Nro 4-2012
Luokittelu: Savo ;  Pohjois-Karjala ;  Uusimaa ;  Tapahtumat ;  Aina ;  Syksy ; 
Avainsanat: RSO, Radion sinfoniaorkesteri, Helsingin Musiikkitalo, Ismo Alanko, Leonidas Kavakos, Ruth Ziesak, Bartók-festivaali


Radion sinfoniaorkesteri

RSO kuuluu
Helsingin Musiikkitalossa,
Itä-Suomessa ja radiossa

  Radion sinfoniaorkesterin syyskauden konsertit Helsingin Musiikkitalossa tarjoavat todellisia helmiä musiikin ystäville. Syksyn aikana kuullaan huippupianisti András Schiffin tähdittämä Bartók-festivaali, säveltäjä Kaija Saariahon 60-vuotiskonsertti ja huippuesiintyjiä Pekka Kuusistosta Esa-Pekka Saloseen.

  Marraskuussa orkesteri kiertää konsertoimassa Itä-Suomessa. Mutta mitä on tiedossa kun mm. progepunkistaan tunnettu Ismo Alanko ja RSO kohtaavat Maailmanlopun sushibaarissa?

  RSO:n syyskausi on suomalaisen kapellimestaritaiteen näyteikkuna: päävierailija Hannu Linnun lisäksi orkesterin edessä nähdään niin Esa-Pekka Salonen, Sakari Oramo, Jukka-Pekka Saraste, Susanna Mälkki kuin Santtu-Matias Rouvalikin. Vuosien tauon jälkeen viulistilegenda Leonidas Kavakos vierailee RSO:n solistina ja soittaa Mozartin kolmannen viulukonserton. Laulajista kiinnostava solisti on Ruth Ziesak, joka laulaa Brahmsin saksalaisessa Requiemissa. Samaisessa teoksessa debyyttinsä tekee vasta perustettu Musiikkitalon Kuoro.

Ismo Alangon lauluja

  RSO ja Ismo Alanko esittävät marraskuussa Alangon lauluja Susanna Mälkin johdolla. Yleisradio on tilannut lauluihin orkesterisäestykset kotimaisilta säveltäjiltä. He ovat Alangon toiveen mukaisesti saaneet vapaat kädet muokata teoksista uudenlaisia taiteellisia kokonaisuuksia. Kappaleiden joukossa on tuttuja hittejä kuten Kun Suomi putos puusta ja Taiteilijaelämää. Ennen julkaisemattomana kuullaan Maailmanlopun sushibaari.

Kotimaan kiertue tuo RSO:n Itä-Suomeen

  Syksyllä 2010 RSO teki kiertueen Pohjois-Suomeen ja marraskuussa 2012 konsertteja kuullaan kapellimestari Hannu Linnun johdolla Itä-Suomessa Savonlinnassa, Varkaudessa, Joensuussa ja Lieksassa. Ohjelmassa on Sibeliuksen sinfoniat 3 ja 4 sekä Esa-Pekka Salosen Sappho-laulut. Solistina esiintyy sopraano Helena Juntunen.

Yle välittää RSO:n konsertit Musiikkitalosta ympäri Suomea

  RSO:n kaikki konsertit kuullaan pääsääntöisesti suorina lähetyksinä Yle Radio 1:ssä. Orkesterin verkkosivuilla voi suoraa lähetystä kuunnella sekä katsella korkealaatuisen livekuvan kautta. Televisioituja konsertteja nähdään Yle Teeman Kausikortti-ohjelmassa.

  Lisätietoa konserteista yle.fi/rso. RSO:n konserttiliput ovat myynnissä Lippupisteessä.Tekstin kirjoittiSatu Kahila


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »