Nro 3-2012
Luokittelu: Savo ;  Ruokailu, majoitus ;  Kesä ; 
Avainsanat: Hirvensalmi infopiste, Rantamakasiini, kahvila, lounasravintola, tilausravintola, juhannusbrunssi, Kaija JuurikkalaKesä maistuu kesälle Hirvensalmen rantamakasiinissa

Puulaveden rannalla, kylän keskeisimmällä paikalla sijaitseva vanha rantamakasiini on historiansa aikana nähnyt kaikenlaista ja toiminut monenlaisissa tehtävissä. Rantamakasiinin uusin ajanjakso alkaa kesäkuun alussa kun hirsivanhus avaa ovensa kesäkahvilana.


  Rantamakasiini on kevään aikana saanut uutta ilmettä pintaan, ja sen remontti valmistuu juuri sopivasti kesäsesonkiin, kertoo kahvilan toiminnasta vastaava Maarit Tikka.

  – Makasiinissa on tarjolla päivittäin keitto- ja salaattilounaita sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia, jäätelöä ja muita kahvilatuotteita. Lisäksi päivittäin on tarjolla vaihtuva muu lämmin ruokavaihtoehto. Myymme myös kalakukkoja ja leipätuotteita. Kaikkia tuotteita voi ostaa myös mukaan.

  – Makasiinissa jatkaa myös Hirvensalmen kunnan matkailuinfopiste sekä pieni nettinurkka, jossa matkailijat ja kesäasukkaat voivat hoitaa asioitaan, Tikka sanoo.

  Makasiini avaa ovensa kesäkuun alussa ja on avoinna aamukymmenestä iltakahdeksaan. Rantamakasiini toimii paitsi kahvilana myös lounasravintolana. Makasiinissa on noin 60 asiakaspaikkaa, ja kesäkahvit tai lounaan voi nauttia joko sisällä makasiinin vanhassa tunnelmassa tai ulkona viihtyisällä terassilla. Makasiinilla voi lukea myös päivän lehdet.

  Makasiini toimii myös tilausravintolana. Tila sopii hyvin kokous- ja juhlakäyttöön, myös pitkälle syksyyn. Näistä kannattaa kysyä tarkemmin makasiinin väeltä.

Taide ja teemapäivät maustavat makasiinin

  Idyllinen rantamakasiini sijaitsee aivan keskellä Hirvensalmen kylää, pääkadun ja järven välissä. Kunnan laituri on vain muutaman kymmenen metrin päässä, joten makasiiniin pääsee näppärästi vaikkapa veneellä. Lasten leikkipaikka ja yleinen uimaranta ovat niin ikään aivan vieressä, ja muutkin kylän palvelut sijaitsevat vain kivenheiton päässä.

  Kesän aikana kahvilassa järjestetään teemapäiviä ja -iltoja sekä lapsille että aikuisille. Ensimmäinen on juhannuspäivänä järjestettävä juhannusbrunssi. Kesän ohjelmasta voi lukea lisää paikallislehti Hirvensalmelaisen touko- ja kesäkuun numeroista.

  Makasiinin kesää maustaa taiteilija Kaija Juurikkalan taidetta esittelevä näyttely, joka on esillä koko kesän. Myytävänä ja esillä on myös erilaisia käsitöitä, lahjatavaroita, taidekortteja sekä hauskoja savitöitä.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »