Nro 4-2012
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ;  Syksy ; 
Avainsanat: Kotkan kaupunginteatteri, Satamaravintola Kairo, Ei ketään kotona, Alkutuotanto, Pieni kauhukauppa, Cabaret, Koirien Kalevala


Ei ketään kotona. Kuva: Tommi Kainulainen

Kotka taklaa syksyn musiikin ja komedian voimin

Kotkan kaupunginteatterin ohjelmisto karkottaa kaamoksen hersyvällä huumorilla ja mukaansatempaavalla musiikilla.


Backstage-passilla kurkistus kulissien taakse

  Ei ketään kotona kertoo kaaoksesta, joka vallitsee teatteriseurueen valmistautuessa ensi-iltaan: yksi ei millään muista repliikkejään, toisella on sydänsuruja ja kolmannella alkoholiongelma. Ensi-iltaan on vuorokausi, ja jonkun pitäisi saada tästä sekametelisopasta organisoitua teatteriesitys.

  Ei ketään kotona on yleisön backstage-passi, jolla päästää kurkistamaan, mitä tapahtuu kulissien takana – ja se saattaa usein olla jopa jännittävämpää ja mielenkiintoisempaa kuin se, mitä lavalla tapahtuu… Teatterissa on sanonta, että parhaat paikat ovat näyttämön takana – nyt sinne päästään kurkistamaan, ja kunnolla!

Luonto-opetusta kouluille luomukomedian keinoin


  Huumorin tiellä kulkee myös ”luomukomedia” Alkutuotanto, kertomus siitä mitä tapahtuu kun ihminen joutuu kohtaamaan maaseudun silmästä silmään.

  Tarinan päähenkilö on nuori kaupunkilaismies, joka omistaa palan pohjoissavolaista metsää. Hän ei ole koskaan käynyt metsässään, mutta kun hän eräänä päivänä hän saa kirjeen, jossa kerrotaan hänen metsässään asustavasta, harvinaisesta ja suojeltavasta rupiliskosta, nuori maanomistaja päättää lähteä tapaamaan rupiliskoa. Matkan aikana mies tutustuu paitsi metsäänsä, myös omaan todelliseen luontoonsa.

  Alkutuotanto kumpuaa todellisuudesta, ihmisen vieraantumisesta luonnosta ja jopa luonnon pelosta. Näytelmän ympärille on kehitetty myös koululaisille työpajoja, joissa perehdytään luonnonsuojeluun ja maanomistamiseen ja järjestetään ruohonjuuritason biologian opiskelua hieman uudenlaisin keinoin.

Ai kauheeta!

  Musikaali Pieni kauhukauppa saa ensi-iltansa suurella näyttämöllä sopivasti Halloweenin aikoihin. Railakkaan rokin, letkeän popin ja tiukan rhythm and bluesin tahdissa etenevä musikaali perustuu jo 1960-luvulla ohjattuun elokuvaan.

  Pieni kauhukauppa
on kertomus Seymorista, kauppa-apulaisesta, joka on epätoivosen kaukorakastunut kaunottareen nimeltä Audrey. Eräänä päivänä Seymorin työpaikkaan, slummin kukkakauppaan, ilmestyy outo kasvi, joka muuttaa epäonnisen kauppa-apulaisen elämän. Kasvi nimittäin on lihansyöjäkasvi, joka osaa puhua, ja vaatii ravinnokseen tuoretta ja veristä ruokaa – Ihmislihaa. Kukan myötä Seymor saa mainetta ja kunniaa, hän vierailee radio- ja televisio-ohjelmissa ja saa lopulta myös Audreyn omakseen, mutta joutuu tekemään menestyksen eteen äärimmäisiä uhrauksia.

  Satamaravintola Kairossa jatkaa vielä tämän syksyn musikaali Cabret, joka on erinomainen ohjelmanumero esimerkiksi pikkujouluihin. Kotkan Cabaret on kerännyt kriitikoilta kiitosta, ja erityisesti naispääosaa laulava Pia Lunkka on kabareetähti Sally Bowlesina aivan ehdoton. Marraskuun alkuun asti suurella näyttämöllä jatkaa Mauri Kunnaksen kirjaan perustuva koko perheen seikkailuspektaakkeli Koirien Kalevala, joka tekee kansalliseepoksestamme uusia, riemukkaita tulkintojaan.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »