Nro 3-2012
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kaskinen, puutalokaupunki, Bladhin talo, Sälgrundin majakkasaari, pihakirppispäivä, Kaskisten Picnic Jazz


Kaskisten Musiikkikesää vietetään tänä vuonna 18.–22.7., ja sen suosittu majakkakonsertti Sälgrundin saarella on 21.7.2012.

Kaskinen –
       rannikon aarre

Kaskisten idyllinen puutalokaupunki länsirannikolla, Porin ja Vaasan välissä, ei tarvitse huvipuistoja tai hurlumheitä viehättääkseen matkailijaa. Kaskisten vetovoima piilee sen puutalojen sisäpihoilla, meren syleilyssä ja aidon konstailemattomassa ja kiireettömässä elämänrytmissä.


  Kaskinen on erinomainen matkailukohde sille, joka haluaa nauttia kiireettömästä kävelystä ja henkeäsalpaavan kauniista puutaloista pastellisävyineen ja koristeellisine yksityiskohtineen. Kaskisen 1700-luvun ruutukaavaan rakennettu puutalokeskusta tarjoaa suuren annoksen kulttuurihistoriaa ja kaupunkiperinnettä, jota leimaavat aivan katujen varsiin rakennetut puutalot isoine pihoineen, jotka kesäaikana kukoistavat värikkäine hyvin hoidettuine istutuksineen.

  Paras tapa tutustua kaupunkiin onkin kävelykierros Kaskisten torien ja puistojen poikki. Kävelykierroksen varrelle osuvat tori suihkulähteineen, Kuningas Kustaan Aukio 1800-luvun puoliväliltä peräisin olevine lehmuksineen, Mäntypuisto ja Kirkkotori. Kaupunkikävely jatkuu Kalatorille ja rauhalliseen Kaupunginpuistoon, jossa puhaltaa raikas merituuli, ja jossa voi melkein kuulla 1900-luvun alun iloisten juhlien naurun. Satamakadun kauniin, salmeen päättyvän ranta-alueen kautta kierros päättyy Bladhin talon puutarhaan.

Meren syleilyssä

  Meri antaa Kaskiselle oman leimansa. Kaupunki sijaitsee aivan meren rannassa, ja rannikon luonto upeine linnustoineen tekevät Kaskisesta lumoavan luontokohteen. Kaupungin kupeessa sijaitseva Sälgrundin majakkasaari on upea vierailukohde, jonka vanhaan luotsiasemaan on kunnostettu hyvätasoiset kokous- ja majoitustilat. Luotsiasemalta aukeaa silmiä hivelevä näköala avomerelle, ja kuitenkin saari on todella lähellä: sinne pääsee Kaskisten keskustasta vain puolessa tunnissa.

  Kaskisissa on kaksi satamaa veneille ja isommillekin paateille. Kaupungista löytyy myös paljon eritasoisia majoitusvaihtoehtoja edullisista leirintäalueista bed-and-breakfast -huoneisiin ja tasokkaisiin hotelleihin.

Pienen kaupungin tunnelmaa pihakirppispäivässä


  Parhaiten Kaskisen välittömän, kiireettömän ja ystävällisen ilmapiirin tavoittaa jo perinteeksi muodostuneessa Kaskisten pihakirppispäivässä, joka järjestetään tänä vuonna lauantaina 28.7.2012. Päivän aikana Kaskisten upeat puutarhat avautuvat kaupunkilaisille ja turisteille, ja pihoilla järjestetään kirpputoreja ja myyjäisiä. Tapahtuman suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja koko päivän kestävässä tapahtumassa on mukana noin 50 toinen toistaan kauniimpaa ja tunnelmallisempaa pihaa.

  Tänä kesänä pihakirppispäivää täydentää Kaskisten Picnic Jazz, jossa esiintyy Amsterdamin trendikkäiden musiikkiklubien ja esiintymislavojen lemmikki Habiba. Konserttiharppua soittavan Habiban laulujen melodiat ovat kesäisen flirttailevia ja niissä välkkyy se hyväntuulinen meininki, joka tulee kun pyöräilee Amsterdamin keskustan kauniiden kanavien varrella. Sävellyksissä voi kuulla erilaisten etnisten vaikutteiden lisäksi mausteita jazzista, bluesista ja folkmusiikista.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »