Nro 3-2014
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Museot, kirkot ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Oulujärven Kulttuurikierros, Kainuu, Kajaani, Oulujärvi, Kajaanin Runoviikko, Aulikki Oksanen, Eino Leino -perinnetalo, Kankarin Taidehuvila, Jättiläisenmaa


Kajaanin Runoviikolla nähdään 2.7.2014 Puhtin (Reetta-Kaisa Iles ja Anne-Mari Kivimäki) Pahan laulu -teos. Kuva: Hanna Koikkalainen

Laajan skaalan Kulttuurikierros

Vuoden 2013 matkakohteeksi valittu Oulujärven Kulttuurikierros tarjoaa monipuolisen kattauksen. Yksi suosituimmista vuotuisista tapahtumista on Kajaanin Runoviikko.


Oulujärven Kulttuurikierros valittiin Helsingin Matka 2014 -messuilla vuoden 2013 kotimaiseksi matkakohteeksi. Kulttuurikierros muodostuu Kajaanin, Paltamon ja Vaalan alueen matkailualan toimijoiden tarjonnasta. Koko kirjon on koonnut yhteisesitteeksi Oulujärven Jättiläiset ry.

  – Kierroksen monipuolisuus on valtakunnallisestikin katsottuna merkittävä. Varsinaisten kohteiden lisäksi meillä on monenlaisia aktiviteetteja kauniin järviluonnon keskellä. Kohteisiin voi tutustua itsenäisesti karttaoppaan avulla, mutta esimerkiksi ryhmille suosittelen ammattitaitoisten oppaiden palveluita. Niin kohteista saa entistä enemmän irti, vinkkaa Pirjo Nuottimäki Oulujärven Jättiläiset ry:stä.

Laulurunous ‪Runoviikon teema‬

   Suomen vanhin lausuntataidefestivaali, 38. Kajaanin Runoviikko pidetään 2.–6.7.2014. Ensimmäistä kertaa Runoviikolla esiintyy saamelaisartisti Wimme Saari, joka yhdistää pohjoisen ulottuvuuden vahvaan laulurunousteemaan. Toinen mielenkiintoinen uuden sukupolven kansanmuusikko on jouhikonsoittaja ja lauluntekijä Pekko Käppi. Vahvaa suomalaista laulurunoutta juhlistetaan erityisesti Aulikki Oksasen tekstein. Suven runoilijaksi nimetty, tänä vuonna 70 täyttävä monitaiteilija on juhlassa vahvasti mukana.


Aulikki Oksanen. Kuva: Kajaanin Runoviikko
  Klassikko-ohjelmistosta mainittakoon Iiron koulu, jonka aiheina ovat 120 vuotta juhliva Aleksis Kivi ja 90 vuotta juhliva Marja-Liisa Vartio. Tänä vuonna valitaan myös vuoden nuori lausuja, joka julkistetaan Runoviikon viimeisenä päivänä eli sunnuntaina.

Perinnetalo henkii historiaa   Kajaanin Paltaniemellä sijaitseva Eino Leino -perinnetalo on rakennettu Elias Lönnrotin asuintalon ja Eino Leinon syntymäkodin mukaisesti vuonna 1978. Esillä on kirjailijasuuruuksien elämäntyön pysyväisnäyttelyt. Lisäksi matkailija pääsee tutustumaan Eino Leinon kirjanäyttelyyn ja Elias Lönnrot -kirjastoon. Vieraita palvelee kesäkahvila, ja paikka toimii kesäaikana monien värikkäiden tapahtumien näyttämönä.

  Kankarin Taidehuvila on myös mielenkiintoinen kohde. Se kuuluu Rokua Geopark -vyöhykkeeseen, joka on pohjoisin Unescon suojeluksessa oleva geologisen perinnön matkailukohde. Lisäksi se on osa Tervan tien matkailureittiä. Kankarilla järjestetään taidenäyttelyjä sekä maalaus- ja litografiakursseja.

Palanen jättiläismystiikkaa

   Elämyskeskus Jättiläisenmaa on näköalapaikka Kivesvaaran huipulla, josta aukeaa upea kulttuurimaisema Kainuun sydämeen. Tilauksesta Jättiläisenmaasta saa aitoa kotiruokaa, herkullisia leivonnaisia ja luontoon liittyviä ohjelmapalveluita. Jättiläisenmaa tarjoaa palasen maahisten maailmaa lähellä tähtien loistetta ja revontulten välkettä.

  Matkailija pääsee tekemään myös ainutlaatuisia luontohavaintoja. Marjamaastot ja luontopolut löytyvät aivan vieressä. Majoitus onnistuu hyvin varustelluissa, persoonallisissa ja viihtyisissä lomahuvilahuoneistoissa tai erikoisissa ”Jättiläisen lintupöntöissä”.

www.oulujarvi.fiTekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »