Nro 4-2012
Luokittelu: Uusimaa ;  Nähtävyydet ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ;  Syksy ; 
Avainsanat: Lohjan Teatteri, Vaimoni Maurice, Pienen linnun lento, Pikku Vampyyri, Sari NiinikoskiLohjan Teatterin syksy on varsinaista farssia

Tänä syksynä Lohjan Teatterissa lähdetään uusille urille, kun ensi-iltansa saa Raffy Shartyn vuonna 1978 kirjoittama farssi Vaimoni Maurice.


  Teatterin johtaja ja ohjaaja Sari Niinikoski on parikymmenvuotisen uransa aikana määrätietoisesti vältellyt farssin ohjaamista.

  – Syynä ei ole se, ettenkö arvostaisi hyvää viihdettä vaan se, että tyylilajina farssi on yksi vaikeimmista, Niinikoski perustelee.

  – Vaimoni Maurice kolahti kuitenkin minuun, koska siinä hulvattoman, modernin tekstin takaa löytyi myös sanoma suvaitsevaisuudesta. Päätös ottaa se ohjelmistoon oli yllättävän helppo, ja siksi yleisömme saakin nyt nauttia viihteestä, jossa aivot voi oikeasti ripustaa narikkaan ja nauttia hullunkurisista hetkistä teatterissa, Niinikoski sanoo.

  Vaimoni Mauricen keskiössä on aviopari Georges ja Marion Audefey, joiden suhteesta ovat jäljellä vain savuavat rauniot. Georges on jo pidempään pettänyt vaimoaan hehkeän Catherinen kanssa, joka yllättäen ilmoittaa saapuvansa pariskunnan kotiin ja paljastavansa kaiken. Sattumalta samana päivänä Audefeydien ovelle putkahtaa kuin tyhjästä Veljesapu-järjestön jäsen liukaskielinen Maurice, joka tarjoaa pyyteetöntä veljesapuaan pulassa olevalle Georgelle.

  Alkaa hulvaton sekaannusten sarja. Sukupuolet sekoittuvat ja nopeatempoinen teksti vie mennessään sekä katsojat, että näyttelijät komiikan syvimpiin syövereihin. Vaikka farssiesitys vaatiikin tiukkoja raameja ja rytmitystä, myös improvisaatiolle jätetään esityksessä tilaa.

  Vaimoni Mauricesta nähdään Lohjan Teatterista 19 näytöstä 20.10.2012 alkaen.

Pieni lintu lentää keväällä


  Kevään ohjelmistossa nähdään koskettava draamakomedia Pienen linnun lento, sekä lapsille suunnattu satu Pikku Vampyyri. Pienen linnun lento kertoo hirtehisen huumorin avulla tarinan ujosta ja sulkeutuneesta Helenistä, jolle miehiä ja alkoholia rakastava äiti suunnittelee laulajatähden uraa. Mutta laulaako lintu käskemällä vai pudottaako loputkin hennoista sulistaan? Luvassa on englantilaista mustaa huumoria ja nokkelaa sanailua sisältävä näytelmä, joka kasvaa draaman mittoihin loppuratkaisun lähestyessä. Pienen linnun lento nähdään ensi kerran tammikuussa 2013.

  Pikku Vampyyri puolestaan tuo lavalle kolmasluokkalaisen Antonin, jolla ei ole lainkaan kavereita vaan joka uppoutuu koko syvemmälle vampyyrikirjojen maailmaan. Eräänä iltana vampyyrikirjoista tuleekin totta, kun Antonin huoneeseen ilmestyy Rydiger, ihan oikea pikkuinen, mustanpuhuva vampyyri, joka johdattaa Antonin jännittäviin ja hauskoihin seikkailuihin. Pikku Vampyyrin ensi-ilta on 6.4.2013.

Lohja on kulttuuria kerrakseen


  100-vuotiaan, ammattilaisten luotsaaman harrastajateatterin lisäksi kulttuurielämyksiä ja nähtävää on Lohjalla runsaasti. Lohjan museossa, Iso-Pappilassa, järjestetään näyttelyitä eri teemoilla ympäri vuoden. Taidenäyttelyt, Ojamon museokartano, 1400-luvulla rakennettu Suomen kolmanneksi suurin harmaakivikirkko upeine al secco -seinämaalauksineen sekä pienemmät kotimuseot Vironperä ja Kaarteen kotimuseo täyttävät kulttuurinnälkäisen asiakkaan toiveet. Lohjan vierailun huipentaa vierailu kansainväliseenkin julkisuuteen nousseessa Tytyrin kaivosmuseossa. Talvisaikaan voi oppaiden johdolla käydä kaivoksen uumenissa fiilistelemässä entisajan ja nykypäivän kaivosromantiikkaa.

  Kootun tarjonnan kahviloista, ravintoloista, majoituksesta ja käyntikohteista löydät sivuilla www.visitlohja.fiTekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »