Nro 5-2012
Luokittelu: Savo ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Tanhuvaaran Urheiluopisto, Savonlinna, sporttipaketti, Antti Ruuskanen, Tapani Kiminkinen, lajikurssi, Sport-SpaTanhuvaaran Urheiluopisto Savon sydämessä

Savonlinnassa, keskellä kauneinta Järvi-Suomea, sijaitsee Tanhuvaaran Urheiluopisto. Se tarjoaa lomalaisille runsaasti vaihtoehtoja ikäryhmän, loman pituuden sekä asiakkaan toiveet huomioiden.


  Tanhuvaara avaa uusia ulottuvuuksia perheen tai pariskunnan yhdessäoloon. Mainiot maastot luovat upeat puitteet myös talviurheilun harrastamiseen. Täysihoidossa jää kerrankin yhteistä aikaa, kun voi unohtaa arjen rutiinit.

  Tanhuvaarassa käy myös paljon erilaisia ryhmiä. Ryhmän voi koota esimerkiksi lähipiiristä, omalta työpaikaltaan tai järjestön piiristä. Myös sukulaisryhmät ovat yhä tavallisempia. Ryhmille räätälöidään yleensä ohjelma omien toiveiden ja aikataulun pohjalta.

Loma-aikoihin kohdistuvat sporttipaketit

  Tanhuvaaran on mahdollista tulla valmiille lomalle tai tilata omien toiveiden mukaan räätälöity lomapaketti. Valmiit paketit sisältävät ruokailun sekä liikuntapalvelut, ja viikko-ohjelmaan kuuluu päivittäin erilaisia tunteja sekä aikuisille että lapsille.

  Halutessaan voi loman yhteydessä käydä tutustumassa Savonlinnan seudun nähtävyyksiin ja pistäytyä vaikkapa Olavinlinnaan, osallistua retrettiin tai hypätä mukaan Savonlinnan kaupunkikierrokselle. Rehtori Taina Korellin mukaan valtaosa ei tosin malta lähteä Tanhuvaarasta, vaan haluaa ottaa kaiken mahdollisen irti urheiluopiston tarjonnasta.

Monipuolista ohjelmaa vuoden ympäri

  Ohjelmatarjonta vaihtelee vuodenaikojen mukaan, ja urheiluopisto palvelee asiakkaita ympäri vuoden.

  – Yksi suosituimmista sesongeista meillä on joulu, silloin perheet ja seniorit valtaavat Tanhuvaaran, Korell kertoo. Hän toteaa samalla, että talo on jo myyty loppuun täksi jouluksi. Helmikuussa Seura-lehti tekee lukijamatkan Tanhuvaaraan. Vierailua isännöi Tanhuvaaran Urheiluopiston entinen opiskelija, keihäänheittäjä Antti Ruuskanen.

Ikäihmisten ehdoilla


  Senioreita ajatellen on suunniteltu mm. Kiminkisen vinkit 3, joka sisältää liikuntaohjelman ohella suositun maalaislääkäri Tapani Kiminkisen luentoja. Ikäihmisten lomapaketit ovat toiminnallisia, ja kantavana ajatuksena on elämänilon ja vireyden löytäminen liikunnan keinoin. Onnistunut kurssi tuntuu parhaimmillaan uutena kepeytenä askeleessa.

Lajikursseja laidasta laitaan

  Lajikohtaisessa kurssivalikoimassa on mistä valita. Lajikurssi avaa mahdollisuuden tutustua ohjatusti uuteen lajiin. Sen avulla pääsee myös kehittymään lajissa ja tapaamaan muita lajin harrastajia. Esimerkiksi Toiminnallisen voimaharjoittelun kurssilla on mahdollista kokeilla useita uusia lajeja huippuammattilaisten ohjauksessa. Viikonlopun kestävä kurssi soveltuu kaikille liikunnan harrastajille ja nostaa todella hien pintaan.

Uusi Sport-Spa

  Tanhuvaaraan valmistuu kesällä 2013 uusi Sport-Spa, joka on entistä toimivampi, liikunnallinen uimahalli. Rehtori Taina Korell toivottaa lukijat tervetulleiksi tutustumaan sen kylpylämäiseen tunnelmaan ja hyvinvointipalveluihin.Tekstin kirjoittiIrmeli KojonenNäistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »