Nro 4-2014
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Vihreän kullan kulttuuritie, Rantasalmi, Kuus-Hukkala, maastoautosafari, Lada Niva, Villa Hukka, karavaanialue, mökki, kalastus, pilkkikisa, saunamaailma


Kolmikerroksinen Villa Hukka soveltuu 20 hengelle. Kuva: Kuus-Hukkala

Vauhdin hurmaa ja luontoelämyksiä
Kuus-Hukkalassa

Kuus-Hukkalan tila Rantasalmella sijaitsee upealla paikalla niemen kärjessä Kolkonjärven rannalla. Suojaisa ja luonnonläheinen ympäristö tarjoaa myös oivat mahdollisuudet aktiviteetteihin.


  Paikan ehdoton vetonaula on Lada Nivoilla ajettava maastoautosafari, jossa vaihteleva maasto jyrkkine nousuineen ja laskuineen takaa huiman kokemuksen.


Kuus-Hukkalassa pääsee Lada Nivan rattiin kokeilemaan taitojaan. Kuva: Kuus-Hukkala
Safarin lomassa pysähdytään laavulle nauttimaan kunnon nokipannukahvit. Autoja on käytössä 19 kpl, joten safarille mahtuu mukaan kerrallaan hyvin jopa 30 henkeä. Safari soveltuu kaikille, joilla on ajokortti. Ryhmän mukana on aina opas huolehtimassa matkan sujumisesta.

Majoitusta moneen makuun

   Kuus-Hukkala on pitkän kehitystyön tulos. Ensimmäinen mökki rakennettiin jo vuonna 1968, ja nyt mökkejä on yhteensä 19. Majoitusvaihtoehtoja on karavaanaripaikoista ja pienimmistä kahden hengen mökeistä aina ylelliseen viiden tähden huvilaan.

   Suurin huvila, vuonna 2005 rakennettu, ylellinen Villa Hukka, on suunniteltu 20 hengelle. Se on kolmikerroksinen ja sijaitsee rauhallisella paikalla järven rannalla. Huvila sisältää kaikki mukavuudet taulutelevisioita, sähkösaunaa, puulämmitteistä rantasaunaa ja porealtaita myöten.


Kuus-Hukkalan vuonna 2011 valmistunut ravintolarakennus. Kuva: Kuus-Hukkala
   Hiljattain laajennettu karavaanarialue käsittää 150 vaunupaikkaa. Palveluihin kuuluu sähköt, saunat, peseytymis- ja ruuanlaittotilat. Ravintola sekä ruokatäydennyksiin soveltuva minimarket takaavat toimivan ympäristön lomailuun. Uusi huoltorakennus valmistuu vuoden 2014 aikana.

Kalastusta ja saunomista

   Kirkasvetinen Kolkonjärvi on tunnettu mainioista kala-apajistaan. Järvi on yksi maamme puhtaimmista, ja näkyvyys pohjaan on jopa 10 metriä. Kalaan voi lähteä joko kokeneen oppaan kanssa tai omatoimisesti veneestä tai laiturilta onkien.

   – Täältä on saatu parinakin vuonna Suomen suurin järvilohi, Kuus-Hukkalan toimitusjohtaja Markku Huopalainen kertoo.

  – Talvisaikaan järjestämme useita pilkkikisoja, joista mainittakoon Suomi–Venäjä-pilkkikisa ja Kuus-Hukkala Pilkki. Hupiluonteisessa Yrityspilkkikisassa neljän hengen joukkueet kisaavat sarjoittain, ja parhaat palkitaan. Pilkkikisa on muutenkin hauska ohjelmanumero esim. yritysten TYKY-päiville, vinkkaa Huopalainen.

Pilkkikisan jälkeen kelpaa lämmitellä saunan löylyissä.

   Kuus-Hukkalaan rakennetaan parhaillaan uutta luksus-tason yrityssaunamaailmaa. Kahden saunan yhteyteen on tulossa porealtaat katetulla terassilla sekä kokoustilat 20 hengelle. Saunat ja altaat varustetaan taulutelevisioilla.

   Lähialueella kulkee kaksi luontopolkua, jotka soveltuvat myös maastopyöräilyyn. Reitin varrelta löytyy parikin laavua, jossa voi keitellä kahvit tai grillata makkaraa. Täällä on hyvä nauttia luonnon rauhasta monella tapaa ja karistaa kiireet harteiltaan.

www.kuus-hukkala.comTekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »