Nro 2-2013
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Sininen Tie, Tervo, Lohimaa, Äyskoski, Luontokuvakesä, luontokuvaus, valokuvaus, Eerikkala Golf

Tervossa riittää tekemistä


Kalaisa Äyskoski. Kuva: Tervon kunta

Aktiivilomailua
Sisä-Savon syleilyssä

Keskellä järvirikasta Sisä-Savoa, Tervon luonnonläheisen kunnan paikkeilla, Sininen Tie levenee siniseksi valtaväyläksi, sillä kesäasukkaiden suosiossa olevan Tervon pinta-alasta peräti kolmannes on järvien peittämä.


  Tervo onkin mitä suurimmassa määrin mökki- ja vesistömatkailun kunta. Veneilyn ja järvikalastuksen ohella Tervoon kannattaa matkata myös koskikalastusta harrastamaan. Tervon Lohimaan sanotaan nimittäin olevan Pohjolan paras koskikalastuspaikka, ja Äyskosken kalasto hakee Suomessa vertaistaan. Mikäpä rauhoittaisi mieltä paremmin kuin kosken pauhujen partaalla kalojen narraaminen – todellista arjesta irrottautumista!

  Jos kalastaminen ei ole se ”juttu”, voi Lohimaassa löytää paljon muutakin tekemistä, sillä vuodenajasta riippuen Lohimaassa järjestetään erilaisia luontoaktiviteetteja. Toisaalta myös siisti ravintola, tyylikkäät hotellihuoneet, kodikkaat hirsimökit ja upeat saunat riittävät hyvään lomaan – ja kaiken kruunaa hyvä ruoka ja sitä täydentävät viinit.

Luontoa linssin läpi

  Tulevana kesänä Tervossa järjestetään jo toista kertaa Luontokuvakesä-tapahtuma, joka on oiva tapa päästä tutustumaan luontoon hieman toisenlaisella tavalla. Luontokuvakesän pääkohde on Lohimaassa järjestettävä Viimeiset vieraat -näyttely, joka on jännittävä ja haikeankaunis sarja valokuvia autiotaloista ja niiden uusista asukkaista. Näyttelyssä nähdään Suomen luontokuvauksen huippujen, Kai Fagerströmin ja Heikki Willamon, kuvia, joita he ovat työstäneet useiden vuosien ajan kotikulmillaan Etelä-Suomessa. 24.5. avattava näyttely on avoinna koko kesän, ja sinne on ohikulkumatkallakin olevan mukava poiketa.

  Luontokuvakesää täydentää laaja valikoima kursseja, joilla valokuvauksen harrastajat pääsevät syventämään osaamistaan. Kurssien kouluttajina on tunnettuja valokuva-alan ammattilaisia, joten Luontokuvakesä on todella ainutlaatuinen tilaisuus päästä syvemmälle sisään luontokuvauksen saloihin.

  – Valokuvausta harrastaa jo noin miljoona suomalaista, ja henkilökohtaiset luontoelämykset halutaan yhä useammin jakaa kuvien kautta, sanoo tapahtuman tuottaja Riitta Raatikainen.

  – Monille luonnon valokuvaaminen on myös tapa hiljentyä, keskittyä ja ajatella. Luontokuvakesä tuo valokuvauksen ammattilaiset ja harrastajat yhteen sekä näyttelyissä että kursseilla ja muissa kohtaamisissa.

Golfia ikä kaikki

  Eerikkala Golf Tervon keskustan tuntumassa, upeissa järvimaisemissa tarjoaa 9-väyläisen kentän golfin ystäville. 18-väyläisenä kentän par on 72 ja pituus on 5402 metriä. Monipuoliset väylät pitävät pelin mielenkiintoisena: väylillä tulee vastaan vesi- ja hiekkaesteitä ja jopa suo, ja väylien välillä salakavalakin kaltevuus ottaa pelaajan pelisilmästä mittaa.

  Kentän väylissä on mahdollisuuksia moneen makuun. Eerikkala Golfissa on tilaisuus niin rentoon lätkimiseen kuin haastetta sitä kaipaaville. Aloitteleville kolopallon harrastajille Eerikkala Golfin harjoitusalueilla on hyvä ottaa tuntumaa lyönteihin ja tarjolla on myös opastusta ja kursseja. Klubitalon kahvio ja terassi kutsuvat nauttimaan virvokkeita ja seuraamaan kentän pelitoimintaa.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »