Nro 5-2013
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Lappeenranta, Lappeenrannan Kylpylä, hyvinvointi, Wanha Kylpylä, Kylpylähotelli, hoito-osasto, kylvettäjä, luonnonlähde, talvipuutarha, lomapaketti


Wanha Kylpylä -rakennukseen valmistui maaliskuussa uudet majoitustilat. Kuvat: Lappeenrannan Kylpylä

Rauhan tyyssija
keskellä kaupunkia

Pitkät perinteet omaava Lappeenrannan Kylpylä sijaitsee rantabulevardilla Saimaan rannalla, aivan Lappeenrannan keskustan tutumassa.


  Majoitus- ja lomapalveluja tarjoava Lappeenrannan Kylpylä tuottaa terveysmatkailun ohella kuntoutuspalveluja sekä työikäisille että ikääntyneille. Historiallisen kylpylän juuret ulottuvat vuoteen 1824, mutta se elää vireästi nykyajassa uudistaen jatkuvasti niin toimintaa kuin tilojakin. Viimeisin uudistus on Wanha Kylpylä -rakennukseen valmistuneet uudet majoitustilat, jotka otettiin käyttöön maaliskuussa 2013.

   Lappeenrannan Kylpylä toimii kahdessa rakennuksessa. Uusien majoitustilojen lisäksi vanhassa kylpylärakennuksessa on hoito-osasto monipuolisine palveluineen. Kylpylähotellissa on majoitustilojen lisäksi ryhmäliikuntatiloja sekä sauna- ja allasosasto. Hotellin ravintolapalvelut hoitaa vieressä sijaitseva, perinteikäs Ravintola Kasino, joka toimii myös tilaus-, kokous- ja juhlaravintolana. Vaihtelua tarjoavat muutaman sadan metrin säteellä kylpylästä sijaitsevat lukuisat ruokaravintolat, pubit ja tanssiravintolat. Kesäisin iltaa voi viettää myös rannan laivaravintolassa.

Vanhaa kunnioittaen

   Wanhan Kylpylän uudet majoitustilat sijaitsevat rakennuksen toisessa ja kolmannessa kerroksessa. Kaikki 28 yksilöllistä huonetta on sisustettu 100-vuotiaan talon arvoa ja tyyliä kunnioittaen. Rakennus sijaitsee rantabulevardilla, ja 14 huoneesta on kaunis järvinäköala Saimaalle. Wanhassa Kylpylässä on myös minisviittejä ja osassa huoneista on lisävuodemahdollisuus.

   Kaikissa huoneissa on huonekohtainen ilmastointi, minijääkaappi sekä ajan hengen mukaisesti langaton internetyhteys. Myös vedenkeitin, hiustenkuivaaja ja kylpytakit kuuluvat huoneiden varusteluun.

Päivän päätteeksi parvekkeelle

   Kylpylähotellissa on 26 rauhallista ja savutonta, tyylikkäin värein ja materiaalein sisustettua kahden hengen huonetta. Yli puolet huoneista on isompia, 26 neliön hotellihuoneita, joissa on oma parveke. Mikä olisikaan mukavampaa, kuin istahtaa päivän päätteeksi parvekkeelle nauttimaan kaupungin tunnelmasta ja kauniista maisemasta!

   Tilavaan parvekkeelliseen huoneeseen on mahdollisuus saada kaksi lisävuodetta, joten niihin mahtuu majoittumaan koko perhe. Pienempiin perushuoneisiinkin saadaan yksi lisävuode. Myös Kylpylähotellin kaikissa huoneissa on huonekohtainen ilmastointi, minijääkaappi sekä internet-yhteys. Lisäksi huoneissa on hiustenkuivaaja sekä kylpytakit.

Hurmaavia hoitoja

   Wanhan Kylpylän ensimmäisessä kerroksessa on hoito-osasto, jossa on tarjolla niin perinteisiä kylpylähoitoja, fysikaalisia hoitoja kuin hemmotteluakin.


Perinteistä hierontaa
Laadukkaat yksilölliset hoidot ja idyllinen ympäristö ja hyvä palvelu takaavat todellisen nautinnon, jonka lisäksi hoidot vaikuttavat positiivisesti myös terveyteen. Kylpyosaston kylvyt rentouttavat, erilaiset hieronnat poistavat lihasjännitystä, turvehoidot hellivät ihoa ja vilkastuttavat aineenvaihduntaa. Suolahuoneessa oleskelu tuo helpotusta iho- ja hengityselinongelmiin.


Nautinnollinen vesimusiikkikylpy
   Kylpyammeessa voi nauttia vesihieronnasta, vesimusiikkikylvystä tai aromaattisesta kylvystä. Sormien nivelvaivoihin helpotusta tuo käsiparafiini, ja jalkojen ryöppysuihku muun muassa vilkastuttaa verenkiertoa. Kylpylän sydän on kuitenkin aito 8-asteinen luonnonlähde, jossa voi käydä kastautumassa.

   Kylpyosasto on varattavissa myös yksityiskäyttöön, jolloin kylpyosaston kylvettäjä huolehtii ryhmän viihtyvyydestä. Jos ryhmässä on kuusi henkilöä, ehtii tunnin vierailun aikana jokainen nauttia ainakin yhdestä ammehoidosta sekä toisesta hoitovalikoiman hoidosta. Suuremmille ryhmille aikaa kannattaa varata vastaavasti enemmän. Kylvettäjän palveluiden lisäksi hintaan sisältyvät pyyhkeet, kylpytakit ja tossut.

  Oman uima-asun käyttö vesihoitojen aikana on sallittua, mutta hoidoissa käytetyt luonnonöljyt vaikuttavat parhaiten paljaalla iholla.

Rentoutumista ja liikuntaa

   Kylpylähotellin pohjakerroksessa toimiva sauna- ja allasosasto on tarkoitettu oleskeluun ja rentoutumiseen. Saunaosasto koostuu suomalaisista saunoista ja yhteisestä höyrysaunasta. Allasosastolla on kaksi virkistysallasta ja kaksi poreallasta. Virkistysaltaissa on vastavirtalaite ja toisessa on niska-hartiaputous.


Allasosaston vieressä on talvipuutarha, jossa voi vilvoitella saunomisen ja rentoutumisen välissä.
  Liikuntaa voi kylpylässä harrastaa osallistumalla viikko-ohjelman mukaisiin liikuntaryhmiin tai harjoittamalla lihaksistoaan kylpylän kuntosalissa. Kylpylän ympäristö tarjoaa upeat puitteet myös ulkoliikuntaan, ja kun kylpylästä saa vuokrata polkupyöriä ja lumikenkiä ja kävelysauvoja, ympäristöön tutustuminen on hauskaa ja tehokasta.

   Lappeenrannan Kylpylä tarjoaa myös erilaisia valmiita lomapakettivaihtoehtoja oheisohjelmineen. Valittavana on niin teatteria kuin paikallista huippukoripalloa.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »