Nro 4-2012
Luokittelu: Uusimaa ;  Tapahtumat ;  Syksy ; 
Avainsanat: Lohjan kaupunginorkesteri, Ystäväkonsertti, Angelika Klas, Tanguedia Quintet, Tango Nuevo


Lohjan kaupunginorkesteri, kuva: Jukka Lehtonen, Apk-Palvelut Oy

Kutsu ystäväsi konserttiin!

Yksinkin voi toki lähteä kuuntelemaan hyvää konserttia, mutta upeampaa on saada jakaa kokemus toisen kanssa. Mutta kuinka ystävän saa lähtemään konserttiin? Tarjoamalla hänelle ilmaisen lipun!


  Lohjan kaupunginorkesterin korkeatasoiseen konserttitarjontaan kuuluu syksyn 2012 aikana kolme Ystäväkonserttia, joihin myydään omaa kausikorttia. Kuten nimikin jo vihjaa, tämä kausikortin ostaja saa liput konsertteihin myös ystävälle! Kaikki kolme konserttia järjestetään Lohjan Laurentius-Salissa klo 19 alkaen. Ensimmäinen Ystäväkonsertti on 11.10.2012, jolloin kuullaan Mendelssohnin Oktetto ja Mozartin Klarinettikvartetto Lohjan kaupunginorkesterin esittämänä. Toinen Ystäväkonsertti on 1.11.2012. Silloin keskiössä ovat lyömäsoittimet ja Lohjan kaupunginorkesterin Tuomo Lassila ystävineen.

Unohtumaton tangokonsertti

  Viimeisessä Ystäväkonsertissa 23.11.2012 Lohjalle saapuu Angelika Klas & Tanguedia Quintet, jotka edustavat Tango Nuevo-genren kirkkainta kärkeä. Illan teema ”Kohtalona tango” vie matkalle unohdettujen tangotarinoiden taianomaiseen maailmaan ja syvälle suomalaiseen sielunmaisemaan. Tangon tarinat kertovat ilosta, surusta, menetyksestä, rakkaudesta ja intohimosta. Angelika Klas on karismaattinen ja upeaääninen laulaja, joka on saanut tunnustusta ulkomaita myöten. Huikean virtuoottisessa tangokvitteni Tanguedia Quintetissä soittavat Henrik Sandås (bandoneón), Suvi Kantola (viulu), Jani Kivelä (sähkökitara), Iikka Kotaja (piano) sekä Olli Rantala (kontrabasso).

  Tanguedia Quintet on toteuttanut Angelika Klasin kanssa vuodesta 2009 useita konserttiprojekteja ympäri Suomea. Myös kiertueet Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä olivat menestyksekkäitä.

  Ystäväkonsertti on osa alkavaa konserttikiertuetta, joka juhlistaa kokoonpanon toista yhteistä levyä. Kiertue lähtee liikkeelle levyn ilmestymispäivänä 13.10.2012 Helsingin Savoy-teatterista. Uudella levyllään yhtye haluaa nostaa suomalaisen tangon tanssilavoilta täysipainoiseksi konserttimusiikiksi. Konsertissa tulkitaan Toivo Kärjen, Unto Monosen ja Fridrich Brukin suomalaisia tangoklassikoita, jotka Timo Ala-Kotilan, Iikka Kotajan, Olli Rantalan ja Henrik Sandåsin huikeissa sovituksissa muuntuvat intohimoiseksi konserttitangoksi. Uutta suomalaista konserttitangoa kuullaan Kirmo Lintiseltä, Jukka Linkolalta ja Kari Ikoselta, joilta tilatut konserttitangot kantaesitettiin Korsholman Musiikkijuhlilla v. 2011. Mittava levynjulkaisukiertue ulottuu Pariisiin asti, jossa kokoonpano esiintyy tunnetulla Festival Paris Banlieues Tango -festivaalilla. Konsertissa kannattaa kiinnittää huomiota myös esiintyjien asuihin, sillä näyttävät uniikkipuvut on suunnitellut muotitaiteilija Jukka Rintala.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »