Nro 5-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Kevät ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Vaasa, Vaasan kaupunginteatteri, Lepakko, Gubbrockarna, Ihmemaa Oz, Angelika Klaas


Lepakko-operettia tähdittää Angelika Klaas.

Musiikkiteatteria Vaasan keväässä

Vaasan kaupunginteatterin kevät on varsin musiikkipitoinen. Kevätkauden avaa juhlavasti Johan Strauss nuoremman operetti Lepakko. Helmikuun alussa vuoron saa Vaasassa suurta suosiota nauttiva ”äijäbändi” Gubbrockarna, ja kevään päättää koko perheen musikaali Ihmemaa Oz.


  Vaasan Oopperan, Vaasan kaupunginteatterin ja Vaasan kaupunginorkesterin yhteisproduktiona tuottama Lepakko noudattelee operetin alkuperäistä henkeä. Tämä kaikkein suosituin wieniläisoperetti syntyi vuonna 1874, talousromahduksen jälkeen, ja saavutti välittömästi suursuosion. Opertin myötä tuli tunnetuksi sanonta "Glücklich ist, wer vergisst, was doch nicht zu ändern ist", "Onnellinen on se ken unohtaa, mitä ei voi muuttaa".

   Operetissa on luvassa ikuista romantiikkaa ja seikkailuja sekä "valssikuninkaan" musiikin huumaa.  Ihminen on rakkaudennälkäinen, hän etsii rakkautta ja hyväksyntää kaikilla mahdollisilla tavoilla ja hinnalla millä hyvänsä. Hän haluaa olla ihailtu, kaunis, onnellinen ja rakastunut.

   Leena Salosen ohjaaman operetin ensi-illat ovat suurella näyttämöllä 10. ja 11.1.2014. Sen lavastus ja puvustus ovat Maria Antmanin käsialaa, ja koreografian on suunnitellut Jorma Uotinen. Rooleissa nähdään muun muassa Angelika Klas, Jenny Sandelin, Anton Saris, Markus Nieminen, Wivan Nygårg-Fagerudd, Riikka Sirén ja Therese Karlsson.

Nostalgiamatka rokkaavalle 1960-luvulle

   Vaasalaisen Gubbrockarna-rock-yhtyeen uusi musiikkispektaakkeli Amazing 60ies on jatkoa Gubbrockareitten 1950-luvun show’lle The Golden Age of Rock´n´Roll, joka sai suuren suosion Vaasan kaupunginteatterissa vuonna 2012.

   1960-luvusta kertovan esityksen keskeisessä osassa ovat Vaasa ja sen nuorisokulttuuri, kuten tanssipaikat, orkesterit, baarit ja tapahtumat ja tuon ajan ihana musiikki. Lavalla on luvassa vauhtia, ja tunnelma nousee kattoon, kun ilmoille kajahtavat The Beach Boysin, Alma Coganin, The Beatlesin ja monen muun aikalaisen tutut melodiat. Esityksen ensi-ilta on 4.2.2014 ja näytöksiä on yhteensä 15.


Gubbrockarna, tässä vain osa äijäkööristä, kuva: Fredrik Sandelin
   Vaasalaisen työväenopiston kurssilta syksyllä 1998 alkunsa saanut Gubbrockarna koostuu yli kahdestakymmenestä kypsässä iässä olevasta soittajasta, ja soundi on sen mukainen. Vuosien varrella Äijärokkarit on järjestänyt useita konsertteja ja show-esityksiä, joissa tuhannet kuulijat ovat olleet kokemassa nostalgiatrippejä. Suosittu bändi on tehnyt myös useita levytyksiä.

Matka ihmemaahan

   Loppukevään huipennus on lastenmusikaali Ihmemaa Oz, joka pohjautuu L. Frank Baumin rakastettuun lastenkirjaan. Musikaali kertoo pikku Dorothystä ja hänen seikkailusta Ozin maassa, jonne hän tempautuu pyörremyrskyn voimasta. Tyttö kulkee ihmeellisessä Oz-maassa keltatiilistä tietä pitkin ja etsiin Oz-maata hallitsevaa velhoa. Matkalla hän tapaa monta mielenkiintoista tuttavuutta, kuten oljista tehdyn Variksenpelättimen, jolta puuttuu aivot, metallista tehdyn Peltimiehen, jolta puuttuu sydän sekä Pelkurileijonan, joka haluaisi löytää rohkeutensa.

   Löytääkö Dorothy ystävineen lopulta Oz velhon, ja auttaako velho Dorothyn takaisin kotiin, selviää Vaasan kaupunginteatterissa 15.3.2014 lähtien.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »