Nro 1-2014
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Kalajoki, Rantakalla, majoitus, ravintola, hotelli, huoneisto, camping, mökki, HiekkasärkätRantakallan merinäköala
vailla vertaa

Hotelli Rantakalla Kalajoen hiekkasärkän korkeimmalla huipulla tarjoaa ainutlaatuisen, lumoavan merinäköalan. Uudessa Timantissa merta voi katsella jopa saunanlauteilta.


  Mystinen meri lumoaa kaikkina vuodenaikoina. Se vangitsee katsojansa, oli sitten kesäisen tyyni sää, pirteä purjehduskeli tai jylisevä myrsky.

– Meillä meri- ja hiekkarantanäköala avautuu niin ravintola-, kokous- kuin hotellitiloistakin. Uutuutemme ja lippulaivamme ovat Timantti-huoneistot, joissa Pohjanlahden ulappaa voi ihailla jopa saunanlauteilta, kertoo hotellinjohtaja Paula Palola.  Rantakalla tarjoaa matkailijalle vaihtoehtoja aina luksuksesta leirintään.

Suosituimpia perhekohteita

   Hotelli Rantakalla monipuolisine majoitus- ja ravintolapalveluineen tarjoaa puitteet onnistuneelle matkalle. Kalajoella järjestetään loma-asuntomessut kesällä 2014, mikä vilkastaa Hiekkasärkkiä entisestään.

  – Kalajoen Hiekkasärkät on yksi Suomen suosituimmista perhelomakohteista, jossa on valinnanvaraa kaikenikäisille. Ehdottomia valttejamme ovat kilometrien pituinen hiekkaranta ja aava meri, mutta alue tarjoaa runsaasti myös muita elämyksiä, yllätyksiä ja toimintoja. Lapsiperheiden suosikkeja ovat kylpylä, JukuPark ja Meriluontokeskus, tietää Paula Palola.

  Aktiviteetteja Rantakallan maastossa riittää, lomailet sitten kesällä tai talvella.

  – Heti Hotelli Rantakallan pihapiiristä löytyy minigolfrata ja lentopallokenttä. Kävelymatkan päässä pääsee golfaamaan, keilailemaan, rullaluistelemaan ja surfaamaan. Kaunis luonto tarjoaa valaistut hiihtoladut ja vaihtelevat maastopolut. Lohilaaksossa voi narrata kalavonkaleita.

Sauvakävelijöille oma puisto

   Suomi on kuntoilijoiden luvattu maa. Hiekkasärkkien alueella toimii myös ihka oikea Sauvakävelypuisto.

  – Laji on virkistävä ja kuntoa kasvattava. Suosittelen kokeilemaan rohkeasti. Kävelysauvoja voi vuokrata meiltä Rantakallan vastaanotosta, Paula Palola kannustaa.

  Loma-aikoina Rantakallan ohjaaja suunnittelee ohjelmaa niin aikuisille kuin lapsillekin.

  – Järjestämme muun muassa vesibussiretkiä Kallan kareille, kalastusmatkoja, hiekkaolympialaisia ja moottorikelkkasafareja.

  Hiekkasärkät tarjoaa monipuolista virkistystä ja elämyksiä lomalaisille.

  – Aktiviteettilista on hyvin värikäs ja kiinnostava: jäävaellus, hiihtoretki, moottorikelkkasafari, laivaristeily, lintubongausretki, sumopaini, allasjumppa, uintikisat, hohtokeilaus, golfkierros, formulakisat, sauvakävely, opastettu kiertoajelu... Valinnanvaraa riittää!

Luksusta ja lomamökkejä

   Rantakallassa on valittavana kaikkea huippuvarustelluista ja tyylikkäästi sisustetuista hotellihuoneista ja -huoneistoista aina leiritason perusmökkeihin. Uusimmat ovat Timantti A:n huoneistohotellin rinnalle nousseet Timantti B:n huoneistot sekä Rantahiekkojen uudet rivitaloloma-asunnot. Kesällä matkailijoita palvelee lisäksi hotellin lähellä sijaitseva Rantakalla Camping.

– Alueella on kolmekymmentä leiritason mökkiä. Vuokraamme myös matkailuvaunu- ja telttapaikkoja, Paula Palola muistuttaa.Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »