Nro 3-2014
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Museot, kirkot ;  Kesä ; 
Avainsanat: Mänttä-Vilppula, Serlachius, museo, SuperPop!, Museum of No Art, Mäntän kuvataideviikot, Mäntän Musiikkijuhlat, Taidekeskus Honkahovi, Mäntän Klubi, Porstuasta peremmälle, Vilppulankosken matkailualue


Pekilon näyttelytila. Kuva: Mäntän kuvataideviikot

Mänttä-Vilppula sykkii taiteelle

Taidekaupunki Mänttä-Vilppulan kesä on tulvillaan tarjontaa. Serlachius-museot, Mäntän Musiikkijuhlat ja Mäntän kuvataideviikot hemmottelevat taiteen ystäviä monipuolisella ohjelmistollaan.


  Gösta Serlachiuksen taidesäätiön mittava kulttuuri-investointi tuo taidemuseo Göstan kylkeen 5000 m² uutta näyttelytilaa. 14.6.2014 avautuvaan museoon valmistuu moniin toimintoihin muuntuvat näyttely- ja asiakaspalvelutilat, tasokkaat ravintolatilat, juhlasali ja museokauppa.


Göstan laajennus avautuu 14.6.2014. Kuva: Serlachius Museot
   Serlachius-museo Göstan päänäyttely, Timo Valjakan kokoama SuperPop! , tarjoaa pop-taiteen kotimaisia ja ulkomaisia klassikoita, joukossa mm. Warhol, Lichtenstein ja Rauschenberg. Riiko Sakkisen Museum of No Art -näyttely on puolestaan taiteellinen kannanotto siihen, miten voi tehdä museon ilman teoksia. Vanhan kartanon puolella on esillä suomalaisen kultakauden mestariteoksia ja vanhaa eurooppalaista taidetta.

XIX Mäntän kuvataideviikot


   Kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun kestävä Mäntän kuvataideviikot tarjoaa näyteikkunan uuteen suomalaiseen taiteeseen. Kulttuuritoimittaja Minna Joenniemen kuratoimaan näyttelyyn osallistuu yli 60 taiteilijaa. Näyttelytila Pekilon ohella kuvataidetta on esillä myös kaupungilla. Suurin teos on kansainvälistä tunnustusta saaneen Kaarina Kaikkosen installaatio Totuuden henki Mäntän kirkon julkisivussa. Teos on rakennettu mänttäläisten lahjoittamista vaatteista.

Mäntän Musiikkijuhlat

   Mäntän Musiikkijuhlat on Suomen ainoa vuosittain järjestettävä kansainvälinen pianofestivaali. Esiintyjät ovat tunnettuja huippupianisteja tai nuoria lahjakkuuksia, kuten tänä vuonna Johannes Piirto ja Tuomas Kyyhkynen.

   Musiikkijuhlien aikana 6.-10.8. kuullaan yhteensä 10 konserttia. Taiteilijavieraina ovat mm. Paul Lewis, Anna Vinnitskaya, Jukka Nykänen ja Laura Mikkola. Esityksistä pääsee nyt nauttimaan myös Gösta-museon uusissa puitteissa. Pikantin lisän musiikkijuhliin tuo 9.8.2014 Mäntän kirkossa järjestettävä Slawomir Zubrzyckin Viola organista -konsertti, jossa kaikuvat Leonardo da Vincin mallin mukaan rakennetun renessanssi-instrumentin sävelet.

Taidekeskus Honkahovi ja Mäntän Klubi

   Honkahovin funkismiljöössä järjestetään useita Kauko Sorjosen säätiön tuottamia taidenäyttelyitä ja konsertteja. Tämän kesän teemana on suomalainen maisema. Hotelli-Ravintola Mäntän Klubilla esiintyvät heinäkuussa mm. Virve Rosti, Kauko Röyhkä ja Veeti Kallio. Mäntän Klubilta saa majoituksen yhteydessä varattua halutun ohjelmapaketin konsertteihin, museoihin tai Musiikkijuhlille.

Porstuasta peremmälle

   Vilppula-Seura järjestää 19.–20.7. Porstuasta peremmälle -rakennusperinnepäivät, jossa Panu Kaila luennoi rakennushistoriasta. Päivien yhteydessä vieraillaan lähiseudun kulttuurihistoriallisissa pihapiireissä, kuten Pohjaslahden Vehkaniemessä.

   – Luonnonystävien, veneilijöiden ja karavaanareiden kannattaa tutustua myös Vilppulankosken matkailualueeseen. Sen vierassatamaan pääsee Tampereelta asti omalla veneellä. Alueen yhteydessä on runsaasta saaliskannastaan tunnettu koskikalastusalue,kertoo Antti Korkka Mänttä-Vilppulasta.

www.taidekaupunki.fiTekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »