Nro 4-2014
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ;  Talvi ; 
Avainsanat: Valkeakosken kaupunginteatteri, Saija-Reetta Kotirinta, Christian Sandström, Tähti ja sen sisko, Sare, Näkymätön tyttö,Salatut elämät


Tähti ja sen sisko -näytelmän naispääroolissa nähdään Saija-Reetta Kotirinta. Kuva: Ari Suomalainen

Ihastuttava 30-luku häikäisee Valkeakoskella

Riemastuttavan komedian Tähti ja sen sisko tapahtumapaikkana on 1930-luvun vauhdikas Hollywood. Valkeakosken kaupunginteatterissa onkin luvassa glamouria, glitteriä ja mukaansatempaavaa musiikkia!


  Valkeakosken kaupunginteatterin yleisö on tottunut näkemään laadukkaita ja viihdyttäviä musikaaleja ja näytelmiä.

  – Asiakkaita teatteriimme saapuu pitkänkin matkan takaa nauttimaan esityksistämme ja ihastelemaan idyllistä ja elinvoimaista, pian 115 vuotta täyttävää teatteritaloamme, sanoo teatterinjohtaja Christian Sandström.

Kaksoisroolin pyörteissä

  Tähti ja sen sisko -näytelmän naispääroolissa nähdään Saija-Reetta Kotirinta. Hän tekee komean kaksoisroolin ja hyppää vikkelästi niin Hollywoodin glamourkissan kostyymiin kuin kainon maalaissiskonkin saappaisiin.

  – Maailma on parikymmentä vuotta sitten erottanut kaksoissisarukset. Lily karkasi suurkaupunkiin ja ajautui elokuvamaailman pyörteisiin. Deborah puolestaan nai kotipuolessa uskovaisen miehen ja jäi kasvattamaan kanoja. Värikkäiden käänteiden jälkeen sisarukset tapaavat toisensa pitkästä aikaa, Saija-Reetta valottaa juonenkäänteitä.

  Laveaa elämää viettävän filmitähti Lilyn maine on vaakalaudalla. Pakkaa sekoittaa vielä manageri Sam. Uuden elokuvan kuvaukset ovat myöhässä ja katastrofin ainekset koossa. Kaksoissisar Deborah pöllähtää paikalle ja pian ollaankin täydeltä laidalta vyöryvien yllättävien tilanteiden ja mehevien salaisuuksien pyörteissä.

  Saija-Reetta kertoo kaksoisroolin olevan haasteellisen, mutta hauskan.

  – Vaihdot ovat nopeita, ja välillä on omakin pää pyörällä. Suosittelen katsojia olemaan tarkkana, hän vinkkaa salaperäisesti.

   Tähti ja sen sisko viihdyttää myös svengaavalla musiikilla, vaikkei puhdas musikaali olekaan.

  – Pääsen laulamaan ihania 30-luvun kappaleita, kuten tutut Puttin’ on the Rich’in ja Ain’t Misbehavin’in.

Näkymätön tyttö ja Inka


  Saija-Reetta on tuttu paitsi teatteri- ja ääninäyttelijänä myös musiikkiurastaan, jolla hänet tunnetaan paremmin nimellä Sare. Hänen esittämänsä Näkymätön tyttö voitti Pop ’n’ Roll -sävellys- ja sanoituskilpailun kesällä 2013. Samuli Laihon säveltämässä kappaleessa on Saija-Reetan itsensä kirjoittamat sanat.

  – Keskityn nyt täydellisesti Tähti ja sen sisko -näytelmään, joten musarintamalla on tällä hetkellä hiljaisempaa. Joitakin pieniä esiintymisiä on sovittu, ja varmasti keväämmällä keikkailukin vilkastuu.

  Moni muistaa Saija-Reetan edelleen Salattujen elämien Inka Haapalan roolista, vaikka esiintymisestä on jo reilut kymmenen vuotta.

  – Moni tulee vielä kyselemään Salkkareista. Eilen viimeksi kirjoitin nimmarin, haastateltava naurahtaa.

   – Että tervetuloa vaan entiset ja nykyiset salkkarifanit Valkeakosken teatteriin!

www.valkeakoskenteatteri.fiTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »