Nro 1-2014
Luokittelu: Aina ; 
Avainsanat: Pääkirjoitus, Päätoimittajalta, Ahti Oksman
Näinä päivinä on Etelä-Suomessa voinut jokainen havaita lumen piristävän vaikutuksen. Tähän asti ulkona on ollut ankean pimeää jouluvaloistakin huolimatta. Pienikin lumipeite valaisee maiseman aivan toisenlaiseksi.


  Pimeään aikaan ihmiset jäävät helposti sisätiloihin eikä sade- tai loskakeli houkuta lähtemään ulos. Vielä suurempi merkitys pakkaskelillä ja lumentulolla on monelle matkailuyrittäjälle. Ilman niitä odotettu kauden pääsesonki menee ohi, kun talvisten lajien sijaan joulukuussa pelataankin golfia.

   Vähäinenkin lumi saa ihmiset lähtemään ulos ja nauttimaan ulkoilun ja liikunnan riemusta. Lapset hihkuvat innosta, kun pulkat, sukset ja luistimet kaivetaan taas esille.

   Lumen aikaansaamalla valoisuudella on merkitystä myös mielialaan. Vaikka aurinko ei näyttäytyisikään, lumen heijastama valo todistaa, että pilvien takana aurinko paistaa kuitenkin. Kevättä kohden mentäessä päivä päivältä valon määrä kasvaa. Aurinkoisina talvipäivinä auringonpaiste kimmeltää hangilta kirkkaammin kuin koskaan keskikesällä!

   Näinä taantuman taloudellisesti vaikeina aikoina myös me ihmiset voimme toimia lumen tavoin. Kun synkät ennusteet ja konfliktit eri puolilla maailmaa vyöryttävät negatiivisuutta kaikkialle, tulisi meidän silloinkin etsiä niitä positiivisia valonpilkahduksia, jotka estävät meitä vaipumasta synkkyyteen. Pienetkin positiiviset asiat tuottavat iloa ja lisäävät uskoa huomiseen. Niiden kautta saatamme löytää myös uusia ideoita ja mahdollisuuksia. Samalla levitämme lumen tavoin valoa ja toivoa myös ympäristöömme.

   Valon lisäksi levolla on tärkeä merkitys jaksamiseen. Joululomien aikaan moni sai irrottautua hetkeksi arkisesta aherruksesta. Yrittäjillä on kuitenkin taipumus unohtaa itsensä pyrkiessään tekemään työnsä mahdollisimman hyvin. Työtunteja ei lasketa, ja työtä tehdään itseään säästämättä. Omaa kehoa tulisi kuitenkin kuunnella, sillä muuten liika yrittäminen kostautuu. Terveys kärsii, kun ei osata välillä hellittää.

   Lepo saa voimavarat uudistumaan. On hyvä muistaa, että kukaan meistä ei ole korvaamaton. On opeteltava olemaan armollisempi niin itselle kuin toisille. Näin jaksamme ja voimme säteillä positiivisuutta myös ympäristöön. Väsynyt yrittäjä ei ole kenenkään etu, mutta virkeänä hän on yrityksensä paras käyntikortti. Näitä innosta puhkuvia yrittäjiä olemme saaneet kohdata tehdessämme tätä lehteä, ja se on antanut uskoa tulevaan.

   Kuudennen toimintavuoden nyt alkaessa voimme todeta, että Matkailu kotimaassa.fi -lehti on löytänyt paikkansa matkailulehtien joukossa. Omalla tyylillään, teemoillaan ja kohderyhmällään se on saavuttanut hyvän maineen matkailutoimijoiden keskuudessa laadukkaana mediana. Tästä on hyvä jatkaa.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »