Nro 4-2013
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Pori, Merimesta, ravintola, kalaravintola, Reposaari, näköalatasanne, Pirkko Sävel, Susanna Sävel, Mestarin Menu, kokous


Merimesta sijaitsee upealla paikalla, Reposaaren kärjessä.

Merimesta – merellinen elämys

Kalaravintola Merimesta sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Porin keskustasta, Reposaaressa. Ravintola on tunnettu korkeatasoisesta ruuasta, hyvästä palvelusta ja upeasta näköalasta.


  Merimestaan voi saapua joko veneellä ravintolan omaan laituriin tai maitse tietä pitkin. Reposaaren maantie kulkee merenlahden halki pengertienä ja jatkuu edelleen saaria ja luotoja pitkin viehättävään Reposaareen. Saari on kolme ja puolikilometriä pitkä, ja sen uloimmassa kärjessä sijaitsee vuonna 2001 rakennettu Merimesta-rakennus, jossa ravintolan lisäksi toimii kalan käsittely- ja myyntitilat.

Aavaa merta ihaillen

   Ravintola Merimestan 80-paikkainen pääsali on alakerrassa. Yläkerran tilaan mahtuu ruokailemaan noin 40 henkeä, ja se toimii myös kokous- ja kabinettitilana. Ravintolan ikkunoista aukeaa upea näköala aallonmurtajan ohi avomerelle.

   Meren äärellä vuodenajan vaihtelun ja luonnon uljauden voi kokea aidoimmillaan. Moni tuleekin Merimestaan ihailemaan syysmyrskyjä tai katsomaan silmänkantamattomiin ulottuvaa jääpeitettä.

   Kesäaikaan useat asiakkaat viihtyvät 60-paikkaisella ulkoterassilla, jossa on hellepäivänä mukava nauttia ruokailun ja kahvittelun ohessa raikkaasta merituulesta ja meren tuoksusta.

Kauden kalaa ja muita herkkuja

   Merimestan suosittu noutopöytä notkuu erilaisia herkullisia kalaruokia, salaatteja sekä lämmintä liha- ja kalaruokaa. Kesäsesongin aikaan noutopöytä on katettuna joka päivä ja muulloin viikonloppuisin. Kesäsesongin ulkopuolella lounaaksi voi valita erityisen Mestarin Menun, jonka pääruoan kalavaihtoehto on valmistettu aina lähivesistä kulloinkin saatavana olevasta kalasta.

  Merellisen kalaravintolan à la carte -listaltakin löytyy tietysti monipuolisesti tuoretta kalaa, mutta toki tarjolla on myös liha- ja kasvisruokia. Kalat hankitaan samassa rakennuksessa sijaitsevasta kalamyymälästä, joten tuoreus on taattu!

Ruokailijoita kaukaakin

   Ravintola Merimesta on saanut asiakkailtaan runsaasti positiivista palautetta, ja puskaradion kautta tieto on kiirinyt laajalle. Kehuja on tullut herkullisen ruuan lisäksi nopeasta ja ystävällisestä palvelusta ja mukavan rennosta ilmapiiristä. Varta vasten Merimestaan on lähdetty ajamaan Turusta, Tampereelta ja jopa Helsingistä saakka!

   Ravintolan omistavat kokeneet ravintola-alan yrittäjät, Pirkko ja Susanna Sävel. Pirkko-äiti vastaa salista ja Susanna keittiöstä, mutta päätökset tehdään aina yhdessä. Äidin ja tyttären välit ovat mutkattomat, ja kumpikin arvostaa toisen osaamista ja tukee häntä työssään. Yhdessä he ovat luoneet ravintolan, jonka positiivinen ilmapiiri on asiakkaidenkin aistittavissa.

Avoinna ympäri vuoden, tarpeen mukaan

   Tammikuuta lukuun ottamatta ravintola Merimesta on avoinna ympäri vuoden, mutta aukioloajat vaihtelevat sesongin mukaan. Helmikuun alusta lähtien ravintola on avoinna lounasaikaan, ja aukioloaikoja pidennetään kesää kohti mentäessä. Äitienpäivä on yksi ravintolan kiireisimmistä päivistä. Syksyn mittaan aukioloaikoja taas vähitellen supistetaan. Ryhmille ravintola on avoinna tilauksesta normaalin aukioloajan ulkopuolellakin.

   – Aukiolo kannattaa varmistaa etukäteen joko internet-sivuilta tai puhelimitse, vinkkaa Susanna Sävel muistuttaen samalla, että kesäaikaan on aina varminta tehdä pöytävaraus.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »