Nro 5-2012
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Hämeen Härkätie, Loppi, Räyskälä, ilmailukeskus, purjelento, laskuvarjohyppy, tandem-hyppy, ilmailutapahtuma, ravintola, majoitus, sauna, Hämeen Ilvesreitti


Räyskälässä järjestetään halukkaille lento-opetusta. Kuva: Räyskälän ilmailukeskus

Lennon huumaa Räyskälän taivaalla

Hämeen Härkätien kävijöille Lopen kunnassa sijaitseva Räyskälän ilmailukeskus on jännittävä vaihtoehto kokonaisen päivän tai parinkin ohjelmaksi. Pohjoismaiden suurin harrasteilmailukeskus tarjoaa mahdollisuuden ihailla Hämeen jylhiä järvimaisemia lintuperspektiivistä.


  Ilmailukeskus on mukava paikka tutustua vaikka koko perheen voimin.

  – Vilkkaassa ilmailukeskuksessa tapahtuu koko ajan ja nähtävää riittää varmasti, toiminnanjohtaja Sakari Kuosmanen kertoo. Ensi vuonnakin Räyskälässä järjestetään erilaisia ilmailutapahtumia mm. Purjelennon Esi-MM-kilpailut. Varsinaiset MM-kisat ovat luvassa vuonna 2014. Ilmailukeskus on avoinna yleisölle, ja päivittäin voi paikan päällä ihastella purjelentosuorituksia, laskuvarjohyppyjä sekä moottorikoneiden lentoesityksiä.

Tartu puikkoihin


  Jos rohkeutta riittää, voi itsekin lähteä taivaalle, sillä halukkaille järjestetään lento-opetusta. Ensin tutustutaan purjelennon perusteisiin, jonka jälkeen oppilas voi yhdessä lennonopettajan kanssa kokea aitoa lentämisen hurmaa ja päästä itse ohjaamaan upeaa purjelentokonetta. Tarjolla on opetusta myös moottorikoneilla.

Laskuvarjohypyn jännitystä


  Vauhdikasta menoa voi kokeilla myös laskuvarjolla hypäten. Sitä harkitseville on tarjolla tandem-hyppyjä yhdessä opettajan kanssa. Laskuvarjohyppäämisessä tuntuma vauhtiin on todella kokonaisvaltainen ja painottomuuden tunne suorastaan koukuttava!

Ruokaa ja majoitusta ilmailukeskuksen yhteydessä

  Päivän päättyessä on mukava nauttia Ilmailukeskuksen ravintolan maittavasta ruuasta ja jatkaa kentän ainutlaatuisen tunnelman fiilistelyä. Jos vierailu kestää useamman päivän, majoittuvat vieraat näppärästi ilmailukeskuksen omaan motelliin, jossa on vuodepaikkoja 64 hengelle. Illalla elämyksiä voidaan käydä läpi vaikkapa saunan lauteilla. Saunojen yhteydessä on kaksikin kirkasvetistä uimarantaa.

Kätevä tukikohta eräreitille suuntaaville


  Lentokentän sivuitse kulkee Räyskälän upeiden kangasmaastojen eräreitistö, Hämeen Ilvesreitti. Niinpä reitille suuntaaville ilmailukeskus on kätevä tukikohta: Autoille on tilaa lentokentän parkkipaikalla, ja vierailu ilmailukeskuksessa on mielenkiintoinen lisä retkiohjelmaan! Reitistön varrella on myös monipuolinen matkailuyritysten valikoima, josta voi kysyä niin ruokailua, majoitusta kuin myös erilaisia ohjelmapalveluja erityisesti ryhmille.Tekstin kirjoittiIrmeli KojonenNäistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »