Nro 4-2013
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Nakkila, Villilän kartano, Terja Wahlberg, Elina Lehmussaari, Maakuntien parhaat, Kartanonrouvat, tilausravintola, viinipruuvi, perinnesauna, majoitus, Kesäkahvila, Murhamysteeri-iltaMonien mahdollisuuksien Villilä

Nakkilassa sijaitseva Villilän kartano kauniine kartanomiljöineen tarjoaa upeat puitteet niin kokouksiin, yritystapahtumiin, perhejuhliin kuin illanviettoihin.


  Villilän kartanon nykyinen, empiretyylinen päärakennus on rakennettu vuonna 1852. Vuodesta 2002 lähtien Villilän Kartanonrouvat, ravintola-alan ammattilaiset Terja Wahlberg ja Elina Lehmussaari ovat pyörittäneet kartanossa tilausravintolatoimintaa.

  – Astuessani ensimmäistä kertaa sisään kartanoon, ajattelin, että VAU – onpa hieno! muistelee Wahlberg. Saman tunteen he haluavat asiakkaidenkin kokevan.

Ruokaa sydämellä ja ammattitaidolla

   Villilän kartanon vahvuus ovat työtään ammattitaidolla tekevät Kartanonrouvat, joille on myönnetty muun muassa Maakuntien parhaat -laatumerkki.

  – Lähiruoka on ollut ajatuksenamme alusta lähtien, sanoo Lehmussaari, ja toteaa heidän etsineen lähituottajia jo paljon ennen kuin lähiruuasta edes puhuttiin.

  Villilän kartanossa ruoka valmistetaan kartanoperinnettä kunnioittaen.

  – Saatamme kuitenkin soveltaa ruokia tähän päivään, esimerkiksi lanttulaatikon sijaan tarjolla voi olla lanttukiusausta, selvittää Lehmussaari.

  Myös kaikki järjestelyt sujuvat Villilässä ammattitaidolla, ja niinpä juhlien tai kokouspaikan varaaja voi olla huoletta vieraidensa kanssa.

  Kartanonrouvat osaavat kertoa myös kartanon historiasta. Viimeisen omistajasuvun aikaa elävöittävät myös seinillä olevat valokuvasuurennukset ja muotokuvat.

Tila ryhmän koon ja tarpeen mukaan

   Villilän kartano soveltuu erikokoisten tilaisuuksien järjestämiseen, sillä päärakennuksessa on juhlasalin lisäksi pienempiä huoneita. Kokousvieraille yläkerrassa on moderni kokoustila, johon mahtuu 32 henkeä. Suuret, jopa 200 hengen juhlat voidaan järjestää Villilä Studioiden tiloissa.

  Kartanon kellarikerroksen tunnelmallisessa, tiiliholvisessa viinituvassa järjestetään korkeintaan 12 hengen viinipruuveja, joissa maistellaan ja haistellaan viinejä sekä saadaan tietoa viinikulttuurista.

  Polttariporukoille ja muille pienryhmille oivallinen illanviettopaikka on omassa rauhassaan sijaitseva kartanon 100-vuotias perinnesauna, jonka kertalämmitteinen puukiuas tarjoaa makoisat löylyt. Saunomisen lomassa voi pulahtaa kylpytynnyriin rentoutumaan, ja saunaillan päätteeksi maistuu takkatuvassa kartanonrouvien valmistama saunamenu.

  Historiallisessa kartanomiljöössä voi myös majoittua, sillä kartanon pihapiiriin on entisöity majoitustilat yhteensä 26 hengelle. Villa Emma on kunnostettu vanhaa rakennustyyliä kunnioittaen.

Murhia ja muita tapahtumia

   Kartanon puutarha on julkinen puisto, johon voi vapaasti tulla. Kesäisin Villilän puutarhassa järjestetään konsertteja ja yhteislaulutilaisuuksia, joiden yhteydessä avoinna on myös vanhassa autotallissa sijaitseva Kesäkaffila. Normaalisti kahvila on auki heinäkuussa klo 12–17.

   Sekä kartanon juhlasalissa että Studion tiloissa järjestetään tiettyinä päivinä Murhamysteeri-iltoja, jotka ovat olleet erittäin suosittuja. Kolmetuntisen ohjelman aikana nautitaan kolmen ruokalajin illallinen, ja ruokailun lomassa nähdään näytelmäkohtauksia, joiden avulla kukin pöytäkunta yrittää selvittää illan aluksi nähtyä murhaa. Kutkuttavaa jännitystä, salaperäistä tunnelmaa ja kiivasta väittelyä sisältävät illat soveltuvat hyvin esimerkiksi yritysten tai yhdistysten pikkujouluohjelmaksi.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »