Nro 2-2013
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kannonkoski, Piispala, leirikoulu, liikunta, kokous, Sinisen tien Helmi, loma-asunto, viikko-osake, huvila

Nuoret viihtyvät PiispalassaAktiivisen lomailijan monipuolinen kohde

Piispala on monipuolinen matkailukohde aivan Sinisen tien varrella, Kivijärven rannalla Kannonkoskella.


  – Nuoret ovat keskeisin vierailijaryhmämme, mutta toivotamme tietysti tervetulleiksi myös kaikki muut lomailijat, Piispalan johtaja Kari Hietaharju sanoo. Piispala on tuttu monelle ennen kaikkea nuorten suosittuna leirikoulukohteena.

  Piispala on Suomen suurin leirikoulujen järjestäjä, ja keskuksessa vierailee yli 5000 oppilasta vuosittain. Koululaisia Piispalaan vetävät erityisesti monipuoliset mahdollisuudet tehdä ja touhuta, ympäri vuoden. Jääkiekko ja jalkapallo ovat yksittäisistä urheilulajeista Piispalassa suosituimmat, sillä molempia voi harrastaa ympäri vuoden. Hyvät tilat löytyvät lisäksi mm. hiihtämiseen, vesiliikuntaan, kiipeilyyn ja tietysti eri urheiluhallipeleihin.

  Piispalassa pääsee myös keilaamaan. Talvisin Piispalassa on myös lumilautailukeskus, jossa on mm. reilun kokoinen half-pipe ja harjoitusrinne.

  – Meillä on laduille lumetusjärjestelmä, jolloin pääsemme usein aloittamaan hiihtokauden jo marraskuun lopussa. Valaistua latua on viisi kilometriä, jossa korkeuseroa on 35 metriä, selvittää Hietaharju.

Kokouksia ja koulutusta

  Piispala on lasten, nuorten ja perheiden matkailukohde, mutta se sopii hyvin myös kokoustoimintaan. Erityisen hyvin Piispalan ympäristö ja toiminnat sopivat työhyvinvoinnin palveluihin.

  – Kokousten välillä on hyvä irrottaa ajatukset työstä ja kokeilla vaikkapa kiipeilyä tai curlingia. Meiltä löytyy osaavat ohjaajat mukaan toimintaan, ja tarjoamme myös muita työhyvinvoinnin palveluja, kertoo Hietaharju.

Kokoustiloja Piispalasta löytyy moneen erilaiseen käyttöön. Suurimpaan saliin mahtuu 140 osallistujaa, mutta tiloja on myös pienryhmien työskentelyyn.

  – Ja tietysti meillä on kokousasiakkaidemme käyttöön myös toimivat sauna- ja majoitustilat, tarkentaa Hietaharju.

Laadukasta loma-asumista

  Piispalan läheisyyteen on rakentumassa uusi loma-asuntoalue Sinisen tien Helmi, jonne on jo valmistunut ensimmäinen huvila. Liiketoiminnan ajatuksena on myydä täysin varusteltuihin moderneihin loma-asuntoihin viikko-osakkeita 26 eri rakennuspaikalle.

  – Voimme myös neuvotella tarpeen vaatiessa kokonaisen huvilan myynnistä. Alueella asuessaan pääsee samalla nauttimaan Piispalan palveluista sopivasti erillään, toteaa Hietaharju.

  Sinisen tien Helmen huvilat ovat isoja, joissa jokaisessa on neljä makuuhuonetta ja kolme wc- ja pesuhuonetta. Näin esimerkiksi kaksi perhettä mahtuu varsin hyvin yhteen huvilaan. Piispalassa ja Sinisen tien Helmessä myös ympäristövastuullisuus otetaan tosissaan.

  – Huvilat ovat erittäin energiatehokkaita, ja niiden varustelussa on otettu ympäristöasiat huomioon. Sinisen tien Helmestä aikaa myöden saatava mahdollinen liiketoiminnan voitto menee lisäksi alueen palvelujen kehittämiseen, joten huvilassa asuva tukee samalla nuorisotyötä, muistuttaa Hietaharju.

Omaa rauhaa

  Vaikka Piispala ja Sinisen tien Helmi muodostavatkin erittäin monipuolisen lomakeskuskokonaisuuden, aikuisten ravintolatyyppistä illanviettopaikkaa paikalta ei löydy. Tämä on Kari Hietaharjun mukaan tietoinen päätös.

  – Haluamme säilyttää alueella iltarauhan. Täällä ei siis ole iltaisin muuta viihdettä kuin ladut ja liikuntasalit, kehuu Hietaharju.

  Kesäisin iltaa voi toki viettää myös vaikkapa laajan Kivijärven aalloilla ahvenia narraten, tai nauttia Piispalan upeasta hiekkarannasta.

  – Täällä matkailijalla on mahdollisuus touhuta tai rentoutua hiljaisuudessa oman tahdon mukaisesti, lupaa Hietaharju.Tekstin kirjoittiTapani Mylly


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »