Nro 4-2012
Luokittelu: Uusimaa ;  Tapahtumat ;  Teatterit, orkesterit ;  Aina ; 
Avainsanat: Suomen Kansallisooppera, ooppera, baletti, Sormiradio, KadosKissa, Lasten taidetuokio, Balettienergiaa pojille!, Don Carlos


Nimeni on Sormiradio, kuvassa Simo Heiskanen ja Petri Toivanen. Kuva: Suomen Kansallisooppera, Heikki Tuuli

Oopperaa ja työpajoja
lapsille

Kansallisooppera haluaa tehdä taidettaan tutuksi lapsille ja nuorille. Niin Oopperan lämpiössä kuin muuallakin Suomessa jatkuvat Kansallisoopperan 4–8-vuotiaille suunnatut suositut esitykset.


  Syyskuussa Oopperan parvilämpiössä on esitetty Nimeni on Sormiradio -balettia, joka kertoo kahden hyvin erilaisen hahmon ystävyydestä ja oman paikan löytämisestä maailmassa. Esityksen voi nähdä vielä Loviisassa 27.9. ja Vantaan Martinus-salissa 29.9.2012.

  Loka–marraskuussa yli 4-vuotiaat pääsevät selvittelemään Kissakreivi Forellin kadonneen pojan kohtaloa. Erja Alanderin kirjoittamassa ja ohjaamassa lastenoopperassa KadosKissassa soivat hilpeät oopperasävelmät, jotka on harmonikalle ja sellolle sovittanut Veli Kujala. Omasta maitobaarista haaveilevana hiirineiti Pulmu Kupposena vuorottelevat Anu Hostikka / Margarita Nacer-Leinonen, kissakreivi Forellina ja saippuakauppias Oiva Kuplana on Ville Salonen ja juonittelevana hovimestari Sellovaarana Riku Pelo. Esityksiä on Oopperan parvilämpiön lisäksi 5.10. Ähtärissä.

Lasten taidetuokiota

  Esikouluikäisiä oopperan ja baletin maailmaan johdattelevat Lasten taidetuokiot jatkuvat syys- ja kevätkauden ajan. Vaihtuvina teemoina ovat maskeeraus, lavastus, musiikki, tanssi, draama ja puvustus. Syksyn kaikissa työpajoissa lähestytään eri teemojen kautta tulevaa Lumikuningatar-balettia. Työpajoja järjestetään kahtena päivänä kuussa Oopperan päälämpiössä.

Yhteistyötä koulujen kanssa

  Syksyn ja kevään aikana Kansallisoopperan balettioppilaitos vierailee 30 pääkaupunkiseudun koulussa, tarkoituksena tehdä balettia tutuksi 1.–2.-luokkalaisille pojille ja innostaa uuden harrastuksen pariin. Pojat saavat katsellen ja itse kokeillen tutustua tanssimiseen balettitanssijoiden johdolla. Balettienergiaa pojille! -vierailun jälkeen pojilla on halutessaan mahdollisuus hakeutua Balettioppilaitoksen valintakokeeseen.

  Nöykkiönlaakson, Mikkelän ja Martinkallion koulujen kuudesluokkalaisille tarjoutuu upea mahdollisuus päästä itse tekemään oopperaa. Lokakuun ja joulukuun välisenä aikana Sibelius-Akatemian ja Aalto-yliopiston opiskelijat toteuttavat heidän kanssaan Don Carlos -oopperaan liittyvän pienoistuotannon. Koululaiset ja opiskelijat tutustuvat yhdessä Don Carlosin tematiikkaan, musiikkiin ja visuaaliseen toteutukseen. Projektissa keskitytään erityisesti musiikin ja valaistuksen merkitykseen tarinan kerronnassa sekä sävelletään omaa musiikkia, ja kokonaisuus huipentuu yhdessä rakennettuun esitykseen joulukuussa.

Kansallisoopperan koko kauden tuotanto on nähtävissä osoitteessa www.ooppera.fi.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »