Nro 2-2013
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Turku, Samppalinnan Kesäteatteri, Five Guys Named Moe, Viisi Veikkoa, Heikki Sankari, Sami Saari, Jussu Pöyhönen, Lauri Mikkola, Antti L.J. Pääkkönen, Juha Junttu, Markku Haussila, Jussi Vahvaselkä, Markku Nenonen, Niina Suvitie, Kaarina Kopola


Kuvassa vasemmalta Sami Saari, Antti L.J. Pääkkönen, Lauri Mikkola, Jussu Pöyhönen, Juha Junttu ja Markku Haussila.

Samppalinnassa svengataan!

Puistomaisella teatterialueella Turun keskustassa sijaitsevassa Samppalinnan Kesäteatterissa nähdään kesällä 2013 hulvaton musikaali Five Guys Named Moe – Viisi Veikkoa, joka saa katsojat varmasti hyvälle tuulelle.


  Vanhan tuulimyllyn juurella sijaitseva kesäteatteri on muodostunut monille jokakesäiseksi retkikohteeksi. Teatterin katettuun, pyörivään katsomoon mahtuu noin 900 katsojaa. Tänäkin kesänä Samppalinnassa on mahdollisuus viihtyä hyvän musiikkiteatterin ja maistuvien väliaikatarjoilujen parissa.

Viisi Veikkoa tyhjätaskun apuna

  Five Guys Named Moe – Viisi Veikkoa -musikaali kertoo niin rakkaudessa kuin ystävyydessäkin asiansa sotkeneen tyhjätaskun elämästä, jonka viiden Veikon bändi hoitaa takaisin raiteilleen. Musikaalin ohjaa Heikki Sankari ja musiikista vastaa Jussi Vahvaselkä. Koreografina toimii Markku Nenonen ja lavastuksesta vastaa Niina Suvitie. Puvustuksesta huolehtii Kaarina Kopola.

  Louis Jordanin svengaavan 1950-luvun musiikin ympärille rakentuvaa hupailua tähdittävät muun muassa Sami Saari, Jussu Pöyhönen, Markku Haussila, Lauri Mikkola, Antti L.J. Pääkkönen ja Juha Junttu.

”Se yksi ja ainoa – ainutkertainen”

  Sami Saari on suomalaisten hyvin tuntema muusikko jonka tunnetuimpia hittejä on "Ainutkertainen". Sami on kierrellyt Suomea ristiin ja rastiin 30-vuotisen uransa aina. Hänet tunnetaan myös Dallapé-orkesterin laulusolistina.

  – Syy, miksi lähdin tähän produktioon, on Louis Jordanin huikea musiikki, sanoo Sami suurta kunnioitusta tuntien. Myös Jussu Pöyhösen mukanaolo vaikutti päätökseen, sillä he ovat yhdessä laulaneet Suomi-soulia ympäri Suomea.

  Samin odotukset ensi kesän suhteen ovat korkealla.

  – Ryhmässämme kemiat toimivat, joten kesästä taitaa tulla ratkiriemukas. Huuli lentää, ja ehkä se ei jää vain esityksiin! nauraa Sami. Hän on muuttamassa kesän ajaksi perheensä kanssa puoliksi Turkuun.

  – Meillä on pari lasta, ja tarkoituksemme on tutustuttaa heidät Turkuun ja Naantaliin. Olen itse ajatellut hommata polkupyörän ja tutustua pyöräillen Turkuun, Sami kertoo. Hänen mukaansa Turku on Suomen hienoin kesäkaupunki. Five Guys Named Moe -musikaalia hän luonnehtii hurjan hauskaksi ja viihdyttäväksi näytelmäksi, jossa kaikki laulavat ja tanssivat.

Ensi kertaa näyttelijänä

  Jussu Pöyhönen on siirtynyt Suurlähettiläiden laulajasta ja lauluntekijästä äänenkäytön sekatyöläiseksi sekä laulamisen ja laulun opettamisen opiskelijaksi. Kevään aikana häneltä on tulossa englanninkielinen levy uuden Bel Vel -yhtyeensä kanssa. Näytteleminen on Jussulle uutta, mutta hän päätti kokeilla sitä, ennen kuin on myöhäistä.

  – Odotan tulevalta kesältä lämpöä ja aurinkoa sekä mielenkiintoista kesäteatterikesää, sanoo Jussu. Hän on perheensä kanssa etsimässä kesäksi mökkiä Turun seudulta.

  – Suhteeni Turkuun on hyvin lämmin, tulihan siellä asuttua pitkään. Turussa on tärkeitä ja rakkaita ihmisiä, jotka ovat säilyneet ystävinä kaupungin vaihtumisesta huolimatta, toteaa Jussu, joka käy usein Turussa. Mökkilomailun lisäksi hän aikoo ehtiä potkimaan palloa Riverside Gladiatorsiin vanhojen kavereiden kanssa.

  Jussu kehottaa tutustumaan Turussa ennakkoluulottomasti myös vähemmän tunnettuihin kohteisiin.

  – Kannattaa olla utelias ja nuuskia uusia paikkoja, sieltä voi löytyä kaikkea kivaa! tietää Pöyhönen.

Tuttu Voice of Finlandista

  Lauri Mikkola eteni viime kauden The Voice of Finland -ohjelmassa semifinaaleihin asti. Laulamisen lisäksi hän soittaa kitaraa, pianoa ja huuliharppua. Aikaisempaa musiikkiteatterikokemusta Laurilla on lukioajoilta, mutta tavoitteena on musiikkiuran lisäksi kartuttaa teatteri- ja musikaaliesiintymisistä. Siksi Laurista oli hienoa päästä mukaan myös Viisi Veikkoa -musikaaliin.

  – Suhteeni Turkuun on hyvä, sillä veri vetää sinnepäin. Olen nimittäin syntynyt Turussa ja asunut siellä 6-vuotiaaksi asti. Kyllä Turussa joka kuukausi joku keikka on, kertoo Lauri, joka aikoo kesällä tavata vanhoja tuttuja ja sukulaisia.

  – Mikä voisi olla kesässä parempaa kuin suunnata Turkuun ja kesäteatteriin sekä jokirannan laivaravintoloihin! toteaa Lauri täynnä odotusta.

Äänellään leikkivä entinen tenavatähti

  Moni muistaa Antti L.J. Pääkkösen laulamassa Vanhaa holvikirkkoa voittoisassa Tenavatähti-kilpailussa vuonna 1992. Laulukeikkojen lisäksi Antti esiintyi myös kotikylän harrastajateatterin lavalla, mutta on kerryttänyt teatterikokemusta myös mm. Heinolan kesäteatterissa. Vuosikymmenen mittainen ura Antilla on ääninäyttelijänä ja dubbausohjaajana.

  Kesäteatteritiimistä Antti tunsi ennestään vain ohjaaja Heikki Sankarin, jota hän puolestaan on ohjannut dubbausproduktiossa. Tulevalta kesältä Antti odottaa oppivansa jotain uutta.

  – Minulle pedagoginen aspekti on numero yksi.

  Antti ajattelee Turkua lämmöllä.

  – Opiskellessani Taideakatemiassa vuosina 2000–2005 asuin Puolalanpuistossa, josta oli lyhyt matka niin Köysitehtaalle kuin keskustaan. Kaunis kesäinen ilta Turussa on hieno kokemus, Antti hehkuttaa. Vapaa-aikana hän aikoo käyskennellä Turun katuja verestämässä muistoja. Tarkoitus on myös tavata vanhoja kavereita.

  – Harrastan opiskelunostalgiaa! heittää verbaalivirtuoosi, ja toivottaa vielä kaikki tervetulleiksi Samppalinnaan katsomaan iloisen hilpeää ja komeaa poikasekstettiä.

Mukana myös Juha Junttu ja Markku Haussila

  Juha Junttu on tamperelainen näyttelijä, muusikko ja lauluntekijä, joka on tehnyt jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan musikaalirooleja ympäri Suomea. Juha on levyttänyt useita albumeja ja tehnyt yhden suomenkielisen soololevyn. Juntun toinen soololevy, ”Mr. Rock'n'Roll”, julkaistaan tämän lehden ilmestymisen aikoihin. Juha on toiminut myös säveltäjänä ja äänimaailmojen luojana eri tanssi- ja teatteriproduktioissa.

  Five Guys Named Moe -musikaalissa nähdään myös musiikkiteatterin ammattilainen Markku Haussila, joka Dance-tanssikilpailussa häikäisi taidoillaan vuonna 2010. Monissa tanssikilpailuissa maailmallakin menestyneen Haussilan käden jäljen on voinut nähdä myös monien tunnettujen artistien koreografioissa. Haussila on tällä hetkellä näyttelijänä Lahden kaupunginteatterissa, ja kesällä hänet siis nähdään Samppalinnan lavalla.

  Kesän tullen nämä kuusi mielenkiintoista ja taitavaa tähtiartistia suuntaa siis katsojien iloksi Turkuun. Five Guys Named Moe – Viisi Veikkoa -musikaalin myötä luvassa on todellinen svengikesä!Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »