Nro 1-2014
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Pietarsaari, puutarha, Sundin puutarhakeskus, kukkatalo, puutarhamyymälä, näyteistutus, sisustus, orkidea, puutarhakahvilaPuutarhakeidas lunastaa lupauksensa

Viherpeukalon ja -sisustajan navigaattori osoittaa väistämättä Sundin Puutarhakeskukseen Pietarsaareen. Valtaisa puutarhakeskus koostuu modernista, 1400 m²:n kukkatalosta, 3000 m²:n puutarhamyymälästä sekä 2500 m²:n viljely- ja kasvihuoneista.


  Puutarhan motto, ”Elämys kaikille aisteille”, toteutuu heti ensimmäisellä ovenavauksella. Paikka on tulvillaan huumaavia tuoksuja, silmäähiveleviä värejä ja kukkaloistoa.

  – Puutarhakeskus on toimintamme ydin, jossa sijaitsevat myös leikkokukka- ja ruukkukasviviljelmämme. Kävijät pääsevät tutustumaan taidokkaisiin sidontatöihin, trendikkääseen sisustusosastoon ja saavat tuoreita vinkkejä alan asiantuntijoilta. Lapsillekin on oma leikkiosastonsa, kertoo myymäläpäällikkö Carola Snellman.

Kasvisisustuksen trendit

  Sundin puutarhaosasto on viherharrastajan unelmien täyttymys! Näyteistutuksista voi ammentaa ideoita, ja unelmapuutarhan toteuttamiseen saa asiantuntevaa neuvontaa.

Puutarhaosaston valikoimassa on muun muassa puita, pensaita, perennoja, ruukkuja, pihakiviä, siemeniä, multaa, lannoitteita ja puutarhatarvikkeita. Mukaan mahtuu myös laaja kirjo sisustuselementtejä.

  – Kasveilla sisustaminen kasvattaa jatkuvasti suosiotaan. Meillä on tarjota myös harvinaisia kasveja. Vihreät ja kukkivat kasvit luovat kotiin viihtyisyyttä ja hyvinvointia. Miellyttävä kokonaisuus syntyy ruukuista, pöytäliinoista, kynttilöistä ja muista yhteensopivista sisustusesineistä, joihin voi tutustua meillä saman katon alla, Carola Snellman vinkkaa.

  Sundin Puutarhassa on edustettuna monia arvostettuja alan tuotemerkkejä, kuten Miljögården, Nordal, Chic Antique, IB Laursen, Olsson & Jensen, Broste, House Doctor ja Bloomingwille. Tutustumisen arvoinen on myös Sundin orkideaosasto, jossa nämä sensuellit kämmekät kukkivat mahtavissa väreissään.  – Orkideoiden lajikirjo on valtava: väri- ja kokovalikoima on lähes loputon. Lajeja ja kasvatusvinkkejä on niin aloitteleville orkideaharrastajille kuin pitkälle ehtineillekin. Orkidea on helppohoitoisempi kuin moni uskookaan. Se palkitsee hoitajansa verrattomalla kukinnolla, myymäläpäällikkö Carola Snellman lupaa.

Puutarhakahvila Oléa

  Kukkaostosten ja sisustusideoiden keruuretken lomassa kannattaa piipahtaa Puutarhakahvila Oléaan, joka on avoinna toukokuusta syyskuun loppuun. Talvisin voi virkistäytyä sisäkahvilassa.  – Halusimme panostaa kahvinautintoon ja viihtyvyyteen entistä enemmän. Loimme kotoisan, lasitetun ulkokahvilan, josta aukeaa näkymä koko puutarhaosastolle.

  Oléassa saa nauttia makuelämyksistä ja näkymistä sekä rentoutua rauhallisessa puutarhaympäristössä. Oléa on oliivipuun latinalainen nimi ja kahvila on sisustettu muun muassa oliivipuilla.

  – Viihtyisä Puutarhakeskus on oiva retkikohde, Carola Snellman vinkkaa.Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »