Nro 2-2013
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: Keuruun kesäteatteri, Haapamäen Höyryveturipuisto, Hannele Lauri, Mikko Rasila, Markus Aho, Kassilan Aseman laulavat näyttelijät, Ministerille sulhanen, Anneli Kanto


Hannele Lauri esiintyy kesällä Keuruun kesäteatterissa. Kuva: Enterno Oy

Hannele Laurista ministeri!

Näyttelijä Hannele Lauri on muuttamassa kesäksi Keuruulle, koska häntä on pyydetty toimimaan ministerinä. Kyseessä ei kuitenkaan ole valtionhallinnon virka, vaan näytelmärooli Keuruun kesäteatterissa.


  Ministerille sulhanen -näytelmä on satiirinen musiikkikomedia, jota esitetään Keuruulla Haapamäen Höyryveturipuistossa kesäkuun puolesta välistä heinäkuun lopulle asti. Näytelmän on käsikirjoittanut Anneli Kanto, ja sen ohjaa Mikko Rasila, joka nähdään Hannele Laurin ohella myös lavalla näyttelemässä. Muissa rooleissa Haapamäellä nähdään jälleen Kassilan Aseman laulavat näyttelijät. Musiikin on sovittanut Janne Viitaniemi, ja näytelmän on tuottanut Markus Aho.

Monta hyvää syytä

  Hannele Lauri on niitä näyttelijöitä, jotka eivät helposti lähde mukaan kesäteatteriproduktioihin.

  – Haluan yleensä pitää kesän vapaana, mutta nyt tähän tuotantoon liittyi monta niin hyvää asiaa, että suostuin, hän toteaa. Hän oli keväällä mukana Helsingin kaupunginteatterin Sian morsian -näytelmässä, jonka esitysten päättymisen jälkeen hän oli sopivasti vapaa tarttumaan ehdotukseen. Lisäksi näytelmän teksti ja tuotantotiimi vaikuttivat mukavilta. Kun kutsu esittivät vielä Mikko Rasila ja Markus Aho, oli ratkaisu helppo.

  – Minulla on aina hyvä fiilis tehdä hommia heidän kanssaan, he ovat niin mukavia kundeja, kehuu Hannele.

  – Olen ennenkin työskennellyt Mikon kanssa, ja meillä on nytkin vaikka mitä suunnitelmia muun muassa televisioon, hän vihjaa. Näyttelijätär on tyytyväinen myös siihen, että Haapamäellä kesäteatteri toimii sisätiloissa, jolloin sekä näyttelijät että katsojat ovat suojassa sadesäälläkin.

Lomailua töiden välillä

  Hannele Lauri on tyytyväinen myös sovittuihin asumisjärjestelyihin, sillä tuotannon ajan hän asuu Keuruulla omakotitalossa. Näin hänen on helppo ulkoiluttaa kahta koiraansakin, jotka matkustavat emännän mukana Keuruulle.

  Kesäteatterissa työtahti on tiivis, sillä esityksiä on viitenä päivänä viikossa.

  – Kesäteatterikin on kovaa työtä, ja on tarpeen saada välillä huilata, hän toteaa. Järven rannan läheisyydessä sijaitseva talo ja kesäinen ympäristö antavat siihen hyvät mahdollisuudet.

Vauhdikas ministeri

  Tulevaa kesää Hannele Lauri odottaa jo innolla. Ministerille sulhanen -musiikkikomedia kertoo politiikan huipulla olevasta naisesta – hänen miesseikkailuistaan sekä julkisuuden kipeydestä ja kirouksesta. Nainen pyrkii etenemään urallaan keinoja kaihtamatta. Vaikka kyseessä on satiirinen musiikkikomedia, Hannele löytää näytelmästä myös syvemmän ajatuksen.

  – Elämähän on oikeastikin valintoja täynnä. Näytelmä osoittaa sen, että itsekeskeisen ihmisen käy aina lopulta huonosti. Keuruun kesäteatterissa tullaan näkemään jälleen viihdyttävä esitys, jossa on mukana sekä laulua että tanssia. Ministerille morsian -näytelmän vikkelää ja hauskaa tarinaa ryydittävät ikimuistoiset iskelmät.

  – Teemme parhaamme, jotta yleisö viihtyy, Hannele Lauri lupaa ja toivottaa kakki tervetulleiksi katsomaan esityksiä. Hän muistuttaa, että kannattaa käydä tutustumassa eri kesäteattereihin joita Suomenmaassa riittää.

  – Jokaisella on varmasti paljon pieniä ihania kaupunkeja ja kyliä käymättä, joten kannattaa matkustaa Suomessa, Hannele kehottaa. Ensi kesänä hän itse saa mahdollisuuden tutustua ensimmäistä kertaa Keuruuseen.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »