Nro 5-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Kesä ;  Syksy ;  Kevät ; 
Avainsanat: Pohjanlahden Rantatie, Närpiö, Fagerö Folkpark, Ravintola Seaside, tanssit, pub, minigolf, uimaranta, vierasvenesatama, Saaristolaiskirpputori, joulumarkkinat


Kesäisin ja varsinkin tanssien aikaan Fagerössä on todella vilkasta. Kuvat: Fagerö Folkpark

Fagerö Folkpark

Rantatien tuntumassa Närpiössä sijaitseva Fagerö Folkpark tarjoaa virkistystä kesäaikaan mutta palvelee myös syyskaudella tilauspohjaisesti.


  Fagerö Folkpark koostuu Ravintola Seasidesta, reippaankokoisesta tanssisalista ja pubista. Kokonaisuuteen kuuluvat myös minigolf-rata, uimaranta ja vierasvenesatama.  Rannan välittömässä läheisyydessä sijaitseva palvelukokonaisuus on kesäisin suosittu ja vilkas paikka. Silloin merelle avautuvalta terassilta saa ehkä hetken aikaa etsiä vapaata pöytää. Rannalla on usein uimareita, ja hietikolla pelataan rantalentopalloa.

  Sesongin vilkkaimpaan aikaan kesäkuun puolivälistä elokuun puoleenväliin ravintola on auki lounaalta iltamyöhäiseen. Seaside tunnetaan oivan buffeensa ohella runsaista jäätelöannoksistaan. Kesäkaudella lounasta tarjoillaan sunnuntaisin mutta myös joka toisena perjantaina. A la carte -listalta löytyy kaikkea runsaasta salaattivalikoimasta ja pihveistä pastaan ja pizzaan.

  Kesäkuusta syyskuuhun Fagerössä järjestetään tansseja. Ruotsalaisyhtyeiden ohella kesä-heinäkuussa esiintyy myös paikallisia artisteja. Elokuun alkupuolella järjestettävä mittava Saaristolaiskirpputori kokoaa runsaasti väkeä paikalle, ja tapahtuma kasvaa vuosi vuodelta.

Merellinen ravintola

  Ravintola Seasiden ikkunat avautuvat nimensä mukaisesti merelle. Suosittu buffet-tarjoilu on katettu kekseliäästi vanhaan soutuveneeseen. Meren läheisyys ja rustiikki sisustus luovat ravintolaan viihtyisän ilmapiirin.  – Saaristolaisravintolana tarjoamme luonnollisesti kalaa monella tapaa, esimerkiksi graavattuna, Johan Sten kertoo.

  – Näin syksyisin olemme avoinna lokakuulta joulukuulle tilauspohjaisesti. Yritykset ja yhdistykset tilaavat meiltä juhla- ja kokoustarjoiluja. Paikka on myös isompien matkailijaryhmien suosiossa, selvittää Sten.

Fagerön joulumarkkinat

  Sunnuntaina 8.12.2013 Fagerö Folkparkin suuri tanssisali avaa ovensa joulumarkkinoiden viettoon. Vilkas puheensorina täyttää ilman, kun paikalle saapuu runsaasti väkeä sekä lähiseuduilta että hieman kauempaakin. Saliin on sijoitettu vieri viereen erilaisia herkkuja ja paikallistuotteita notkuvia pöytiä. Moni tulee markkinoille tekemään joululahjalöytöjä tai ostamaan kaivattuja erikoisuuksia joulupöytää varten.

  – Tänne tullaan myös viihtymään ja näkemään ystäviä. Joulumarkkinoiden aikaan tarjolla on runsas joululounasbuffet, jonka ääressä kiirekin karisee, Johan Sten sanoo.

  Pöydässä on perinteisten jouluruokien ohella tarjolla myös kalaa useammassa muodossa.

  Joulun jälkeen paikka sulkeutuu avatakseen ovensa jälleen kevään korvalla huhtikuussa.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »