Nro 5-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Kevät ; 
Avainsanat: Pohjanmaan Suurmessut, Vaasa, Mustasaari, Botnia-halli, matkailu, hyvän elämän coctail, vene & moottori, koti & mökki, puutarha, ruoka, tekniikka & palvelut, Vaasan Kirjamessut

Vaasassa myyjä ja ostaja kohtaavat henkilökohtaisesti


Pohjanmaan Suurmessujen inspiroiva kokonaisuus houkuttaa tuhansia kävijöitä. Kuvat: Pohjanmaan Expo

Pohjanmaan Suurmessuilla

Suositut Pohjanmaan Suurmessut 2014 täyttyy hyvällä elämällä!


  Pohjanmaalla kevät ei oikeasti ala ennen kuin Pohjanmaan Suurmessut on pidetty. Tämä messualan suurtapahtuma tuo Vaasan Botniahalliin yhteen sadat näytteilleasettajat ja tuhannet kävijät, jotka hakevat messuilta ideoita, inspiraatiota ja hankintoja. Suurmessujen yhteydessä järjestetään myös Vaasan Kirjamessut, joka on Suomen ainoa kaksikielinen kirjamessut.  – Pohjanmaan Suurmessut on Vaasassa ja koko Pohjanmaalla odotettu tapahtuma, josta kävijät aina saavat paljon ideoita ja ajatuksia tulevaan kesään. Inspiroiva messukokonaisuus tarjoaa kävijöille paljon ammattitaitoista neuvontaa, erilaisia vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Ajankohtaista nähtävää ja ostettavaa riittää, kertoo projektivastaava Hilkka Bodö Suurmessuja järjestävästä Pohjanmaan Exposta.

Kaikkia kiinnostavat aihealueet

  Pohjanmaan Suurmessut on paitsi alueen suurin, myös monipuolisin messutapahtuma, johon kannattaa lähteä kauempaakin. Messut rakentuvat kahdeksan aihealueen ympärille, josta jokainen kävijä varmasti löytää itseään kiinnostavimmat: matkailu, hyvän elämän cocktail, vene & moottori, koti & mökki, puutarha, ruoka, tekniikka & palvelut sekä kirjat muodostavat kokonaisuuden, jossa on jokaiselle jotain. 300 näytteilleasettajan joukossa on pohjalaisten ja muiden suomalaisten yritysten lisäksi näytteilleasettajia myös Ruotsista, Virosta ja Hollannista.

  Hilkka Bodön mukaan suosituimmat teemat ovat viime vuosina olleet puutarha, matkailu ja hyvän elämän cocktail.  – Puutarhateema on kevään korvalla aina ajankohtainen, ja tulevat kesälomat houkuttelevat matkailuteeman pariin, Hilkka Bodö sanoo.

  – Ensi vuoden messuilla panostamme hyvän elämän teemaan, jonka tarjontaa laajennetaan entisestään. Erityiskohderyhmänä ovat 50+ -ikäiset ja heidän elämänlaatunsa parantaminen. Hyvän Elämän Cocktail -alueelle pystytetään ohjelma- ja tietoiskulava, jotta pystymme tarjoamaan asiakkaillemme enemmän informaatiota.

  Kevään 2014 Suurmessut tarjoaa laadukasta asiaohjelmaa sekä viihdettä kaiken ikäisille. Yksi pääesiintyjistä ontelevisiostakin tuttu lääkäri Risto Laitila. Ruokaalueelle pystytetään messukeittiö, jossa tehdään järkiruokaa: ammattikokit valmistavat annoksia, maistattavat niitä asiakkailla ja jakavat reseptejä arjen helpottamiseksi. Puutarhaharrastajille ideoita tarjotaan Pohjanmaan puutarhaoppilaitoksen opiskelijoiden toteuttamassa messupuutarhassa, jonka teemana ensi vuonna on vesi ja spa. Puutarhoista on tullut yhä enemmän kodin jatkeita, jossa vietetään aikaa ja joita sisustetaan yhtä innokkaastikuin sisätiloja. Kirjalavoilla haastatellaan suosittuja kirjailijoita ja päälavalla nähdään mm. musiikki- ja teatteriesityksiä.

Aitoa kohtaamista

  Hilkka Bodö sanoo, että nykyään, valtavan tarjonnan aikana, messut on palveluiden ja tuotteiden tarjoajille paras tilaisuus luoda henkilökohtainen suhde asiakkaisiin: saada uusia asiakkaita ja vahvistaa olemassa olevia suhteita.

  – Nykyään palveluita etsitään paljon netistä, mutta ostokokemus jää väistämättä kovin kliiniseksi. Messuilla on paras mahdollisuus kohdata asiakas henkilökohtaisesti ja jäädä mieleen, Bodö sanoo.

  Myös Pohjanmaan Expon toimitusjohtaja Jukka Hakala uskoo, että nykyisessä kaupankäynnin kentässä messuille on tilausta sekä myyjän että asiakkaan suunnasta.

  – Messuilla kauppa käy. Nykyään messut on tehokkain tapa tulla esiin, löytää asiakkaat ja luoda vaikutus, joka kestää pitkään, Hakala sanoo.

  Pohjanmaan Expo on järjestänyt messuja Vaasassa, Kokkolassa ja Pietarsaaressa jo 25 vuoden ajan. Vuosittain yritys järjestää 6–8 eri alojen messut, ja on sillä tavoin tukemassa yritysten menestystä.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »