruokamenu, jonka sisältö vaihtelee satokauden mukaan. Ajoittain listan saattaa korvata vaikkapa riistamenu. Erilaisia teemaviikkoja järjestetään esimerkiksi amerikkalaistyylisen brunssin tai blinien paistelun merkeissä.

  – Uusikaupunki on raaka-aineiden suhteen loistava paikka, sillä lähes kaikki tarvittava on mahdollista saada läheltä. Puolivalmisteita vältämme viimeiseen asti. Suuri kiitos kuuluu myös paikallisille marjastajille ja sienestäjille, joiden saaliita päätyy usein Pookin pöytään, ravintoloitsijat kiittelevät.


Kesäisin Saaristolaispöytä katetaan Juhlapookiin. Kuva: Gasthaus Pooki
  Kesäisin Pookin ylpeyden aihe on perinteinen, herkkuja notkuva Saaristolaispöytä, joka on tarjolla ryhmille tilauksesta myös muina aikoina. Saaristolaispöytä katetaan hiljattain remontoituun JuhlaPookiin, joka tarjoaa tunnelmalliset tilat reilulle 60 hengelle. JuhlaPooki on varattavissa ympäri vuoden myös yksityistilaisuuksia varten.

Idyllisestä pihapiiristä löytyy kesäaikana käytössä oleva Liiteri, joka muuntautuu muutaman kerran kesässä todelliseksi vanhanajan leffateatteriksi, Pookinoksi. Kesäisin auki on myös vehreä 180 hengen terassi, jossa on tarjolla erilaista ohjelmaa live-esiintymisistä tansseihin.

Majoitusta torin laidalla

  Viehättävä, 100-vuotias kiinteistö kätkee sisäänsä neljä viihtyisää, yksilöllisesti sisustettua kahden hengen huonetta, jotka suovat yöpyjille rauhaisat unet keskeisestä sijainnista huolimatta. Useammalle yöpyjälle Pookin kautta on vuokrattavissa niin lyhyt- kuin pitkäaikaiseenkin asumiseen soveltuvia asuntoja. Apartamentos Pookin 51 neliön asunnoissa Uudenkaupungin ihmeistä pääsee nauttimaan vaikka isompikin perhe tai kaveriporukka.

  Gasthaus Pookin merellinen ilmapiiri tarjoaa upeat puitteet laadukkaiden lähiseudun antimien nauttimiseen, ja intoa puhkuvat yrittäjät ottavat vieraat avosylin vastaan.

www.ravintolapooki.fiTekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »