Nro 2-2014
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Teatteri Ulpu, Massi, kesäteatteri, Veljeni Leijonamieli, Astrid Lindgren, Jyri Siimes, Antti Tuominen, Toni Nikka, Isva Isoviita, Mika A. Merikaita, Maiju Junko, Raija Pipinen, Studionäyttämö

Teatteri Ulpu Ulvilan Massilla


Joonatanin roolissa nähdään Antti Tuominen ja Korppuna Toni Nikka. Kuva: Eeva Meusel

Veljeni Leijonamieli
vie seikkailuun!

Astrid Lindgrenin klassikkotarina Veljeni Leijonamieli on huikea seikkailu ja selviytymistarina. Teatteri Ulpu Ulvilassa muuttaa Massin mäntymetsän upeaksi Nangijalaksi Ruusu- ja Kirsikkalaaksoineen. Näytösaika on 13.6.–17.7.2014.


  ” Nyt minä rupean kertomaan veljestäni. Veljeni on Joonatan Leijonamieli, hänestä minä kerron. Tämä on melkein kuin satu, tai ihan vähän kuin kummitusjuttu myös, ja silti kaikki on totta. Vaikka ei sitä kyllä kukaan muu tiedä kuin minä ja Joonatan.”

  Teatteri Ulpun kesäteatterinäytelmä Veljeni Leijonamieli kertoo Korpun ja hänen isoveljensä Joonatanin tarinan. Paitsi perinteinen seikkailu hyvän ja pahan taisteluineen, näytelmä on myös upea selviytymistarina ja saaga ystävyydestä ja lojaalisuudesta. Joonatanin roolissa nähdään Antti Tuominen ja Korppuna Toni Nikka.

Peter Panista tuttu ohjaaja

  Näytelmän ohjaa tamperelainen Jyri Siimes, joka tekee teatteria ja toimii Tampereen yhteiskoulun lukiossa ilmaisutaidon opettajana. Viime vuoden ohjaustöitä oli muun muassa Tampereen Poikateatterin Hamlet. Teatteri Ulpulle Siimes on tuttu mies: hän ohjasi Massille toissakesänä Peter Panin, jota näyteltiin koko kesä loppuunmyydyille katsomoille.

  Peter Panissa näyttämöllä oli ennätysmäärä näyttelijöitä, peräti kuutisenkymmentä. Isojen joukkojen, etenkin lasten ja nuorten, ohjaaminen onkin Siimeksen ominta osaamisaluetta ja mieluisaa puuhaa. Tanssikoreografioista vastaa produktiossa hänen puolisonsa Liina Siimes.

  – Haluan Veljeni Leijonamielessäkin korostaa erityisesti tarinaa lasten näkökulmasta. Toki näytelmä sopii oivallisesti koko perheelle. Siinä riittää väriä, vauhtia ja tasoja kaikenikäisille.

Nangijalan maisemissa

  Veljeni Leijonamieli alkaa meidän tuntemassamme maassa, josta siirrytään kuoleman jälkeiseen Nangijalaan. Massin mäntymaasto päästää niin ohjaajan kuin lavastajankin mielikuvituksen valloilleen.

  – Luonnonkauniiseen mäntymaastoon saadaan hienoja ohjauksellisia ja lavastuksellisia ratkaisuja.

  Lavastajana toimii Isva Isoviita, musiikin säveltää Mika A. Merikaita ja puvustus on Maiju Junkon käsialaa.

Ryhmille räätälöidään

  Massilla on katettu katsomo, ja vieraita palvelee puffetti.

  – Rakennamme mielellämme ryhmille räätälöityjä paketteja. Myös tilausnäytännöt onnistuvat, puheenjohtaja Raija Pipinen muistuttaa.

  Teatteri Ulpu täytti juuri 20 vuotta. Puheenjohtajan mukaan vahvuus on monipuolisessa ja kunnianhimoisessa teatterintekemisessä.

  – Tuotamme monta produktiota joka vuosi, lisäksi panostamme koulutukseen ja kerhotoimintaan. Vuosiin mahtuu niin draamaa, dekkaria, komediaa, lastenteatteria kuin vauva- ja musiikkiteatteriakin. Haluamme valita ohjelmistoon aina myös kokeilevaa, uutta ja innovoivaa.

  Talviaikaan teatteria tehdään Studionäyttämölle, mutta suurin voimainponnistus on kesäteatteri.

  – Varhaiskeväästä heinäkuun puoliväliin väki lähes asuu kesäteatteriosoitteessa, puheenjohtaja naurahtaa.Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »