Nro 2-2014
Luokittelu: Uusimaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Keski-Uudenmaan teatteri, Krapin kesäteatteri, Ulvova mylläri, Arto Paasilinna, Sari Havas, Jussi Lampi, Heikki Lund, Tuusulanjärven Rantatie

Keski-Uudenmaan teatterin Krapin kesäteatteri


Ulvovan myllärin päärooleissa nähdään Sari Havas ja Jussi Lampi. Kuva: Keski-Uudenmaan teatteri

Ulvovan myllärin vetovoimaa
– tarina ja tähtipari

Yksi Arto Paasilinnan suosituimmista tarinoista, koko kansan suosikit, Sari Havas ja Jussi Lampi sekä ohjaaja Milko Lehdon raikas ote takaavat upean kesäteatterinautinnon Keski-Uudenmaan Teatterin Krapin kesäteatterissa.


–   Tarinan perussanoma on suvaitsevaisuus, erilaisuuden hyväksyminen. Viesti saadaan mukavasti perille huumorin keinoin. Ohjaajamme tuore sovitus ja loistavat näyttelijät takaavat, että hauskaa piisaa, lupaa tuottaja Heikki Lund.

  Helsingin kaupunginteatterin ohjaajana toimiva Milko Lehto on tuttu vieras Krapissa. Hänen komediansa ovat saavuttaneen aiempinakin vuosina suuren suosion.

  – Lehdolla on ammattilaisen ote. Hänen sovituksessaan Ulvova mylläri saa tuoretta otetta ja tarina syvyyttä. Etenkin kirjan aikansa elänyt naiskuva päivitetään nykyaikaan.

Yksinäinen ulvoja


   Arto Paasilinna kirjoitti Ulvovan myllärin vuonna 1981.

  – Perusteema erilaisuuden kohtaamisesta ja hyväksymisestä on edelleen ajankohtainen. Ulvova mylläri, Gunnar Huttunen, on kapinoiva sissi, kansalaistottelematon yksinäinen susi, jonka luonto ottaa hellään huomaansa. Tämä pohjimmiltaan sydämellinen ja rehti mies pitää kyläläisiä hereillä ulvomalla öisin, valottaa Lund.

  – Tätähän kyläläiset eivät siedä. He haluavat lähettää Gunnarin hullujenhuoneelle, vaikka eivät tunnu itsekään ihan täyspäisiä olevan.

  Mylläriin rakastunut kerhoneuvoja Sanelma Käyrämö tuo Gunnar Huttuselle iloa yksinäisyyteen.

  Värikkäiden ja vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen vainottu mylläri ja kerhoneuvoja tekevät oman ratkaisunsa ja tarina saa onnellisen lopun.

Upea pääpari

   Heikki Lund on erityisen iloinen, että Krapin kesäteatterin pääpariksi saatiin valovoimaiset kansansuosikit.

  Sari Havas on tuttu monista televisio-ohjelmista ja -sarjoista, kuten Puhtaat valkeat lakanat, Peräkamaripojat ja Lehmän vuosi sekä Kemijärvelle sijoittuvasta draamasarjasta Taivaan tulet. Valkokankaalla Havas on loistanut muun muassa elokuvissa Häjyt ja Saippuaprinssi. Teatterilavoilla hänet on nähty muun muassa Improvisaatioteatteri Stella Polariksessa, Espoon Teatterissa ja Kansallisteatterissa.

  Jussi Lampi puolestaan muistetaan esimerkiksi rooleistaan elokuvissa V2 – Jäätynyt enkeli, Matti sekä Rölli ja metsänhenki. 201-senttinen näyttelijä on tuttu myös televisiorooleistaan. Lisäksi mies on tehnyt merkittävän uran animaatioelokuvien ääninäyttelijänä ja muusikkona.

Krapin upea alue

   Krapin kesäteatterin ainutlaatuinen sijainti Tuusulanjärven kupeessa, Rantatien historiallisessa kulttuurimaisemassa antaa teatterivieraille kokonaisvaltaisen kulttuurielämyksen. Mieleenpainuvia ja riemukkaita kesäpäiviä on vietetty Krapin kesäteatterissa jo vuodesta 2000.

  Katettuun katsomoon mahtuu 312 katsojaa, ja alueella on tarjolla korkeatasoisia ravintola- ja majoituspalveluita.

  – Krapin monipuoliset palvelut täydentävät hienosti kesäteatteriamme ja ovat sen menestyksen tukiranka.Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »