Nro 4-2014
Luokittelu: Uusimaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ;  Talvi ; 
Avainsanat: Espoon kaupunginteatteri, Kojoottikuu, Jussi Tuurna, Iina Kuustonen, Mikko Leppilampi, Johanna Freundlich, Esko Grundström, Topi Korhonen, Sara Puljula


Kojoottikuun päärooleissa nähdään Iina Kuustonen ja Mikko Leppilampi. Kuva: Saara Salmi

Espoon kaupunginteatterissa
 Kojoottikuun kiihkeä virta vie!

Moderni musikaali Kojoottikuu on taianomainen, intohimoinen ja hauskanhaikea rakkaustarina. Säveltäjä Jussi Tuurna yllyttää katsojia hyppäämään rohkeasti musiikin virran vietäväksi.


  Kojoottikuu on läpilaulettu musikaali, joka perustuu José Riveran menestysnäytelmään References to Salvador Dali Make Me Hot. Kantaesityksen, jota ei siis koskaan aiemmin ole muokattu musikaaliksi, tuottaa Espoon kaupunginteatteri.

Avioparina Kuustonen ja Leppilampi

  Armeijasta palaava mies on suurempi mysteeri vaimolleen kuin kuu taivaalla tai takapihan ulvova kojootti. Kuinka monta kertaa elämässä pitää tutustua uudelleen? Kuinka monta vuotta kestää matka toisen sisimpään? Näytelmän suuria kysymyksiä näyttämöllä pohdiskelevat Kojoottikuun avioparia esittävät Iina Kuustonen ja Mikko Leppilampi. Muissa rooleissa nähdään Niklas Häggblom, Hanna Raiskinmäki, Janne Marja-aho ja Olli Rahkonen. Musikaalin ohjaa Johanna Freundlich.

Kuin uni, kuin virta

  Kantaesityksen musiikin on säveltänyt Jussi Tuurna.

  – Esitys henkii maagista realismia, ja olen halunnut saada sävellyksessäni tajunnan eri tasot elämään. Unenomainen, kuumeinen tunnelma syntyy luontevasti musiikin keinoin ja vie tarinaa eteenpäin. Musiikillisella ilmaisulla voidaan myös helposti leikata tilanteesta toiseen, avaa säveltäjä.

  Teoksessa on sijoitettu eri rytmejä päällekkäin ja luotu näin oma, kiihkeä Kojoottikuu-maailma.

  – Esitys on intohimoinen. Suosittelen hyppäämään musiikin virran vietäväksi ja päästämään alitajunnan valloilleen.

Rytmien riemua


  Esitys kestää ensin tunnin ja puoliajan jälkeen toisen mokoman. Paitsi rakenteensa ja inhimillisen kestonsa takia esitys on katsojaystävällinen myös musiikillisen käsittelynsä takia.

  – Sävellys perustuu pitkälti rytmimusiikin kieleen, ja siitä on aistittavissa myös kansanmusiikin sävyjä. Tuttujen traditioiden turvin on helppo heittäytyä virran vietäväksi, vaikkei läpilaulettu esitystapa olisikaan entuudestaan tuttu. Tuurna johtaa orkesteria ja soittaa itse. Hänen lisäkseen mukana ovat kovan tason ammattilaiset Esko Grundström, Topi Korhonen ja Sara Puljula.

– Bändi tekee upeaa työtä. Jokaisella on vastuullaan monta instrumenttia ja lopputulos on maaginen!

www.espoonteatteri.fiTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »