Nro 2-2013
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Tampere, Komediateatteri, kesäteatteri, Puhelinluettelo, Krisse Salminen, Panu Raipia


Krisse Salminen puhelinluettelon ääressä. Kuva: Komediateatteri / Peero Lakanen

Puhelinluettelo naurattaa Komediateatterissa

Tampereen Komediateatteri luottaa tulevana kesänä tuttuun reseptiin, joka yhdistää nimekkäät näyttelijät, hyvät puitteet ja naurettavan tekstin.


  Vaikka elementit ovat vanhat tutut, jotain hieman totutusta poikkeavaakin sisältyy Komediateatterin kesään 2013.

  – Esitämme nyt pitkästä aikaa kotimaista komediaa, kertoo teatterinjohtaja Panu Raipia.

  – Olemme viime vuosina tuottaneet useita englantilaisia ja ranskalaisia näytelmiä – edellinen kotimainen komedia oli ohjelmistossa vuonna 2007. Olemme kuunnelleet herkällä korvalla yleisön toiveita, sillä meiltä on paljon pyydetty kotimaista, ajan hermolla olevaa tekstiä.

Mitä hauskaa on puhelinluettelossa?

  Komediateatterin kesän ohjelmistosta vastaa Puhelinluettelo – Raipian sanoin ”tämän päivän ilveilynäytelmä”, josta ei puutu vauhtia ja huvittavia sattumuksia. Komedian sydämessä kulkee kolme kuvitteellista tositapahtumaa, kaupunkikertomusta, joiden tarinat muodostavat Puhelinluettelon draamallisen selkärangan.

  Raipian mukaan Puhelinluettelo on röyhkeä, häpeämätön, aurinkoinen, ilakoiva ja naurattava näytelmä, joka risteyttää satiiria ja kansannäytelmää, sekoittaa siihen melodraamaa, kaupunkikomediaa ja lähiönaapurien tirkistelyä. Ja kaikkia näytelmän henkilöitä yhdistää katoava kansanperinne – joka kodin itsestään selvä tuki ja turva – puhelinluettelo.

  – Näytelmän idea on osoittaa, että puhelinluettelon lukeminenkin on hauskaa, kun sitä lukee oikea ihminen, Raipia sanoo.

Lunastaako Krisse odotukset?

  Komediateatterissa luetteloa plärää koko kansan suosikki, koomikko Krisse Salminen, ja muissa rooleissa nähdään Samuli Muje, Jukka Leisti, Emilia Pokkinen ja Jere Riihinen. Puhelinluettelo kantaesitettiin kesällä 2007 Turun Linnateatterissa, jossa se keräsi yli 20 000 katsojaa. Raipia odottaa näytelmältä paljon myös Tampereella.

  – Uskon, että näytelmä menestyy, sillä meillä käy katsojia ympäri Suomen, ja ohjelmistoamme seurataan koko maassa. Katsojat asettavat meille kovia odotuksia, mikä haastaa meitä positiivisesti tekemään aina vain parempaa teatteria.

  Puhelinluettelo tarjoaa mahdollisuuden myös kokeelliseen lavastukseen. Komediateatterin Puhelinluettelon lavastaa Jyrki Seppä, ja odotettavissa on Raipian mukaan kaikkea mielenkiintoista, kuten kuminauhaseinät, jotka mahdollistavat seinien läpi kävelemisen ja näyttelijöiden putkahtelemisen lavalle sieltä täältä.

  Puhelinluettelosta nähdään kesällä 2013 kaiken kaikkiaan 40 näytöstä, ja ensi-ilta esitetään 8.6.2013. Raipia odottaa, että viime kesänä sisään ajettu, 800 ihmistä vetävä ja täysin katettu katsomo on täynnä illasta toiseen.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »