Nro 3-2014
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Syksy ; 
Avainsanat: Taikayöntie, Urjala, Nuutajärven lasikylä, Urjala soikoon!, Laura Jänisniemi, Sterfan Bremer, Teemu Kupiainen, Markus Aremo

Uusi musiikkitapahtuma elävöittää Lasikylää.


Katolla tai kadulla, Suomessa, Afrikassa tai Intiassa. Urjala soikoon! -tapahtuman taiteellinen johtaja, viulisti-alttoviulisti Teemu Kupiainen on aina kotonaan, kun mukana ovat oma soitin ja Bach. Kuva: Stefan Bremer

Urjala soi
ruokaa, teatteria ja valokuvia

Nuutajärven lasitehdasmiljöö tarjoaa rouhean ja inspiroivan miljöön erilaisille tapahtumille. Pienessä kylässä tapahtuukin isoja asioita, sillä Nuutajärven vuoteen mahtuu tapahtumia lähes joka kuukaudelle.


Moniaistillinen kokemus

   Tämän vuoden syyskuussa järjestetään ensimmäistä kertaa Urjala soikoon! -tapahtuma, joka yhdistää ainutlaatuisella tavalla erilaiset taiteen muodot: musiikkia, valokuvaa, teatteria, lasitaidetta ja ruokaa.

   Tapahtuman puuhanainen Laura Jänisniemi kertoo, että Urjala soikoon! on ”moniaistillinen kokemus”.

   – Tavoitteenamme on luoda aivan uudenlainen tapahtuma, joka kiinnostaa perinteisen klassisen musiikin harrastajia ja ystäviä, mutta saa liikkeelle myös alaa tuntemattomat, muista taiteenlajeista kiinnostuneet ihmiset, Jänisniemi kuvailee.

Huipputiimillä taide-elämyksiä

  Urjala soikoon! koostuu klassisen ja jazz-musiikin konserteista, joihin yhdistetään muita taide-elementtejä. Konserteissa nähdään mm. Stefan Bremerin valokuvia ja nautitaan huippukokki Markus Aremon loihtimista ruuista. Syyskuisen viikonlopun aikana nähdään myös teatteritaidetta, kun Dostojevskin Idiootin tapahtumat tuodaan osaksi musiikkitapahtumaa. Kokonaisvaltaisia taide-elämyksiä täydentää kiehtova ja historiallinen tehdasmiljöö.

   Tapahtuman taiteellinen johtaja on viulisti ja Sibelius-Akatemian lehtori Teemu Kupiainen, joka yhdessä Laura Jänisniemen ja Markus Aremon kanssa haluaa tuoda klassisen ja jazz-musiikin suomalaiset huippuosaajat yhteen muiden taiteenalojen kanssa ja saavuttaa uudenlaisia yleisöjä.

   Nuutajärven lasikylän lisäksi konsertteja järjestetään Urjalan keskustassa. Urjala soikoon! -tapahtumaa vietetään Urjalassa 12.–14.9.2014.

www.urjalasoikoon.fiTekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »