Nro 2-2013
Luokittelu: Savo ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Sininen Tie, Pielavesi, Juhlaranta, Seppo Ruotsalainen, Motelli Piela, Tooton tupa, ruokailu, majoitus, juhlat, kokous

Hyviä raaka-aineita rakkaudella kokaten


Juhlarannan keittiömestari Seppo Ruotsalainen

Juhlaranta panostaa
ruokaan
ja palveluun

Kauniin Pielaveden rannalla oleva Juhlaranta on hyvän, paikan päällä tehdyn ruuan ja sujuvien juhlajärjestelyjen paikka.


  Hyvästä ruuasta nauttivalle kulinaristille Juhlaranta on loistava paikka pysähtyä matkan varrella tai järjestää tilaisuuksia. Pielaveden rannalla kuvankauniilla paikalla sijaitseva keskus panostaa hyvään ruokaan.

  – Ruoka on meille suuri asia. Kokkimme tekevät keittiössä kaiken alusta asti, ja käytämme mahdollisuuksien mukaan kausittain vaihtuvia raaka-aineita, Juhlarannan keittiömestari Seppo Ruotsalainen kertoo.

  Kausiruuan tarjoaminen tarkoittaa myös sitä, että Juhlarannan keittiössä voidaan panostaa lähiruokaan – keittiössä kypsyvätkin monesti Pielaveden kalat ja paikallisten maanviljelijöiden kasvikset.

Kivenheitto Sinisestä Tiestä

  Juhlaranta sijaitsee Säviällä, aivan Sinisen Tien varrella. Ruotsalaisen mukaan sijainti tuo paikalle paljon matkalla olevia lomailijoita. Juhlaranta on päivittäin auki kesäisin, talvikaudella tilauksesta.

  – Pystymme ruokkimaan bussilastillisenkin ihmisiä hyvin nopealla aikataululla. Tuntia ennen soittaville tarjoillaan tosin ruokaa niistä raaka-aineista, joita on jo paikalla, naurahtaa Ruotsalainen.

Juhlia ja tilausruokaa

  Nimensä mukaisesti Juhlaranta toimii myös häiden ja muiden juhlien järjestämispaikkana. Tilaa on sisällä 125 vieraalle, terassilla 50:lle ja yläkerrassa 25:lle, joten aivan heti ei tila häitä suunnittelevalta lopu kesken. Ruotsalainen lupaa, että Juhlarannassa juhlat räätälöidään järjestäjän toiveiden mukaisiksi, mutta tarjolla on myös apua juhlien suunnitteluun.

  – Voimme tarpeen vaatiessa hoitaa kaikki häiden tai pikkujoulujen järjestelyt. Usein ihmiset kantavat huolta järjestämistään juhlista aivan turhaan, tällä tavalla stressistä pääsee eroon ja voi vain nauttia illan tai päivän kulusta, Ruotsalainen neuvoo.

  Koska Juhlaranta on kuitenkin erittäin suosittu häiden ja muiden juhlien paikka, kannattaa omaa tärkeää tilaisuutta varten olla yhteydessä heihin hyvissä ajoin.

  – Kesän viikonloput alkavat mennä aina alkuvuodesta, ja kevään aikana varataan aina joitakin pikkujoulujuhliakin, sanoo Ruotsalainen.

Majoitus järjestyy

  Juhlien järjestäjien helpotukseksi Juhlarannassa voi myös majoittua. Juhlapaikan vieressä sijaitsevasta Motelli Pielasta saa majapaikan 27 ihmiselle, huoneita on 15.

  – Motellillekin voimme järjestää tarvittaessa palveluita juhlan järjestäjän toiveiden mukaisesti, lupaa Ruotsalainen.

  Juhlarannassa on myös kokoustiloja, suurimmillaan 125 kokousvieraalle. Ruotsalainen lupaa, että kokoustajillekin voidaan tehdä räätälöityjä paketteja.

  – Menemme asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Jatkossa matkailua

  Ruotsalainen kertoo, että Juhlarannassa on jatkossa tarkoitus panostaa yhä enemmän matkailupalveluihin ravintola- ja juhlapalveluiden lisäksi. Jo ensi syksyksi rakentuu kymmenen kilometrin päähän Tooton tupa, joka on miehittämätön retkimaja. Sinne Juhlarannasta voidaan toimittaa ruokaa odottamaan retkeilijöitä tai vaikkapa metsästäjiä.

  – Lisäksi voimme jo nyt järjestää Pielavedellä esimerkiksi pilkkireissuja työporukoille. Siitä on sitten pilkillä vietetyn päivän jälkeen helppoa siirtyä tänne ravintolan ja kokoustilojen puolelle pitämään muuta ohjelmaa.

  Ruotsalaisen mukaan Juhlarannan kaltainen keskus ei ole koskaan valmis. Nyt suunnitteilla on kattaa ulkoterassi, jotta kesän juhlijat voivat olla ulkona hiukan epävarmemmallakin kelillä. Toiminnan kehittämisen periaatteena on Ruotsalaisen mukaan asiakkaiden kuunteleminen.

  – Viemme toimintaa eteenpäin siihen suuntaan, johon asiakkaamme toivovat. Toisaalta meillä on mahdollista kehittää keskusta useaan eri suuntaankin, esimerkiksi kalareissuja olemme tehneet nyt paikallisten ammattilaisten alihankkijoiden kanssa, Ruotsalainen kertoo.Tekstin kirjoittiTapani Mylly


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »