Nro 5-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Vaasa, Vasa Teater, ruotsinkielinen teatteri, Fighting Star, Kaos, Trio med Bambi, Julkonsert med Lytts & vänner


Fighting Star, kuvassa Carolina Storrank ja Ksenia Timoshenko. Kuva: Frank A. Unger

Teatteria vaihteeksi ruotsiksi

Jo vuonna 1919 toimintansa aloittanut Wasa Teater on ruotsinkielisen Pohjanmaan ainoa ammattiteatteri, jonka esitykset kuvastavat alueellisia kokemuksia ja pohjalaista identiteettiä. Ruotsinkielestä huolimatta Wasa Teaterilla on myös runsaasti suomenkielistä yleisöä, onhan teatterin kieli kansainvälistä!


  Wasa Teaterin kunnianhimoinen tavoite on tehdä hyvää teatteria, joka yllättää, viihdyttää koskettaa ja saa aikaan vuorovaikutusta yleisön kanssa. Teatterin ohjelmistossa on kaikenikäisille sopivia näytelmiä. Tänä syksynä nähdään uutta ja erilaista, mutta myös tunnelmoidaan sävelten tahdissa.

Nyrkkeilyn maailmassa


  Wasa Teaterin syksyn uutuusmusikaali Fighting Star on tarina isästä ja tyttärestä. Se on myös kertomus tahdonvoimasta, hyväksynnästä ja ymmärryksestä. Isä Martin on poliitikko, joka on tottunut raivaamaan tiensä eteenpäin, maksoi mitä maksoi. Ziggy on tyttö, jolle nyrkkeily merkitsee paljon enemmän kuin pelkkää fyysistä haastetta. Mutta riittääkö pelkkä tahdonvoima silloin kun tarvitaan rohkeutta ja uskoa omaan itseensä ja valintoihinsa? Isän ja tyttären kasvutarina etenee tarttuvien musiikkikappaleiden ja taidokkaiden valoefektien tahdissa.

  Fighting Starin ohjauksesta vastaa Maria Sid, ja näytelmää esitetään Wasa Teaterin suurella näyttämöllä tammikuun loppuun 2014 saakka.

Kaaoksen keskellä

  Kaos on rehevä tragikomedia kolmen naisen – opettajan, psykoterapeutin ja toimittajan – yrityksistä koota elämänsä palaset kasaan. Näytelmässä heille tapahtuu puolen vuoden aikana hämmästyttävän paljon, ja myös näyttelijöillä on kiirettä, sillä esityksen aikana kolme naista esittää viittätoista eri roolia. Näytelmän ohjaa Ann-Luise Bertell ja rooleissa nähdään Alexandra Häggman, Susanne Marins ja Carola Sarén.


Alexandra Häggman, Susanne Marins ja Carola Sarén vauhdissa. Kuva: Frank A. Unger
  Kaoksen esityksiä on studionäyttämöllä 25.1.2014 asti, mutta marras-joulukuun aikana näytelmä on kuukauden ajan esityskiertueella eri puolilla Pohjanmaata.

Teatterivierailulla Trio med Bambi

  Marraskuussa Wasa Teaterin Vasallenilla vierailee musiikkiteatteriesitys Trio med Bambi, jota tähdittävät Ylva Ekblad, Johan Fagerudd ja Ralf Nyqvist. Musiikkia ja lyriikkaa sisältävä näytelmä kertoo asuntovaunulla kiertävästä muusikkotriosta. Ihmiselämän vastoinkäymisiä, kaipuuta, iloa ja toivoa uhkuva näytelmä nostaa naurunkyyneleet silmiin. Tarina on jännittävä sekoitus romantiikkaa ja sarkasmia, ja esityksen vahvat laulutulkinnat ovat koskettavia.

Suositut Joulukonsertit

  Wasa Teaterin joulukonsertti, Julkonsert med Lytts & vänner oli viime vuonna varsinainen menestys. Tämän vuoden konsertissa on mukana teatterin näyttelijäkaartia, Fighting Star -musikaalin artisteja sekä yllätysvieraita. Ensimmäinen konsertti on 22. marraskuuta ja viimeinen 20.12.2013. Konserttilipun hintaan sisältyy tervetuliaisglögi.

Tarkemmat esitys- ja konserttipäivät löytyy Wasa Teaterin internet-sivuilta www.wasateater.fi.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen ja Eeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »