Nro 3-2013
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Mänttä-Vilppula, majoitus, Hotelli-Ravintola Mäntän Klubi, Art Hotel Honkahovi, hotelli Alexander, Koivuniemen Retkeilymaja, Kesähotelli Mänttä, Peltolan luomutila, Vilppulankosken vierassatama, Koivuranta Camping, Koivulahden Rapukartano, Vehkaniemen pihapiiri, Lumometsän Tupa, vuokramökki, loma-asunto


Mäntän Klubi

Viivähdä Mänttä-Vilppulassa

Mänttä-Vilppulan kesässä on niin paljon katsottavaa ja koettavaa, ettei yksi vierailupäivä tahdo riittää. Onneksi kaupungissa on tarjolla monipuoliset mahdollisuudet myös majoittumiseen. Valinnanvaraa on leirintäalueesta kuninkaallisen tason majoitukseen, sillä onhan Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaakin kahdesti yöpynyt Mäntässä, viimeksi viime marraskuussa!


Tyyliä ja luksusta

  Hotelli-Ravintola Mäntän Klubi ja Art Hotel Honkahovi muodostavat korkealaatuisen ja monipuolisen kokonaisuuden, jonka kahdessa kohteessa on yhteensä 30 tyylikästä ja uniikisti sisustettua huonetta. Mäntän Klubin toisen kerroksen huoneet ovat tilavia ja rakennuksen tyylin mukaisesti sisustettuja. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone ja huoneeseen liittyy historiallinen tarina. Kolmannen kerroksen huoneilla on yhteiset, tasokkaat kylpyhuonetilat käytävällä.

  Aiemmin edustuskäytössä olleessa Art Hotel Honkahovissa on upeat näkymät Mäntänlahdelle. Hotellissa voi majoittua eritasoisissa uniikeissa ja tyylikkäästi sisustetuissa huoneissa alkaen perusmajoituksesta aina luksusta tarjoavaan Kuninkaan huoneeseen asti.

Näppäriä yöpymispaikkoja

  Nykyaikainen kaupunkihotelli Alexander palvelee varsinkin paljon työkseen matkustavia. Tarjolla on runsas aamiaisbuffet sekä ilmainen parkkipaikka sähkötolppineen hotellin sisäpihalla. Myös hotellin tilava ja viihtyisä saunaosasto on arki-iltaisin asiakkaiden vapaassa käytössä.

  Alexander hoitaa myös Koivuniemen Retkeilymajan avainpalvelua. Vilppulankosken idyllisissä maisemissa sijaitseva retkeilymaja tarjoaa edullista ja rauhallista majoitusta. Kesähotelli Mänttä sijaitsee kaupungin keskustassa, mutta kuitenkin rauhallisella paikalla tarjoten hotelli- ja retkeilymajatasoisia huoneita.

Maaseudun tunnelmaa


  Peltolan luomutila on talonpoikainen matkailumaatila, jonka tunnelmallisissa aitoissa on runkopatjat, vaatekaapit, eko-vessat ja televisiot. Rakennuksessa on neljä kahden hengen huonetta sekä kolme tilavampaa keittiöllistä huoneistoa. Majoitustilaa on yhteensä 17 henkilölle ja rakennuksesta löytyy myös suihku- ja saunatilat sekä takallinen pukuhuone. Rannemmalla sijaitsevassa majoitustalossa on tilaa yhteensä viidelle hengelle.

  Kesäisin käytössä olevan kesäaitan 120 cm leveissä kerrossängyissä voi yöpyä edullisesti vaikka omassa makuupussissa. Karavaanareita varten Peltolassa on kolme sähköistettyjä vaunupaikkaa.

  Karavaanarit voivat yöpyä myös Vilppulankosken vierassataman palveluiden yhteydessä toimivalla caravanalueella tai Koivuranta Campingilla, joka sijaitsee Vilppulan Kolhossa, kauniissa järvimaisemassa.

  Koivulahden Rapukartanon viihtyisiin huoneisiin voi majoittua 20 vierasta. Niiden lisäksi Rapukartanolle on juuri valmistunut uusi majoitusrakennus Merta, jossa on 19 huonetta ja kaksi sviittiä. Sviiteissä on jopa oma sauna ja poreamme, sekä King Size -kokoiset hierovat sängyt! Viehättävät majoitustilat ovat useimmiten käytössä siellä vietettävien kokousten ja juhlien yhteydessä.

  Vehkaniemen pihapiiri
on elämyksellinen maaseutu- ja kulttuurimatkailukohde, jonka päärakennuksessa voi majoittua ympäri vuoden. Kesäaikaan majoitushuoneita on myös luhtiaitassa tai rantasaumamökissä. Vuosisatoja vanhalla sukutilalla järjestetään ryhmille tilauksesta historiaa ja muistoja sekä viihdyttäviä tarinoita sisältäviä opastettuja kierroksia.

  Lumometsän Tupa sijaitsee lähellä Vilppulan taajamaa, kolmen vapaan kosken maisemassa. Luonnonläheisessä paikassa on mahdollisuus aittamajoitukseen.

  Mänttä-Vilppulan alueella on vuokrattavana erilaisia mökkejä pidempäänkin lomanviettoon aina saunamökeistä viiden tähden loma-asuntoihin. Näistä kannattaa tiedustella Mänttä-Vilppulan matkailutoimistosta.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »