Nro 3-2014
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Taikayöntie, Punkalaidun, Kahvila Myötätuuli, Mallu Saarinen, Punkamokka, matkailuinfoTäyden palvelun Myötätuuli

Punkalaitumen keskustassa, vain kivenheiton päässä kunnan läpi virtaavasta Punkalaitumenjoesta sijaitseva kahvila Myötätuuli panostaa palveluun.


  Myötätuulen kahvilayrittäjä Mallu Saarinen lupaa, että käsille ei läpsitä, jos asiakas haluaa itse kantaa tarjottimensa pöytään, mutta korostaa, että Myötätuulessa on aina pöytiintarjoilu kaikille asiakkaille.  – Palvelu on meille kunnia-asia. Asiakkailla on usein paljon kannettavaa: on laukkuja, puhelimia, kameroita ja lompakoita. Siinä on tekemistä, jos meinaa saada vielä täyden tarjottimenkin mukaan. Meillä ei tarvitse. Palvelemme pöytiin, myös ulos terassille, Mallu Saarinen sanoo.

  – Ja kyllä ihmiset nauttivat siitä, että joku passaa. Se on aika harvinaista nykyään kun kaikkialla vallitsee itsepalvelukulttuuri.

Tuore kahvi takaa nautinnon


   Tunnelmallinen Myötätuuli on palvellut Punkalaitumella pian kaksi vuotta. Ympäri vuoden avoinna oleva kahvila on löytänyt paikkansa, ja Mallu Saarinen iloitsee erityisesti siitä, että kahvila on omalla alueella otettu hyvin vastaan. Myötätuuli on puhtaasti kahvila, eli ruokaa täällä ei tarjoilla, joskin pikkusuolaista purtavaa löytyy kahvin kanssa nautittavaksi. Suolaiset palat lämmitetään oikeassa uunissa, ei mikrossa.

   Myötätuulessa ei kiire saa vaivata vaan kahvilakäynnille pitää varata aikaa nauttimiseen, hyväntuuliseen jutusteluun ja rentoutumiseen. Kaikki Myötätuulen leivonnaiset valmistuvat paikallisten ja lähialueiden leipojien käsissä, ja ne nautitaan tuoreina vastajauhetun kahvin kera.  – Meillä suodatinkahvi jauhetaan sitä mukaa kuin se myydään. Kahvi on siis taatusti tuoretta, Mallu Saarinen lupaa.

   Myötätuulen erikoisuus on sen oma kahvi, tummapaahtoinen Punkamokka, jota jauhetaan matkailijoiden mukaan ja tuliaisiksi. Erityisesti kesällä turistien liikkuessa menekki on kova: Punkamokkaa jauhetaan päivittäin useita pussillisia. Sana kiirii, ja Punkamokasta onkin tullut Myötätuulen hittituote.

Matkailijoiden apuna


   Täyden palvelun kahvilaa täydentää Sastamalan seudun matkailuinfo, joka pitää majaansa Myötätuulessa. Saarinen henkilökuntineen opastaa matkailijoita alueen kohteisiin, mutta toimivat usein myös ongelmanratkaisijoina.

  – Kaikenlaista tullaan kysymään. Juhliin matkalla olleelta rouvalta esimerkiksi oli revennyt hameenhelma, joten hän tuli meiltä kysymään, missä sen voisi korjauttaa. Me sitten etsimme rouvalle ompelijan, jotta kolttu saatiin juhlakuntoon, Saarinen nauraa.

www.kahvilamyotatuuli.fiTekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »