Nro 3-2013
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Sininen Tie, Vaasa, Uumaja, Pohjanlahti, risteily, Vaasanlaivat, kokousLaivalla Vaasasta

Vaasanlaivat tarjoaa päivittäisiä matkoja Pohjanlahden yli m/s Wasa Express -laivalla.


Sinistä Tietä länteen päin

  Suomen Sininen Tie on tullut lukijoillemme tutuksi lehtemme viime numeroiden kautta. Kansainvälisen Sinisen Tien päätepisteet ovat idässä Venäjän Petroskoi sekä lännessä Norjan Tränan saari, jonne reitti kulkee Ruotsin ja Norjan halki. Erityisen sininen osuus on Pohjalahden poikki kulkeva vesireitti Vaasasta Uumajaan. Vaasanlaivoilla matka kestää noin neljä tuntia. Laivamatka tuo mukavaa vaihtelua Sinisellä Tiellä kulkemiseen ja säästää kiertotien käyttämiseen verrattuna sekä kilometrejä että kuskia.

Vierailulle Uumajaan

  Uumaja on Pohjois-Ruotsin suurin kaupunki ja tärkeä liikenteen solmukohta, ja siellä vierailee vuosittain yli miljoona ihmistä. Yli 100 000 asukkaan kaupungissa on paljon nähtävää, ja siellä järjestetään vuosittain monia festivaaleja.

  – Ensi vuonna Uumaja on Euroopan kulttuuripääkaupunki, jota varten valmisteluja tehdään jo kovaa vauhtia, tietää Vaasanlaivojen markkinointi- ja viestintäjohtaja Catarina Fant.

Virkistävälle päiväristeilylle

  Vaasanlaivojen m/s Wasa Express kulkee päivittäin Suomen ja Ruotsiin väliä, mutta edestakaisen päiväristeilyn mahdollistavia aamulähtöjä Vaasasta on torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin. Laivaa viipyy tuolloin Uumajassa noin kuusi tuntia, joten sinä aikana ehtii hyvin ostoksille kaupungin keskustaan. Fantin mukaan monet suomalaiset käyvätkin mielellään shoppailemassa Uumajassa.

  Kaupungin keskusta sijaitsee puolen tunnin päässä satamasta.

  – Satamasta keskustaan on bussikuljetus, mutta paikka siihen pitää varata etukäteen, muistuttaa Fant. Varaaminen onnistuu joko internetin kautta tai viimeistään kolme tuntia ennen satamaan saapumista.

  Laivalla järjestetään myös teemaristeilyjä eri-ikäisille. Eläkeläisille suunnatuilla risteilyillä ohjelmassa on muun muassa bingo. Lapsille laivassa on leikkihuone sekä erilaisia tapahtumia. Nuorisolle suunnatuilla viikonlopun teemaristeilyillä on puolestaan luvassa enemmän viihdettä.

  Risteilyn ajaksi on mahdollista varata päivähytti, jossa voi käydä välillä levähtämässä.

Oiva kokouspaikka

  M/s Wasa Express soveltuu asianmukaisten kokoustilojensa vuoksi hyvin myös kokouspaikaksi. Laivaristeily on hyvä vaihtoehto tiiviille palaverille, sillä se irrottaa arkiympyröistä, mutta pitää kokousväen hyvin yhdessä.

  – Pienemmät kokoustilat voidaan yhdistää jopa 200 hengen kongressitiloiksi, kertoo Fant. Kokousjärjestelyt suunnitellaan yhdessä laivayhtiön kanssa, ja kokouksen lomassa osallistujilla on mahdollisuus Uumajassa esim. ostosten tekoon.

Toimivat palvelut

  Laivan ravintolan monipuolisesta tarjonnasta löytyy sopivia ruokalajeja kaikenikäisille, ja tarjolla on myös erillisiä lastenannoksia. Baarissa on mahdollisuus rentouttavaan ajanviettoon. Laivan kauppa tarjoaa mahdollisuuden tuliaisostoksille, sillä esimerkiksi laivan viinivalikoima poikkeaa Alkon valikoimista.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »