Nro 3-2012
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Luontokohteet ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Ikaalinen, Seitsemisen kansallispuisto, Hämeenkangas, Koveron perinnetila, Kyrösjärvi, Sata-Häme Soi, Kultainen Harmonikka, Hopeinen Harmonikka, Priimus Ikaalinen,Kesämarkkinat, KulttuuriCampus, Ikaalisten Kylpylä, saunafestivaali


Ilonpitoa ja tansseja puistossa Sata-Häme Soi -tapahtuman aikaan. Kuva: Ikaalisten kaupunki

Ikaalinen – kesäkaupunki vaikuttavissa Kyrösjärven maisemissa

Ikaalisten kesä on täynnä tapahtumia, ja tekemistä löytyy myös niin seikkailijoille, shoppailijoille kuin vesipedoillekin.


  Ikaalista ei suotta kutsuta Isoksi Pikkukaupungiksi. Tämä viehättävä kaupunki herää kesäisin kukoistukseensa. Ikaalisten alueeseen voi tutustua tapahtumien ohessa vaikka patikoiden, kalastaen, mönkijällä tai opastetulla ratsastus- tai melontavaelluksella.

Poikkeuksellisen kaunis luonto


  Vaikuttava Seitsemisen kansallispuisto sekä Hämeenkankaan maastot kutsuvat matkailijoita kauempaakin. Monet ulkomaiset matkailijat ovat myös löytäneet ainutlaatuisen alueen. Sen mahdollistaa suora lentoyhteys Euroopan kaupungeista Tampereelle, ja moni vieraista tulee nimenomaan retkeilemään Seitsemisen vaikuttaviin maisemiin. Alueella on runsas reitistö, joka soveltuu yhden tai useamman päivän patikointiin. Huikeat maisemat korkeuseroineen ja alueen koskematon luonto sävähdyttävät. Levähdyspaikoille on rakennettu telttailu- ja tulipaikkoja.

  Alueella järjestetään myös monenlaista ohjelmaa. Koveron perinnetilalla on mm. luvassa perinteistä tervanpolttoa heinä-elokuun vaihteessa, ja Seitsemisen luontokeskuksessa järjestetään näyttelyitä. Myös Hämeenkankaan maastot ovat aivan ulottuvilla. Kutsuvina välkkyvillä Kyrösjärven vesillä järjestetään 4.–5.8. SM-vetouistelukilpailut.

Sata-Häme Soi 3.–8.7.2012

  Kansainvälinen musiikkifestivaali Sata-Häme Soi viettää 40-vuotisjuhlaansa, ja sen merkeissä kuulijoilla on tilaisuus nauttia korkeatasoisesta ja monipuolisesta ohjelmasta. Täällä mitellään myös Kultaisesta ja Hopeisesta Harmonikasta, ja luvassa on myös kansainvälinen Primus Ikaalinen -kilpailu kilpailu. Festivaalilla nähdään 25-henkinen Riku Niemi Orchestra huippusolisteineen sekä Jorma Uotinen trioineen. Kultaisen ja Hopeisen Harmonikan kilpailut käydään keskiviikkona 4.7.2012 ja Primus Ikaalinen -kilpailu torstaina 5.7.2012.

Shoppaile ja tee löytöjä


  Kesäshoppaajan kannattaa pistäytyä tutustumassa ihastuttavaan valikoimaan paikallisia tuotteita KulttuuriCampuksella, jossa avataan kesäkuun alussa KulttuuriCampuksen oma kauppa sekä taidelainaamo. Ikaalisten torilla herkkusuut pääsevät maistelemaan lähiruokaa ja paikallisia erikoisuuksia sekä tutustumaan Ikaalisten alueen omiin tuotteisiin Ikaalisten torilla joka keskiviikko. Heinäkuun 11. päivänä järjestetään perinteiset Kesämarkkinat, joille tullaan kauempaakin. Täällä pääsee sisään leppoisaan toritunnelmaan hilpeän ohjelman myötä.

Saunafestivaaleille


  Ikaalisten Kylpylässä matkailija voi rentoutua monipuolisten hemmottelu-, ja kylpyläpalveluiden parissa. Heinäkuun puolessa välissä järjestettävillä Saunafestivaaleilla saunanystävät pääsevät löylyttelemään oikein toden teolla. Paikan päältä löytyy rantasauna, savusauna ja kärrysauna. Festivaaleilla kisataan myös vihdanteon Suomen mestaruudesta sekä nimetään ja palkitaan vuoden savusauna.Tekstin kirjoittiIrmeli Kojonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »