Nro 2-2014
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Suomen Kesäteatteri, Apinanniemen kesäteatteri, Kesäillan valssi, Heikki Paavilainen, Natalil Lintala, Ilkka Koivula, Meiju Suvas, Matti Esko, Danny's Bollywood


Kuvassa Meiju Suvas, Natalil Lintala, Ilkka Koivula ja Matti Esko. Kuva: Suomen Kesäteatteri

Valkeakosken kesäillassa valssataan

Suomen Kesäteatteri Valkeakoskella luottaa tulevana kesänä kotimaiseen elokuvaklassikkoon, kun Apianniemen lavalla raikuu rakastettu Kesäillan valssi.


  Elokuvaklassikon näyttämölle sovittanut Heikki Paavilainen kertoo, että elokuvan tarinaa on teatteriversiossa käsitelty hellin hansikkain. Perusjuoni noudattelee elokuvan juonta, mutta tapahtumat on tuotu nykypäivään – luonnollisesti kesäteatteriin kuuluvin maustein.

  – Koska kesäteatterissa pitää olla huumoria ja iloa, luvassa on kaikenlaista kommellusta, riemukkaita hetkiä ja tragikoomisia juonenkäänteitä, Heikki Paavilainen lupaa.

   Kesäillan valssi kertoo tarinan kahden nuoren, rikkaan perheen tyttären ja köyhän muusikon, epäsovinnaisesta rakkaudesta ja heidän taistelustaan onnensa puolesta. Valkeakoskelaisessa versiossa Eeva-Kaarina Volasen ja Leif Wagerin saappaisiin rakastavaisina astuvat Natalil Lintala ja Ilkka Koivula.

Musiikillinen ilotulitus

   Apianniemessä nähdään siis toimiva yhdistelmä jotain vanhaa ja jotain uutta. Paavilainen lupaa, että esityksessä kuullaan elokuvasta tutut, Oskar Merikannon rakastetut sävellykset Anniina, Kullanmurunen ja nimikkokappale Kesäillan valssi, joita on käsitelty kunnioittaen.

   Merikannon musiikin lisäksi Kesäillan valssi maustuu modernilla musiikilla, sillä tyttären suhdetta paheksuvien vanhempien rooleissa nähdään kansansuosikit Meiju Suvas ja Matti Esko. Heikki Paavilainen sanoo, että vahvan esiintymiskokemuksen omaavien tähtien kanssa työskentely on ”ihanaa”.

  – Tykkään todella työskennellä tällaisten tähtien kanssa, he tuovat lavalle uskomatonta karismaa. Kun ihmisellä on vuosikymmenien kokemus lavaesiintymisestä, ei se loikka näyttelijäksi ole niin kovin suuri, Paavilainen sanoo.

  – Molemmat ovat lisäksi aivan uskomattoman hyviä laulajia. Kun siihen yhdistetään meidän huikea live-orkesteri, luvassa on todella vahva musiikillinen esitys.

Polkkaa, ripaskaa ja bollywoodia

   Suomen Kesäteatterin Kesäillan valssissa kotimainen maalaisromantiikka kohtaa globaalin ajattelun. Oman eksoottisen lisänsä valssiin tuo Danny’s Bollywood -tanssiryhmän vauhdikkaat koreografiat, joissa yhdistyvät iloiset intialaiset bollywood-kuviot ja kipakat suomalaiset polkat ja ripaskat. Aidot, Intiasta tuodut bollywood-elokuvan vaatteet ja rekvisiitat yhdessä iloisten sävelten kanssa maustavat suomalaista tekstiä ilolla ja intialaisella auringonpaisteella.

   Apianniemen 850-paikkainen katettu kesäteatteri sijaitsee kauniissa järvimaisemassa Apian kansanpuistossa, vain kävelymatkan päässä Valkeakosken keskustasta. Suomen Kesäteatteri on viime vuosina noussut yhdeksi teatterimatkojen suosikiksi laadukkaiden musiikkinäytelmiensä ja upean miljöönsä ansiosta. Viime vuoden On Kesäyö -musikaalin näki lähes 33 000 katsojaa, ja ennakkomyynnin perusteella Kesäillan valssi päässee samoihin katsojalukuihin tulevana kesänä.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »