Nro 2-2014
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ;  Kesä ;  Talvi ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Kemi, LumiLinna, jäänmurtaja Sampo, merikellunta, elämys


Kemissä on matkailijoita kellutettu hyisessä Perämeressä jo neljännesvuosisadan ajan. Kuva: Kemin Matkailu Oy

Kemi sykkii
arktista eksotiikkaa

 Kemi lupaa Perämeren eksotiikkaa niin kesällä kuin talvellakin.


  LumiLinna Perämeren rannalla on lumirakentamisen taidonnäyte. Talvella 2015 avataan jo 20. LumiLinna. Kausi aloitetaan perinteisesti tammikuun viimeisessä viikonvaihteessa, ja se kestää sääolojen salliessa huhtikuun alkuun asti.   – LumiLinnan teema vaihtuu vuosittain, ja etenkin Linnan alueella nähtävä lumi- ja jäätaide suunnitellaan teeman mukaiseksi. Vuoden teema on näkyvillä kaikissa tiloissa: LumiRavintolassa, LumiHotellissa, LumiKappelissa ja koko Linnan alueella, hehkuttaa tiedottaja Titta Vuorinen.

  – Joka vuosi rakennetaan myös vauhdikas tuubimäki ja näköalapaikka, josta pääsee katselemaan Sisäsatamasta aukeavaa merimaisemaa. Liukumäkien lisäksi perheen pienimmille on myös muita lumileikkipaikkoja.

  – Jo ennen kuin Linna kokonaisuudessaan aukeaa, avaamme LumiLinnan 20-vuotisjuhlanäyttelyn joulun alla. Näyttelyssä luodaan läpileikkaus pähkähulluna ideana alkaneeseen ja Kemin tunnusmerkiksi nousseeseen lumirakentamiseen sen parin vuosikymmenen ajalla.

Unet tähtitaivaan alla

  LumiHotellissa voi majoittua joko kokonaan lumesta rakennetuissa kahden hengen huoneissa tai mukavasti ryhmähuoneessa. Valittavana on myös näyttävästi koristeltu sviitti. Lumihotellin uutuutena ovat Olokolot.  – Olokolot tarjoavat mahdollisuuden yöpyä tähtisen talvitaivaan alla, lämpimästi ja mukavasti! Onnekkaat voivat nähdä nukkumapaikaltaan taivaan valaisevat eksoottiset revontuletkin.

Hoviherkuttelua

  LumiLinnan ruokalista elää vahvasti yhtäältä Perämeren tunnelmissa ja toisaalta linnahengessä. Kulinaristisiin nautintoihin pääsee tilaamalla vaikkapa Perämeren erikoisen tai Sisäsataman makupalat. Kuninkaallisia makuhermoja kutkuttavat Ritarin menu, Hovin kestit ja Linnanpidot. LumiRavintolaan voi myös piipahtaa drinkille tai kuumalle kaakaolle.

   – LumiRavintolan sisälämpötila on 5 pakkasastetta, joten suosittelemme pukeutumaan lämpimiin talvivaatteisiin.

Jäänmurtajalle myös kesällä

   Jäänmurtaja Sampo on laiturissa Ajoksen satamassa, noin 11 kilometrin päässä Kemin keskustasta. Aikoinaan pähkähulluksi leimattu idea matkailujäänmurtajan hankkimisesta on osoittautunut onnistuneeksi, sillä risteily jäälakeudella on eksoottinen elämys.

   Nyt Sampo pitää laskusiltansa alhaalla myös kesäaikana.

   – Piipahdus matkailujäänmurtaja Sampolla on kokemus vuodenajasta riippumatta. Ensi kesänä matkailijat pääsevät tutustumaan murtajajättiin myös kesäaikana. Sampo aloittaa kauden kesäkuun 23. päivä ja se jatkuu elokuun loppupuolelle asti, Titta Vuorinen vinkkaa.

   Yleisölle on järjestetty opastettuja kierroksia. Ryhmän minimikoko on kahdeksan henkeä, ja kierros kestää noin 45 minuuttia.

Kellu kesäisessä meressä

   Kemissä matkailijoita on kellutettu hyisessä Perämeressä jäiden keskelle jo neljännesvuosisadan ajan. Nyt myös kesämatkailijat voivat tilata merikellunnan.

   – Kelluntakokemus lämpimissä, turvallisissa pelastuspuvuissa meren aalloilla on eksoottinen ja taatusti unohtumaton kokemus, lupaa Titta Vuorinen.

Sampo itse teossa

   Talviaikaan Sampo tekee neljän tunnin risteilyitä. Laivakierroksella oppaat tutustuttavat matkailijat jäänmurtajan saloihin aina konehuoneesta komentosillalle. Matkan aikana tarjoillaan maistuva keittolounas laivan ravintolassa. Huimapäille tarjoutuu mahdollisuus huimaan arktiseen uintiseikkailuun hyisessä vedessä, lämpimissä pelastuspuvuissa. Laivan saavuttua satamaan kapteeni jakaa jokaiselle risteilyllä mukana olleelle osallistumistodistuksen.

Sampon voi varata yksityiskäyttöönkin.

   – Jäämurtaja Sampo tarjoaa elämyksiä myös privaatisti erilaisille ryhmille. Risteilyohjelma taipuu ryhmän toiveiden mukaiseksi, ja myyntipalvelumme auttaa mielellään suunnittelussa.

Elämyksiä vaativaan makuun

   Jäänmurtaja Sampo ja LumiLinna oheispalveluineen takaavat ainutlaatuisen arktisen kokemuksen ryhmille.

   – Ainutkertaiset tilaisuudet aidossa ympäristössä, kymmenien vuosien kokemus incentive-ryhmistä ja luova hulluus: näillä eväin syntyy unohtumaton päivä vaativillekin asiakkaille.

   – Voit kohdata jäänmurtaja Sampon keskellä jääkenttiä moottorikelkan kyydistä ja nauttia kolmen ruokalajin päivällisen laivan ravintolassa. Pulahtamisesta pelastuspuvussa jäiden keskelle riittää varmasti kerrottavaa, lupaa Titta Vuorinen.Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »