Nro 3-2012
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Hamina Tattoo, sotilasmusiikki, Hamina Bastioni, konsertti, Tattooparaati, Tattooseminaari, Tattoo-markkinat, Haminan YötTattoon tahdissa Haminassa

Tulevana kesänä Haminassa raikaa taas sotilasmusiikki, kun kansainvälinen sotilasmusiikkitapahtuma, Hamina Tattoo, kerää yhteen koti- ja ulkomaisia sotilassoittokuntia heinä-elokuun vaihteessa.


  Hamina Tattoo on järjestetty vuodesta 1990 lähtien joka toinen vuosi. Tattooviikon aikana Haminan kadut, puistot ja rannat täyttyvät kansainvälisestä musisoinnista, sotilasunivormuista ja iloisista ihmisistä, jotka kokoontuvat lukuisiin konsertteihin kuuntelemaan niin sotilaallista kuin kevyempää ohjelmistoa. Viikko huipentuu upeisiin Hamina Bastionin marssishow-esityksiin.

  Hamina Tattoo on vuosien varrella laajentunut ja kansainvälistynyt. Kotimaisten sotilassoittokuntien lisäksi Haminassa nähdään tänä vuonna esiintyjiä mm. Ranskasta, Venäjältä, Hollannista, Italiasta ja Latviasta. Vaikka ensituntumalta Hamina Tattoo vaikuttaa hyvin suppean yleisön tapahtumalta, se on vuosien mittaan saavuttanut suuren kansansuosion ja on tukenut sotilasmusiikin asemaa Suomessa. Suomalaiset sotilassoittokunnat ovat esiintyneet menestyksellisesti myös vastaavissa ulkomaisissa tapahtumissa.

Ohjelmaa koko kaupungille

  Tulevan kesän Hamina Tattoo noudattelee pääpiirteittäin jo tutuksi tullutta viikko-ohjelmaa, ja luvassa on niin maksullisia kuin ilmaiskonserttejakin. Tapahtumaviikon avaavat tuttuun tapaan sunnuntain kirkkokonsertti Marian kirkossa ja avajaiskonsertti Hamina Bastionissa. Myös ilmaiskonsertteja järjestetään päivittäin Kesäpuistossa ja meren äärellä Tervasaaressa.

  Alkuviikolla järjestetään myös soittokuntien konsertit Maneesissa sekä Tattooseminaari, ja keskiviikosta lauantaihin avoinna oleva kalustonäyttely Tervasaaressa esittelee Puolustusvoimien toimintaa. Tattooparaati kokoaa soittokunnat Raatihuoneentorille torstaina, ja tapahtuma huipentuu loppuviikon huikeisiin marssishow-esityksiin, joille Haminan linnoituksen telttakatoksella katettu Hamina Bastionin areena tarjoaa sykähdyttävät puitteet. Soittokunnat esiintyvät perinteisesti myös Helsingin Senaatintorilla Mini-Tattoossa, joka tänä vuonna on osa ”Helsinki 200 vuotta pääkaupunkina” -juhlavuoden tapahtumia.

Oheisohjelmaa yötä päivää


  Konserttien lisäksi Tattooviikkoon kuuluu kattava oheisohjelma, jota järjestetään eri puolilla kaupunkia koko viikon ajan. Nähtävää ja koettavaa on paljon niin Haminassa kuin lähialueilla.

  Tattoo-markkinat Haminan Kauppatorilla on tapahtuma, jossa voi tehdä ostoksia tai vain mennä nauttimaan kansainvälisestä toritunnelmasta. Torin ohjelmalavalla nähdään päivittäin erilaisia esityksiä, esimerkiksi tanssia, sirkustemppuja ja musiikkia. Kaupungin museot pitävät ovensa auki koko viikon, ja niiden lisäksi Haminassa nähdään monia taidenäyttelyitä.

  Viihteellinen Haminan Yöt -tapahtuma 2.–4.8.2012 tarjoaa esiintyjiä ja ajanvietettä yökyöpeleille. Sen päänäyttämö on noin tuhannen neliön kokoinen jättiteltta pyörävaraston kulmilla. Ohjelmateltan lisäksi alueelle rakennetaan mittava ulkoterassi.Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »